Za chutným jedlom:
Objavte hotelové reštaurácie

Jarmila Horváthová, 29. októbra 2022     4 minúty čítania

Ísť sa najesť do reštaurácie v hoteli, to sa u nás veľmi nenosí, ľudia akoby sa ostýchali do nich vstúpiť. Čo je škoda, pretože v mnohých sa najete naozaj chutne. Reštaurácie, ktoré vám predstavujem dnes, sú toho príkladom. Zároveň sú dôkazom, že aj na východe Slovenska nájdete kvalitnú gastronómiu.

Café Slovan, DoubleTree by Hilton, Košice



Foto: Archív DoubleTree by Hilton

Hotel na najlepšom a najvychytenejšom mieste v košiciach je jedným z dvoch hotelov siete Hilton na Slovensku a bol vôbec prvým hotelom manažovaným touto sieťou u nás. Je útočiskom pre tých, ktorí chcú mať v Košiciach štvorhviezdičkový štandard a nechcú nechať nič na náhodu.

Na prízemí, v loby hotela, je Café Slovan. Nenechajte sa zmiasť slovíčkom Café v názve. Podnik nemá len kaviarenskú ponuku, ponúka aj pekný sortiment jedál. Od chuťoviek, ako je beef burger, Club Sandwich či tatársky biftek, cez vyvážene zostavenú ponuku predjedál, polievok, hlavných jedál aj jedál pre deti. Jedálny lístok je zostavený tak, by si z neho každý vybral. Je stručný, takže sa pri jeho čítaní nestratíte, a zároveň je rôznorodý. Okrem kmeňového lístka Café Slovan ponúka vždy aj sezónne menu, to jesenné začalo platiť práve teraz.



Foto: Archív DoubleTree by Hilton

Ak ste z Košíc alebo okolia, prípadne sa tam nachádzate práve v tom čase, nenechajte si ujsť nedeľný brunch, ktorý organizujú raz mesačne. Vždy je na nejakú inú tému – do konca roka to bude moriak a tekvica, divina a slovenské Vianoce.

Reštaurácia hotela Zelená lagúna, Domaša



Foto: Archív Reštaurácie hotela Zelená Lagúna

Hotel Zelená Lagúna pri vodnej nádrži Domaša na severovýchode Slovenska má medzi slovenskými prázdninovými hotelmi v niečom výsadné postavenie. Je jediným štvorhviezdičkovým hotelom u nás, ktorý sa nachádza úplne na brehu vodnej plochy, má vlastnú pláž a vodu, ktorej teplota umožňuje kúpať sa až do jesene.

Ako sa stal postupne populárnym hotel, ktorý boduje nielen výnimočnou polohou, ale najmä skvelými službami, populárnou sa stala aj jeho reštaurácia. Tá sa nachádza na poschodí hotela a je z nej krásny výhľad na Domašu. V lete sa tu môžete cítiť ako v jadranskej zátoke, keďže po vodnej hladine plávajú jachty, člnky a preháňajú sa surferi, na jeseň môžete obdivovať hru farieb prírody okolitých lesov. K reštaurácii pribudla pred niekoľkými mesiacmi veľkoryso riešená krytá a vyhrievaná terasa, takže výhľad je ešte krajší.



Foto: Archív Reštaurácie hotela Zelená Lagúna

Reštaurácia má zaujímavý jedálny lístok, vždy sme sa tu najedli naozaj chutne. Hostí sa snažia prilákať rôznymi akciami – veľmi populárny je nedeľný brunch, na ten je lepšie si miesta rezervovať. Tiež ak sa sem chcete ísť najesť cez víkend, býva tu dosť plno. Hostí z okolia sa snažia pritiahnuť aj cez týždeň, od pondelka do štvrtka, vtedy ponúkajú trojchodové menu aj s dvojhodinovým wellness pobytom.





Diskusia k článku







 



TOPlist