Magazín

Šťavnatá šestnástka: Rebríček najčítanejších mäsových receptov za posledný rok. Je z neho jasné, aký druh mäsa máme najradšej

Šťavnatá šestnástka:
Rebríček najčítanejších mäsových receptov za posledný rok. Je z neho jasné, aký druh mäsa máme najradšej

Náš kulinársky portál nie je len o rok starší, ale aj bohatší o množstvo skvelých receptov. Pripomeňte si spolu s nami najlepšie recepty, ktoré za posledný rok pribudli na našu-vašu Varechu....
7 minút čítania

Narodeninová súťaž: Varecha.sk oslavuje a na vás čakajú hodnotné ceny!

Narodeninová súťaž:
Varecha.sk oslavuje a na vás čakajú hodnotné ceny!

Sme veľmi radi, že ste už 16 rokov s nami a delíte sa o svoje výborné recepty....
6 minút čítania

12x večera so špekáčikmi: S fazuľou na pive, prívarkom, v granadíre aj buřtguláši

12x večera so špekáčikmi:
S fazuľou na pive, prívarkom, v granadíre aj buřtguláši

S odchodom leta nemusíte zabudnúť na špekáčiky. Áno, sú skvelé na opekačku pri ohni, ale v kuchyni sa uplatnia po celý rok....
5 minút čítania

Zabudnuté tradície: Tieto jesenné plody poznali a zbierali naši starí rodičia. Skúsite to tiež?

Zabudnuté tradície:
Tieto jesenné plody poznali a zbierali naši starí rodičia. Skúsite to tiež?

Mišpule, drienky, hloh, trnky či jarabina – možno je práve teraz správny čas ich znova objaviť....
6 minút čítania

Jablká z kamenice

Fedor Malík:
Jablká z kamenice

Dostal som náramnú chuť na dobrý jablkový koláč....
3 minúty čítania

12x hrušky naslano: S mäsom, so syrom, v polievke, rizote aj na pizzi

12x hrušky naslano:
S mäsom, so syrom, v polievke, rizote aj na pizzi

Toto ovocie sa nehodí len do koláčov. Vyskúšajte kombináciu sladučkých hrušiek v slaných jedlách, výsledkom je dokonalá súhra.
6 minút čítania

Mäso na nedeľu: 11x bravčová krkovička z pekáča aj z panvice

Mäso na nedeľu:
11x bravčová krkovička z pekáča aj z panvice

Vyberte si spôsob prípravy, ktorý vám vyhovuje, každopádne obed to bude vždy skvelý.
5 minút čítania

Šéfkuchár Marcel Ihnačák: Varenie nemusí trvať dlho, aby bol výsledok perfektný

Šéfkuchár Marcel Ihnačák:
Varenie nemusí trvať dlho, aby bol výsledok perfektný

Kým v kuchyni svojej reštaurácie trávi dlhé hodiny, doma chce mať navarené rýchlo....
20 minút čítania

Víkendové pečenie: 10 receptov na úžasné kokosové zákusky pre rodinu aj pre hostí. Nebudete si vedieť vybrať!

Víkendové pečenie:
10 receptov na úžasné kokosové zákusky pre rodinu aj pre hostí. Nebudete si vedieť vybrať!

Či už vás čaká malá oslava, alebo si skrátka len radi ku káve vychutnáte výborný dezert, tieto s kokosom vás určite nesklamú....
4 minúty čítania

Neznáme soffritto: Všetko naň máte doma a keď ho začnete používať, vaše jedlá budú oveľa chutnejšie

Neznáme soffritto:
Všetko naň máte doma a keď ho začnete používať, vaše jedlá budú oveľa chutnejšie

Nie je to jedlo samo o sebe, ale kulinársky základ, ktorý pokrmom dodáva hĺbku, vôňu a charakter....
4 minúty čítania

Sýta polievka plná zeleniny: 13 receptov na boršč. S mäsom i bez a jeden dokonca aj z cárskeho paláca

Sýta polievka plná zeleniny:
13 receptov na boršč. S mäsom i bez a jeden dokonca aj z cárskeho paláca

Jeseň je čas, kedy sa začíname prikláňať k sýtejším a hrejivým jedlám. A boršč, to spĺňa dokonale....
5 minút čítania

Ovocie, ktoré milujeme: Sedmička otázok a odpovedí, ako v kuchyni zaobchádzať s jablkami. Toto sa hodí vedieť po celý rok

Ovocie, ktoré milujeme:
Sedmička otázok a odpovedí, ako v kuchyni zaobchádzať s jablkami. Toto sa hodí vedieť po celý rok

Ktoré sú najlepšie do koláčov, ako ich spracovať do pohárov a ďalšie praktické rady, aby ste si dokonale vychutnali obľúbené ovocie. ...
7 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 39/2025: Skvelé jablkové koláče

PRÍLOHA VARECHA 39/2025:
Skvelé jablkové koláče

Varecha s receptami na vynikajúce jablkové koláče z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 26. septembra.
3 minúty čítania

12 inšpirácií na plnené bagety: Také chutné, že na tie z pumpy či obchodu razom zabudnete

12 inšpirácií na plnené bagety:
Také chutné, že na tie z pumpy či obchodu razom zabudnete

Super tipy čím naplniť bagety, aby ste nezostali v práci alebo večer doma hladní.
5 minút čítania

Jesenná otázka: Toto sú v kuchyni najpoužívanejšie druhy tekvíc. Viete, ktoré treba šúpať a ktoré nie?

Jesenná otázka:
Toto sú v kuchyni najpoužívanejšie druhy tekvíc. Viete, ktoré treba šúpať a ktoré nie?

Aj keď sa v princípe môže tekvicová šupka konzumovať, v niektorých prípadoch vám to skomplikuje varenie....
4 minúty čítania

Single maškrtenie: Koláč len pre jedného? Riešením je mugcake, upečiete ho v hrnčeku v mikrovlnke

Single maškrtenie:
Koláč len pre jedného? Riešením je mugcake, upečiete ho v hrnčeku v mikrovlnke

Keď sa objaví náhla chuť na sladké, urobiť koláč na plech, to je beh na dlhú trať....
4 minúty čítania

Pozor na to: 5 dôvodov, prečo vaše šampiňóny nie sú chutné. Možno robíte jednu z týchto chýb

Pozor na to:
5 dôvodov, prečo vaše šampiňóny nie sú chutné. Možno robíte jednu z týchto chýb

Pri príprave šampiňónov často opakujeme návyky, ktoré negatívne ovplyvňujú ich chuť aj textúru....
4 minúty čítania

Exotická ingrediencia, ktorá oživí každú kuchyňu

Exotická ingrediencia, ktorá oživí každú kuchyňu

INZERCIA - Kokosové mlieko vzniká zmiešaním bielej dužiny zrelých kokosových orechov s vodou...
5 minút čítania

Zaženú hlad aj prilákajú hostí: 11 chutných dôvodov, prečo sa doma oplatí mať tortillové placky

Zaženú hlad aj prilákajú hostí:
11 chutných dôvodov, prečo sa doma oplatí mať tortillové placky

Vyzerajú nenápadne, no keď príde na hlad alebo vynaliezavé pohostenie, dá sa tento všestranný polotovar fantasticky využiť.
6 minút čítania

Zdravá paleta: Aké živiny obsahujú jesenné plody? Poznáte to podľa farby. Ktoré podporujú imunitu a ktoré chránia zrak?

Zdravá paleta:
Aké živiny obsahujú jesenné plody? Poznáte to podľa farby. Ktoré podporujú imunitu a ktoré chránia zrak?

Plody jesene sú plné farieb, no nie je to len krásna vizuálna hra....
5 minút čítania

„Paupiety“

Fedor Malík:
„Paupiety“

Po francúzsky a v množnom čísle „paupiettes“. Pre konzumenta z Paríža či Lyonu to znamená kus stočených plátkov mäsa, ktoré sú naplnené ľahšou plnkou....
2 minúty čítania

Zvyšky od nedele: Zostala vám ryža, zemiaková kaša či knedľa? 10 nápadov, ako z nich urobiť sladkú večeru

Zvyšky od nedele:
Zostala vám ryža, zemiaková kaša či knedľa? 10 nápadov, ako z nich urobiť sladkú večeru

Mäso žiadne, v hrncoch zostala len príloha? Tieto recepty vám pomôžu „doraziť“ aj posledné dozvuky víkendového obeda....
5 minút čítania

Zaujímavý trend: Burgre s ovocím, to nie je rebélia len pre odvážnych, zachutia aj konzervatívnym jedákom

Zaujímavý trend:
Burgre s ovocím, to nie je rebélia len pre odvážnych, zachutia aj konzervatívnym jedákom

Burgre už dávno nie sú len o mäse, syre a šaláte....
3 minúty čítania

Lepšie ako nič: 10 byliniek do kuchyne a ako si poradiť, keď vám niektorá chýba

Lepšie ako nič:
10 byliniek do kuchyne a ako si poradiť, keď vám niektorá chýba

Narazili ste v recepte na bylinku, ktorú nemáte? Môžete ju nahradiť inou....
6 minút čítania