Magazín

Radí šéfkuchár: 8 tipov od profíka, ako v kuchyni používať bryndzu. A čo z nej robíte vy? Pridajte svoj recept a vyhrajte

Radí šéfkuchár:
8 tipov od profíka, ako v kuchyni používať bryndzu. A čo z nej robíte vy? Pridajte svoj recept a vyhrajte

Aby ste si chuť bryndze užili naplno, hodí sa poznať odporúčania šéfkuchára Milana Lukačoviča....
4 minúty čítania

Clafoutis

Fedor Malík:
Clafoutis

Poďme spolu do Francúzska. Poďme si pripraviť čosi fajnové, čosi sladké....
2 minúty čítania

Na zelenej vlne: Z čerstvej úrody aj z mrazených zásob. 9 receptov na rýchlu hráškovú polievku

Na zelenej vlne:
Z čerstvej úrody aj z mrazených zásob. 9 receptov na rýchlu hráškovú polievku

Hrášok sa uvarí bleskovo, ak ste siahli po čerstvom na trhu alebo ho máte dosť v mrazničke, môžete rodine raz-dva podávať chutnú polievku....
4 minúty čítania

Má to svoje pravidlá: Ryby vás pri grilovaní môžu potrápiť. Ako teda na ne?

Má to svoje pravidlá:
Ryby vás pri grilovaní môžu potrápiť. Ako teda na ne?

Sú chutné, zdravé, háčik je v tom, že ich správne grilovanie nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá....
5 minút čítania

Odporúčame: Ako stráviť leto s deťmi? Poďte s nami na vandrovku po stopách pokladov

Odporúčame:
Ako stráviť leto s deťmi? Poďte s nami na vandrovku po stopách pokladov

INZERCIA - Ach, Slovensko naše krásne, koľko len pokladov ukrývaš!...
5 minút čítania

Vtačí úlet: Moravský vrabec alebo španielsky vtáčik? Receptový súboj dvoch zbožňovaných jedál

Vtačí úlet:
Moravský vrabec alebo španielsky vtáčik? Receptový súboj dvoch zbožňovaných jedál

Dnešná ponuka je lákadlom hneď pre dva gurmánske tábory. Vyhovieme milovníkom pečenej bravčovinky a aj mäsovej roládky plnenej vajíčkom, uhorkou a mrkvou...
4 minúty čítania

Nemilé úskalie: Riedke tiramisu? 5 chýb, ktoré za to môžu a tipy ako debakel zakamuflovať

Nemilé úskalie:
Riedke tiramisu? 5 chýb, ktoré za to môžu a tipy ako debakel zakamuflovať

Keď je krém do tiramisu príliš riedky, dezert potom na tanieri vyzerá ako kôpka nešťastia. Ako docieliť, aby sa vo výsledku dal...
5 minút čítania

Šéfkuchár Michal Škorec: Varí hokejovým hviezdam aj deťom v tábore

Šéfkuchár Michal Škorec:
Varí hokejovým hviezdam aj deťom v tábore

Ako kuchárskemu učňovi mu mama prorokovala, že v škole dlho nevydrží, pretože ho majster na praxi po týždni zabije. Dnes je z...
9 minút čítania

Víkendové pečenie: 10x linecký koláč. Skombinujte obľúbené cesto s orechmi, makom, tvarohom či ovocím

Víkendové pečenie:
10x linecký koláč. Skombinujte obľúbené cesto s orechmi, makom, tvarohom či ovocím

Linecké cesto sa nehodí len na drobné pečivo. Dajú sa z neho pripraviť fantastické koláče rôznych chutí....
4 minúty čítania

Treba dať pozor: Aké druhy syrov sa môžu dávať do mrazničky a ktorým to neprospeje?

Treba dať pozor:
Aké druhy syrov sa môžu dávať do mrazničky a ktorým to neprospeje?

Niektoré syry pobyt v mrazničke prežijú bez väčšej ujmy, iným to zásadne uškodí.
3 minúty čítania

SÚŤAŽ: Vyhrajte návštevu zákulisia detského festivalu a ďalšie hodnotné ceny. Stačí pridať recept

SÚŤAŽ:
Vyhrajte návštevu zákulisia detského festivalu a ďalšie hodnotné ceny. Stačí pridať recept

Nepremeškajte jedinečnú šancu stretnúť sa s obľúbenými interpretmi a získať pekné ceny na Kaufland detskom festivale.
6 minút čítania

Záložný plán: 9x kakaové muffiny, zachránia vás, keď doma nie je ani kúsok čokolády

Záložný plán:
9x kakaové muffiny, zachránia vás, keď doma nie je ani kúsok čokolády

Chutné rýchle dobroty z kakaa, ktorými zabodujete, keď sa vaši zháňajú po čokoláde, ale tá kamsi zmizla.
4 minúty čítania

Vyznajte sa: Anglická, oravská, pancetta, prosciutto... Nie každá slanina sa hodí na všetko. Podľa čoho si vyberať?

Vyznajte sa:
Anglická, oravská, pancetta, prosciutto... Nie každá slanina sa hodí na všetko. Podľa čoho si vyberať?

Na pultoch nájdeme viacero druhov slaniny. A keďže rozhodne neplatí, že slanina ako slanina, v kuchyni by sme ich nemali len tak lárom-fárom zamieňať....
5 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 20/2024: Sviatočné jarné menu

PRÍLOHA VARECHA 20/2024:
Sviatočné jarné menu

Varecha s odskúšanými receptami na sviatočné jarné menu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 17. mája.
3 minúty čítania

Prvé džemovanie: S medom, minimom cukru aj s čokoládou. 9 receptov, ako urobiť skvostný jahodový džem

Prvé džemovanie:
S medom, minimom cukru aj s čokoládou. 9 receptov, ako urobiť skvostný jahodový džem

Kým sa pustíte do varenia prvého džemu z tohtoročných jahôd, nakuknite do týchto receptov. Okrem starej dobrej klasiky v nich nájdete zaujímavé nové...
4 minúty čítania

Malá sestra: Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?

Malá sestra:
Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?

Spoznajte rozdiely medzi klasickou a baby brokolicou a využite ich vo svoj prospech.
2 minúty čítania

Máj, lásky čas: 10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...

Máj, lásky čas:
10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...

Kedysi tieto drobné koláčiky s bohatými plnkami nechýbali takmer na žiadnej svadbe....
5 minút čítania

Sladká, štipľavá, údená: Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?

Sladká, štipľavá, údená:
Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?

Do polievok, omáčok či mäsa, v kuchyni je mletá červená paprika nenahraditeľná. V obchode jej nájdete viacero druhov, ktoré sa líšia...
4 minúty čítania

10x focaccia: K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí

10x focaccia:
K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí

Jednoduchá, len s bylinkami, alebo vylepšená olivami, paradajkami či prevoňaná cesnakom....
4 minúty čítania

Urobte to správne: Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií

Urobte to správne:
Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií

Mleté mäso je veľmi citlivé na skladovanie a po nákupe by sme ho mali čo najskôr spotrebovať....
5 minút čítania

Grilované rebrá

Fedor Malík:
Grilované rebrá

Medzinárodná súťaž vín Cuvée Ostrava, skôr „Není cuvée jako cuvée“ funguje od roku 2003...
2 minúty čítania

Na obed aj na párty: Objavte 11 nových spôsobov, ako v kuchyni uplatniť parmezán

Na obed aj na párty:
Objavte 11 nových spôsobov, ako v kuchyni uplatniť parmezán

Neodmysliteľne patrí k cestovinám či na pizzu, ale parmezán vynikne aj iných úlohách....
5 minút čítania

Chutná história: Staršia než sa predpokladalo. Kde sú korene populárnej Pavlovovej torty?

Chutná história:
Staršia než sa predpokladalo. Kde sú korene populárnej Pavlovovej torty?

Chrumkavý povrch, vláčne vnútro, k tomu lahodná šľahačka a svieže ovocie, ktoré ideálne dopĺňa sladký snehový korpus....
7 minút čítania

Čo nás naučili: Mamine koláče, tie sú najlepšie. 11 receptov, ktoré potešia jazýček a pohladia dušu

Čo nás naučili:
Mamine koláče, tie sú najlepšie. 11 receptov, ktoré potešia jazýček a pohladia dušu

Tak, ako ich piekli nám, dnes ich my pečieme svojim deťom. Koláč od mamy nemusí mať výstavné parametre, má pre nás úplne inú hodnotu....
5 minút čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Madeira

Gurmánske cesty:
Ako chutí Madeira

Nemá oslňujúce pláže s bielym pieskom ani priezračné more s tridsaťstupňovou vodou a predsa ju všetci, čo ju poznajú, milujú....
8 minút čítania