Nech nevyjde navnivoč:
Ako správne skladovať polievku, aby rýchlo neskysla
Nie je nič horšie, než si navariť plný hrniec dobrej polievky alebo guláša, a na druhý deň zistiť, že je „pokazená“...
3 minúty čítania
Nie je len na kašu:
10 inšpirácií, čo podniknúť s polentou. Pozrite sa, aký koláč z nej upiekla herečka Dominika Morávková
S polentou či kukuričnou krupicou sa najčastejšie stretnete v talianskej kuchyni. To však neznamená, že sa nemôže udomácniť aj v tej vašej....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Liata tvarohová štrúdľa
Tú vzácnu kuchársku knihu Karolíny Vávrovej, vydanú v roku 1881 nákladom Antonína Felkla v Prahe – Karlíne mám v držbe ešte pár dní....
2 minúty čítania
Zmena je život:
11 spôsobov, ako podávať párky na večeru
Zohriate párky s horčicou alebo kečupom nás veru občas večer zachránia. Ak však máte viac času, párky na tanieri môžu vyzerať aj takto......
5 minút čítania
Krásny efekt:
Žiadne špeci pomôcky, na ozdobenie torty si vystačíte s obyčajnou bublinkovou fóliou
Ak nemáte talent na cifrovanie zákuskov či tortičiek, ale predsa by ste si ich chceli zaujímavo odekorovať, máme výborný tip presne pre tento prípad....
5 minút čítania
Aj na viedenskú roštenku:
Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
Uvarte si fantastické pokrmy korunované dozlatista opečenou cibuľkou, až s ňou to bude naozaj ono!...
5 minút čítania
Gastropátranie:
Kde sa vzali milované zemiakové hranolčeky?
Ak ste boli niekedy v Belgicku, ideálne v jeho časti Flámsku, máte v tom jasno. Zemiakové hranolčeky pochádzajú z tejto malej krajiny....
7 minút čítania
Pozor, hrozí závislosť:
Keď čokoláda a smotana splynú v dokonalosť. 9 zákuskov s parížskou šľahačkou
Nech upečiete ktorýkoľvek, dať si len jeden kúsok, to bude chcieť veľa pevnej vôle....
4 minúty čítania
Šéfkuchárka radí:
Ako pripraviť vajcia Benedikt, nóbl raňajky ako zo špičkovej reštaurácie
Pošírované vajce, opečená šunka, lahodná omáčka a to všetko na opečenom toaste....
4 minúty čítania
Výhercovia 3. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien. Stačí poslať jednu fotku a ste v hre
Máme tu ďalšiu várku výhercov našej fotosúťaže, ktorým spolu s Maresi mliekom pošleme skvelé darčeky....
3 minúty čítania
Plný hrniec:
10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
Mäso a fazuľa spolu v jednom hrnci je zárukou, že nikto doma nezostane hladný....
4 minúty čítania
Budete sa čudovať:
Vyskúšajte, čo to urobí, keď dáte do mrazničky topánky, pančušky či sviečky
Mraznička je síce určená na potraviny, ale mráz v nej dokáže divy aj s rôznymi inými vecami.
3 minúty čítania
Chutné tipy:
Skvelé ázijské jedlo na vidieku
Pochutiť si na naozaj výbornom suši a panázijskej kuchyni bola ešte pred pár rokmi výsada Bratislavy a Košíc....
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 17/2024:
Chutné aj zdravé maškrty z tvarohu
Varecha s odskúšanými receptami na výborné dezerty z tvarohu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 26. apríla.
3 minúty čítania
Takto si ju zamilujete:
10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak....
4 minúty čítania
Ako to teda je:
Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť....
4 minúty čítania
Obohaťte repertoár:
V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia....
5 minút čítania
Mali by ste vedieť:
Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
2 minúty čítania
Gurmán Award 2024:
Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje...
4 minúty čítania
Biela aj zelená:
10x výborná špargľa v slanom koláči, polievke, omáčke, rizote a aj v chrumkavom obale
Zdravá, chutná a práve teraz v sezóne. Pre všetkých fanúšikov špargle máme skvelé recepty, ktoré perfektne spestria jarné menu.
5 minút čítania
Dilema vyriešená:
Patrí mlieko do mrazničky? Podľa toho aké...
Ostalo vám otvorené mlieko, ktoré nestíhate spotrebovať, alebo ste ho nakúpili viac, lebo bolo v akcii? Možno vám napadlo, odložiť ho...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Burgra neponúkali
V ostatnom čase sa mi akosi (gastronomicky) nedarí....
3 minúty čítania
Perfektná súhra:
Nie každá omáčka sa hodí ku každému druhu cestovín. Ako ich správne kombinovať?
Aby boli cestoviny dokonalé, podľa Talianov musia byť zladené s omáčkou. Zasvätíme vás do tajomstva, aký typ omáčky je vhodný k rôznym...
4 minúty čítania
Plné bielkovín:
8 strukovinových šalátov, ktoré môžete oficiálne povýšiť aj na hlavné jedlo
Strukoviny obsahujú veľa bielkovín, ktoré výborne zasýtia a nezruinujú vašu peňaženku ani kalorický deficit, ak sa snažíte schudnúť....
4 minúty čítania
Úspešná premiéra:
9 tipov šéfkuchára, ako si v kuchyni poradiť s králičím mäsom
Je pre vás králičie mäso neprebádanou surovinou? Ak ste ho ešte nikdy nerobili, pár dobrých rád sa vám hodí.
4 minúty čítania