Hlavne nevysušiť:
8 tipov, vďaka ktorým bude vaša bravčová panenka pekne šťavnatá
V strede krásne ružová, mäkučká, šťavnatá – taká má byť správne pripravená bravčová panenka....
4 minúty čítania
Jednohubky aj obložené chlebíčky v pohári:
12 tipov, čím pohostiť rodinnú návštevu
Dušičkový víkend je aj príležitosťou na stretnutie s príbuznými, s ktorými sa tak často nevidíme. A patrí sa niečo ponúknuť...
5 minút čítania
Na riady aj na hrdlo:
Čo s načatou zvyšnou cibuľou? Takto ju ešte využijete v kuchyni, domácnosti aj pri prechladnutí
Ak ste použili len časť cibule, stále môžete zmysluplne naložiť s jej zvyškom. Hodí sa vám aj tam, kde by ste to...
7 minút čítania
Sviatočný dezert:
Čo upiecť na Dušičky? Slonie slzy, tradičný zákusok podľa našich najlepších receptov
Kakaový korpus, orechový krém a v ňom ukrytý banán, tak vyzerá klasika....
3 minúty čítania
Čistý sporák:
5 malých trikov, aby pri vyprážaní olej z panvice neprskal
Mastnota na sporáku, obkladačkách aj linke, tak to v kuchyni zvyčajne vyzerá po vyprážaní. Ale nemusí. Ako prskaniu oleja zabrániť?
3 minúty čítania
SÚŤAŽ na november:
Hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur, stačí pridať recept
Dni sa skracujú a v kuchyni akosi prirodzene trávime viac času. Podeľte sa so svojimi chutnými receptami, vyhrať môžete nákupnú poukážku do Kauflandu....
6 minút čítania
Nielen na Halloween:
10 sladkých koláčikov z tekvice, v ktorých využijete všetky jej prednosti
Mäkká, šťavnatá a nasladlá dužina tekvice je ako stvorená do pečenia. Dezerty z nej budú chutné v každej podobe.
4 minúty čítania
Skvelo im to funguje:
Soľ a vanilka? Nevšedná kombinácia s nádychom gurmánskeho luxusu
Vanilková soľ je fascinujúca a stále relatívne neobjavená prísada, ktorá kombinuje jemnosť vanilky so slanou chuťou morskej soli....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 44/2024:
Varenie a pečenie pre každého
Varecha s receptami na tradičné jedlá, ktoré oslovia menej zdatného hobby kuchára aj skúseného majstra kuchyne, vychádza ako príloha denníka Pravda už vo...
3 minúty čítania
S pomocníkmi v zálohe:
9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
Keď je počas pracovných dní chuť na koláč, hotové lístkové alebo štrúdľové cesto vám ušetrí kopec času....
4 minúty čítania
Zachráňte svetlonosa:
Ako sa postarať o vyrezávanú tekvicu, aby vydržala čo najdlhšie
Ak vydlabanú tekvicu správne neošetríte, s jesennou dekoráciou sa budete musieť rýchlo rozlúčiť....
4 minúty čítania
Chrumkavé rožteky, pagáčiky, krekry aj párty koláč:
11x slané chuťovky pre milovníkov cibule
Tiež „môžete“ cibuľu v akejkoľvek podobe? Tak potom vyskúšajte tieto drobné pečivká a slané koláče, nebudete sa môcť od nich odtrhnúť.
5 minút čítania
Prebytky sa nevyhadzujú:
Uvarili ste viac cestovín, než potrebujete? Môžete ich zamraziť, ale má to svoje pravidlá
Uvarené cestoviny sú háklivé na mrazenie aj rozmrazovanie. Ako to spraviť, aby ste zachovali ich kvalitu a chuť?
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Tekvica nadovšetko
Od detstva tekvicu milujem. Pestovali sme ju v našej záhrade na modranskom námestí, pri drôtenom famlerovskom plote....
2 minúty čítania
Rýchlovky aj klasiky:
Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
Chutné tipy na nenáročné jedlá na najbližšie dni a aj honosnejšie na tie sviatočné.
4 minúty čítania
Strašidelné Pečie celé Slovensko:
Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
Známy retro zákusok, makrónky a 3D torty bude v dnešnom kole súťaže o najlepšieho cukrára spájať téma strašidlá.
7 minút čítania
Tajomstvo delikatesy:
Perfektné kačacie prsia s chrumkavou kôrkou? Takto na to treba ísť!
Kačacie prsia sú delikatesou. Ich príprava nemusí byť zložitá, ak poznáte správnu techniku a pár šikovných trikov.
5 minút čítania
Chutí celej rodine:
Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
Verzií tohto jedla je veľa. Niekto doň pridáva čerstvú zeleninu, iný kyslú smotanu a ďalší nedá dopustiť na tú sladkú. Čo však majú spoločné, to je mletá červená paprika....
4 minúty čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutia Lofoty
Hovorí sa, že veci, ktoré naozaj za niečo stoja, vyžadujú námahu, nepohodlie či odriekanie. Určite to platí aj o nórskom súostroví Lofoty...
13 minút čítania
Odolné škrupinky:
Problém s lúpaním vlašských orechov? Triky, ako to zvládnuť bez veľkého úsilia
Vydolovať jadrá z tvrdých škrupiniek môže byť zdĺhavé a náročné, najmä ak máte veľa orechov. Prezradíme vám spôsoby, ako si to uľahčiť....
3 minúty čítania
Drahá surovina:
12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
Cena masla vystrelila nahor, natrieť si ho na chlieb či použiť na pečenie veru nie je lacný špás. Dnes vás však presvedčíme, ...
5 minút čítania
Zelené zdravie:
Vyhadzujete cviklové listy? Nerobte túto chybu, sú vitamínovou bombou. A my vieme, ako ich v kuchyni použiť
Nielen cvikla samotná je bohatým zdrojom živín, podobne sú na tom aj jej listy....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 43/2024:
Tekvicové hody
Varecha s receptami na slané aj sladké jedlá z tekvice z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 25. októbra.
3 minúty čítania
Jesenné pohladenie:
9 receptov na gaštanovú polievku. Pozrite sa, akú nám navarila legendárna hlásateľka Nora Beňačková
Symboly jesene v krémovej polievke...
4 minúty čítania
Pozor, nezamieňať:
Obyčajná verzus rímska rasca. Po ktorej siahnuť, aby ste si celé jedlo nepokazili?
Tieto dve koreniny majú síce podobný názov, ale chuťou sa veľmi líšia.
6 minút čítania