Magazín

Výkon na maximum: 7 jedál a nápojov, ktoré by ste nemali konzumovať pred cvičením

Výkon na maximum:
7 jedál a nápojov, ktoré by ste nemali konzumovať pred cvičením

Niektoré potraviny môžu váš výkon výrazne zhoršiť, spôsobiť tráviace problémy, únavu alebo dokonca kŕče....
4 minúty čítania

Bez umelých prísad: 8 spôsobov, ako si urobiť puding aj bez pudingového prášku

Bez umelých prísad:
8 spôsobov, ako si urobiť puding aj bez pudingového prášku

Máte chuť na puding, ale doma niet ani stopy po pudingovom prášku alebo jednoducho nechcete používať polotovar s arómami a farbivami?...
6 minút čítania

Cesnekáče a podlisníky

Fedor Malík:
Cesnekáče a podlisníky

Ministerstvo životného prostredia varuje. Netrhajte snežienky a nešklbte medvedí cesnak! Hrozí vám pokuta… Neposlúchol som....
2 minúty čítania

Chutné inšpirácie: Polievky, mäso aj cestovinové rýchlovky. Vyberajte z našej ponuky, čo variť tento týždeň

Chutné inšpirácie:
Polievky, mäso aj cestovinové rýchlovky. Vyberajte z našej ponuky, čo variť tento týždeň

Potrebujete nachystať niečo dobré na obed alebo rýchle na večeru? V týchto receptoch nájdete východisko.
5 minút čítania

Voňavá dobrota: 12x ražniči, perfektný obed z rúry. Stačí len ponapichovať a upiecť

Voňavá dobrota:
12x ražniči, perfektný obed z rúry. Stačí len ponapichovať a upiecť

Klasické ražniči, to je mäso, klobáska, slanina a cibuľa. Môžete ho doplniť aj nejakou tou zeleninkou alebo zemiakmi a o chutný...
5 minút čítania

Miki Sisák: Od trojkolky k najlepšiemu streetfoodu v Európe

Miki Sisák:
Od trojkolky k najlepšiemu streetfoodu v Európe

Jablko nepadá ďaleko od stromu. Odriekaného chleba najväčší kus či nikdy nehovor nikdy....
12 minút čítania

Zelený prášok: Ako si správne pripraviť matcha čaj a ďalšie tipy na jeho využitie v kuchyni. Hodí sa aj do dezertov!

Zelený prášok:
Ako si správne pripraviť matcha čaj a ďalšie tipy na jeho využitie v kuchyni. Hodí sa aj do dezertov!

Zelený matcha prášok prepožičia výraznú farbu a zaujímavú chuť nielen nápojom, ale využijete ho aj pri pečení.
5 minút čítania

13 zákuskov z odpaľovaného cesta: Natrénujte si venčeky, veterníky či netradičný krémeš, aby to na Veľkú noc bolo dokonalé!

13 zákuskov z odpaľovaného cesta:
Natrénujte si venčeky, veterníky či netradičný krémeš, aby to na Veľkú noc bolo dokonalé!

Ako dezert po sviatočnom obede, budú tieto zákusky trefou do čierneho....
6 minút čítania

Tá chuť vás dostane: Vyrobte si hnedé maslo, jeho orieškový akcent premení aj bežné jedlá na niečo výnimočné

Tá chuť vás dostane:
Vyrobte si hnedé maslo, jeho orieškový akcent premení aj bežné jedlá na niečo výnimočné

Má jemnú orieškovú arómu a intenzívnejšiu chuť než klasické maslo, vďaka čomu pozdvihne nielen dezerty, ale uplatní sa aj v slanej kuchyni....
4 minúty čítania

Objavte jedinečnosť ázijských rezancov

Objavte jedinečnosť ázijských rezancov

INZERCIA - Ako ich pripraviť a ktoré si vybrať zo Shan’shi kuchyne, kde sa varí celá Ázia celkom jednoducho.
7 minút čítania

Ku káve aj na raňajky: 11x kysnutý pletenec rôznych chutí. Vyskúšajte si malý grif s veľkým efektom

Ku káve aj na raňajky:
11x kysnutý pletenec rôznych chutí. Vyskúšajte si malý grif s veľkým efektom

To, že tieto koláče vyzerajú tak zaujímavo má na svedomí jednoduchý trik....
4 minúty čítania

Posol jari: Ako si vychutnať smrčok jedlý? Základom je nepomýliť si ho s inou nebezpečnou hubou

Posol jari:
Ako si vychutnať smrčok jedlý? Základom je nepomýliť si ho s inou nebezpečnou hubou

Túto jarnú hubu považujú za delikatesu aj francúzski šéfkuchári....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 13/2025: Čaro medvedieho cesnaku

PRÍLOHA VARECHA 13/2025:
Čaro medvedieho cesnaku

Varecha s receptami na výborné jedlá s medvedím cesnakom z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 28. marca...
3 minúty čítania

Kráľovná jarnej zeleniny: 10 skvelých receptov na slaný koláč so špargľou

Kráľovná jarnej zeleniny:
10 skvelých receptov na slaný koláč so špargľou

Či už preferujete klasický quiche alebo chrumkavé lístkové cesto, každý si tu nájde niečo pre seba....
4 minúty čítania

Takto to bude fungovať: Minuli sa vám vajíčka? Budete prekvapení, ktoré suroviny ich v recepte dokážu nahradiť

Takto to bude fungovať:
Minuli sa vám vajíčka? Budete prekvapení, ktoré suroviny ich v recepte dokážu nahradiť

Ak do cesta potrebujete len jedno-dve vajíčka, nemusíte pečenie vzdať ani keď žiadne nemáte....
5 minút čítania

Vyskúšajte všetky: 12 tipov, čo navariť z kuracích pŕs. Chutné a rýchle jedlá, ktoré vás nikdy nesklamú

Vyskúšajte všetky:
12 tipov, čo navariť z kuracích pŕs. Chutné a rýchle jedlá, ktoré vás nikdy nesklamú

Kuracie prsia sú jedným z najobľúbenejších druhov mäsa. A predsa si častokrát lámeme hlavu, ako ich pripraviť....
5 minút čítania

Dostaňte koláč do formy: Málo alebo priveľa cesta? Praktické rady, ako sa vynájsť, keď nemáte správnu formu na pečenie

Dostaňte koláč do formy:
Málo alebo priveľa cesta? Praktické rady, ako sa vynájsť, keď nemáte správnu formu na pečenie

Nie vždy máme doma formu rovnakých rozmerov akú udáva recept. Ako si v takýchto prípadoch poradiť?
3 minúty čítania

Inšpirácia: Cottage cheese je nová múka

Inšpirácia:
Cottage cheese je nová múka

INZERCIA - Vyskúšajte hit generácie Z a vymeňte múku za cottage cheese. Vo svete to už nie je žiadna novinka!
4 minúty čítania

Nakombinujte si ju: S vajíčkami, kyslými uhorkami, chrenom alebo so syrom. 11x šunková nátierka na každý deň

Nakombinujte si ju:
S vajíčkami, kyslými uhorkami, chrenom alebo so syrom. 11x šunková nátierka na každý deň

Pozrite sa do chladničky a skamaráťte šunku s tým, čo v nej nájdete....
5 minút čítania

Chutné výsledky aj bez grilu: Kým príde leto, spravte si grilovačku v kuchyni. Čo na to potrebujete?

Chutné výsledky aj bez grilu:
Kým príde leto, spravte si grilovačku v kuchyni. Čo na to potrebujete?

S trochou kreativity a bežnými kuchynskými nástrojmi si môžete na grilovaných dobrotách pochutnať aj vo vnútri.
4 minúty čítania

Banánová žemľovka

Fedor Malík:
Banánová žemľovka

Žijeme zvláštnu dobu, dobu globálneho otepľovania. Zima je takmer bez snehu, sucho, priehrady sú bez vody a jar je už vo februári, marci...
3 minúty čítania

Najlepšie je variť zo sezónnych surovín: Je čas medvedieho cesnaku. Nenechajte si ho ujsť, v týchto jedlách perfektne vynikne

Najlepšie je variť zo sezónnych surovín:
Je čas medvedieho cesnaku. Nenechajte si ho ujsť, v týchto jedlách perfektne vynikne

Polievka, mäso, cestoviny aj slané chuťovky, všade tam nájde uplatnenie táto zdravá jarná bylinka....
5 minút čítania

Keď je času málo: 9 spôsobov, ako urýchliť kysnutie cesta

Keď je času málo:
9 spôsobov, ako urýchliť kysnutie cesta

Či robíte domáci chlieb, vianočku, buchty alebo pizzu, kysnutie cesta je jednou z najzdĺhavejších fáz prípravy....
5 minút čítania