Magazín

Hlavne nevysušiť: 8 tipov, vďaka ktorým bude vaša bravčová panenka pekne šťavnatá

Hlavne nevysušiť:
8 tipov, vďaka ktorým bude vaša bravčová panenka pekne šťavnatá

V strede krásne ružová, mäkučká, šťavnatá – taká má byť správne pripravená bravčová panenka....
4 minúty čítania

Jednohubky aj obložené chlebíčky v pohári: 12 tipov, čím pohostiť rodinnú návštevu

Jednohubky aj obložené chlebíčky v pohári:
12 tipov, čím pohostiť rodinnú návštevu

Dušičkový víkend je aj príležitosťou na stretnutie s príbuznými, s ktorými sa tak často nevidíme. A patrí sa niečo ponúknuť...
5 minút čítania

Na riady aj na hrdlo: Čo s načatou zvyšnou cibuľou? Takto ju ešte využijete v kuchyni, domácnosti aj pri prechladnutí

Na riady aj na hrdlo:
Čo s načatou zvyšnou cibuľou? Takto ju ešte využijete v kuchyni, domácnosti aj pri prechladnutí

Ak ste použili len časť cibule, stále môžete zmysluplne naložiť s jej zvyškom. Hodí sa vám aj tam, kde by ste to...
7 minút čítania

Sviatočný dezert: Čo upiecť na Dušičky? Slonie slzy, tradičný zákusok podľa našich najlepších receptov

Sviatočný dezert:
Čo upiecť na Dušičky? Slonie slzy, tradičný zákusok podľa našich najlepších receptov

Kakaový korpus, orechový krém a v ňom ukrytý banán, tak vyzerá klasika....
3 minúty čítania

Čistý sporák: 5 malých trikov, aby pri vyprážaní olej z panvice neprskal

Čistý sporák:
5 malých trikov, aby pri vyprážaní olej z panvice neprskal

Mastnota na sporáku, obkladačkách aj linke, tak to v kuchyni zvyčajne vyzerá po vyprážaní. Ale nemusí. Ako prskaniu oleja zabrániť?
3 minúty čítania

SÚŤAŽ na november: Hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur, stačí pridať recept

SÚŤAŽ na november:
Hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur, stačí pridať recept

Dni sa skracujú a v kuchyni akosi prirodzene trávime viac času. Podeľte sa so svojimi chutnými receptami, vyhrať môžete nákupnú poukážku do Kauflandu....
6 minút čítania

Nielen na Halloween: 10 sladkých koláčikov z tekvice, v ktorých využijete všetky jej prednosti

Nielen na Halloween:
10 sladkých koláčikov z tekvice, v ktorých využijete všetky jej prednosti

Mäkká, šťavnatá a nasladlá dužina tekvice je ako stvorená do pečenia. Dezerty z nej budú chutné v každej podobe.
4 minúty čítania

Skvelo im to funguje: Soľ a vanilka? Nevšedná kombinácia s nádychom gurmánskeho luxusu

Skvelo im to funguje:
Soľ a vanilka? Nevšedná kombinácia s nádychom gurmánskeho luxusu

Vanilková soľ je fascinujúca a stále relatívne neobjavená prísada, ktorá kombinuje jemnosť vanilky so slanou chuťou morskej soli....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 44/2024: Varenie a pečenie pre každého

PRÍLOHA VARECHA 44/2024:
Varenie a pečenie pre každého

Varecha s receptami na tradičné jedlá, ktoré oslovia menej zdatného hobby kuchára aj skúseného majstra kuchyne, vychádza ako príloha denníka Pravda už vo...
3 minúty čítania

S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa

S pomocníkmi v zálohe:
9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa

Keď je počas pracovných dní chuť na koláč, hotové lístkové alebo štrúdľové cesto vám ušetrí kopec času....
4 minúty čítania

Zachráňte svetlonosa: Ako sa postarať o vyrezávanú tekvicu, aby vydržala čo najdlhšie

Zachráňte svetlonosa:
Ako sa postarať o vyrezávanú tekvicu, aby vydržala čo najdlhšie

Ak vydlabanú tekvicu správne neošetríte, s jesennou dekoráciou sa budete musieť rýchlo rozlúčiť....
4 minúty čítania

Chrumkavé rožteky, pagáčiky, krekry aj párty koláč: 11x slané chuťovky pre milovníkov cibule

Chrumkavé rožteky, pagáčiky, krekry aj párty koláč:
11x slané chuťovky pre milovníkov cibule

Tiež „môžete“ cibuľu v akejkoľvek podobe? Tak potom vyskúšajte tieto drobné pečivká a slané koláče, nebudete sa môcť od nich odtrhnúť.
5 minút čítania

Prebytky sa nevyhadzujú: Uvarili ste viac cestovín, než potrebujete? Môžete ich zamraziť, ale má to svoje pravidlá

Prebytky sa nevyhadzujú:
Uvarili ste viac cestovín, než potrebujete? Môžete ich zamraziť, ale má to svoje pravidlá

Uvarené cestoviny sú háklivé na mrazenie aj rozmrazovanie. Ako to spraviť, aby ste zachovali ich kvalitu a chuť?
4 minúty čítania

Tekvica nadovšetko

Fedor Malík:
Tekvica nadovšetko

Od detstva tekvicu milujem. Pestovali sme ju v našej záhrade na modranskom námestí, pri drôtenom famlerovskom plote....
2 minúty čítania

Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend

Rýchlovky aj klasiky:
Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend

Chutné tipy na nenáročné jedlá na najbližšie dni a aj honosnejšie na tie sviatočné.
4 minúty čítania

Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou

Strašidelné Pečie celé Slovensko:
Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou

Známy retro zákusok, makrónky a 3D torty bude v dnešnom kole súťaže o najlepšieho cukrára spájať téma strašidlá.
7 minút čítania

Tajomstvo delikatesy: Perfektné kačacie prsia s chrumkavou kôrkou? Takto na to treba ísť!

Tajomstvo delikatesy:
Perfektné kačacie prsia s chrumkavou kôrkou? Takto na to treba ísť!

Kačacie prsia sú delikatesou. Ich príprava nemusí byť zložitá, ak poznáte správnu techniku a pár šikovných trikov.
5 minút čítania

Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku

Chutí celej rodine:
Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku

Verzií tohto jedla je veľa. Niekto doň pridáva čerstvú zeleninu, iný kyslú smotanu a ďalší nedá dopustiť na tú sladkú. Čo však majú spoločné, to je mletá červená paprika....
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutia Lofoty

Gurmánske cesty:
Ako chutia Lofoty

Hovorí sa, že veci, ktoré naozaj za niečo stoja, vyžadujú námahu, nepohodlie či odriekanie. Určite to platí aj o nórskom súostroví Lofoty...
13 minút čítania

Odolné škrupinky: Problém s lúpaním vlašských orechov? Triky, ako to zvládnuť bez veľkého úsilia

Odolné škrupinky:
Problém s lúpaním vlašských orechov? Triky, ako to zvládnuť bez veľkého úsilia

Vydolovať jadrá z tvrdých škrupiniek môže byť zdĺhavé a náročné, najmä ak máte veľa orechov. Prezradíme vám spôsoby, ako si to uľahčiť....
3 minúty čítania

Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram

Drahá surovina:
12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram

Cena masla vystrelila nahor, natrieť si ho na chlieb či použiť na pečenie veru nie je lacný špás. Dnes vás však presvedčíme, ...
5 minút čítania

Zelené zdravie: Vyhadzujete cviklové listy? Nerobte túto chybu, sú vitamínovou bombou. A my vieme, ako ich v kuchyni použiť

Zelené zdravie:
Vyhadzujete cviklové listy? Nerobte túto chybu, sú vitamínovou bombou. A my vieme, ako ich v kuchyni použiť

Nielen cvikla samotná je bohatým zdrojom živín, podobne sú na tom aj jej listy....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 43/2024: Tekvicové hody

PRÍLOHA VARECHA 43/2024:
Tekvicové hody

Varecha s receptami na slané aj sladké jedlá z tekvice z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 25. októbra.
3 minúty čítania

Pozor, nezamieňať: Obyčajná verzus rímska rasca. Po ktorej siahnuť, aby ste si celé jedlo nepokazili?

Pozor, nezamieňať:
Obyčajná verzus rímska rasca. Po ktorej siahnuť, aby ste si celé jedlo nepokazili?

Tieto dve koreniny majú síce podobný názov, ale chuťou sa veľmi líšia.
6 minút čítania