Fedor Malík:
Pikantný kugluf
Ten gastronomický zvyk mi zostal ešte zo žiackych a študentských čias....
2 minúty čítania
Na komáre aj vŕzgajúce pánty:
10 praktických tipov, ako v domácnosti využiť kokosový olej
Kokosový olej je univerzálny pomocník, ktorý nájde uplatnenie aj tam, kde by ste to nečakali....
3 minúty čítania
Zdravé semienka:
Upečte z nich chlebík bez múky, sladké tyčinky alebo pikantné zobkanie
Používať tekvicové, ľanové či slnečnicové semienka len ako zdobenie na šalát, by bola škoda....
4 minúty čítania
Krok za krokom:
8 overených rád, aby sa vám šamrole vydarili hneď na prvýkrát
Tiež v cukrárni neodoláte krehkým trubičkám s bielkovým snehom? A čo vám bráni upiecť si ich doma?...
6 minút čítania
Filmové lahôdky:
Oscarová noc so špecialitkami inšpirovanými slávnymi filmami o jedle
Dnes to bude pre filmových fanúšikov dlhá noc. Pripravte si k sledovaniu odovzdávania zlatých sošiek tieto tématické pochúťky.
4 minúty čítania
Talentovaná cukrárka:
Ako sa pečie torta za 25 000 eur?
Slovenka Dominika Hitková sa v najstaršej cukrárni vo Viedni presadila ako prvá cudzinka a zmenila tradície firmy založenej v roku 1786.
1 minúta čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Jordánsko
Prečítajte si, čo treba vidieť a ochutnať v Jordánsku.
14 minút čítania
Naše najobľúbenejšie:
9 koláčov, v ktorých nájdu uplatnenie aj nevábne jabĺčka ešte od jesene
Jablká vydržia v pivniciach od jesene až do neskorej jari. V tomto čase na jedenie už veľmi nelákajú, tak ich premeňte na pochúťku...
4 minúty čítania
Variť aj nevariť:
2 spôsoby, ako pripraviť ryžové rezance
Vedeli ste, že ryžové rezance sa dajú urobiť aj bez varenia?
3 minúty čítania
Lepšie než to kupované:
6 tipov na prípravu karamelového kondenzovaného mlieka
Hoci si ho jednoducho môžete kúpiť hotové, skúsené cukrárky tvrdia, že domáce je lepšie!
3 minúty čítania
Zdravie z lesa:
Nazbierajte si medvedí cesnak a urobte z neho haruľu, rizoto alebo slané tyčinky
Vybehnite cez víkend na prechádzku do lesa, možno už aj u vás nájdete zelené koberce tejto zdravej rastlinky....
4 minúty čítania
Príloha Varecha 10/2023:
Raňajky ako pre kráľa
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie raňajky, vychádza
ako príloha denníka Pravda v piatok 10. marca
3 minúty čítania
Bez rybačky:
Zalovte v mrazničke, bude sa podávať rybie filé
Rybie filé, či už v tvare kociek alebo filiet, by malo byť povinnou výbavou vašej mrazničky....
4 minúty čítania
Tipy a videá:
4 spôsoby, ako rozkrojiť tortový korpus rovno a bez omrviniek
Rovnomerne rozkrojiť tortový korpus, to je niekedy poriadna dráma. Máme pre vás pár návodov, ako si s tým poradiť.
4 minúty čítania
Chutí, ale nevonia:
6 tipov, ako dych a pokožku zbaviť zápachu po cesnaku
Po konzumácii cesnaku zapácha nielen dych, ale cítiť ho aj z pokožky a potu....
3 minúty čítania
Sladký pozdrav k MDŽ:
Kvety urobia radosť každej žene, aj keď budú upečené
Všetkým dámam, slečnám a dievčatám posielame kvetinky na zjedenie. Všetko najlepšie k MDŽ!
3 minúty čítania
Národný salón vín:
V Bratislave máme koncept výnimočný vo svete
Počuli ste už o Národnom salóne vín SR? Národný salón vín SR je najvyššou slovenskou vinárskou súťažou.
4 minúty čítania
Ako zdravšie jesť:
Tieto suroviny nahraďte a hneď budete plní energie
Prezradíme vám, ktoré potraviny by ste mali vymeniť, aby ste mali viac energie, lepšiu náladu a aj štíhlejšiu líniu.
6 minút čítania
Lepšia než v škôlke:
7x drožďová nátierka, ktorá nebude chutiť ako za trest
V škôlke sme nad ňou ohŕňali nos, chute sa však vekom menia a na rozdiel od drobizgu si môžeme drožďovú nátierku doladiť podľa vlastného...
3 minúty čítania
Rady profesionálky:
5 tipov cukrárky Jožky Zaukolcovej, ako urobiť nádherne lesklú čokoládovú polevu
Stačí dodržať pár pravidiel a aj vaše zákusky bude zdobiť dokonalá poleva ako od profesionálky.
3 minúty čítania
Zabudnutá obilnina:
Pohánka je opäť in. Je skvelá naslano aj nasladko, takže zachutí každému
Starodávna obilnina je hitom modernej zdravej výživy....
5 minút čítania
SÚŤAŽ na marec:
Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 poukážky na nákup
Ukážte nám, čo varíte a pečiete vo svojej kuchyni prvý jarný mesiac. Pridajte na náš portál nový recept s fotografiou, v hre...
6 minút čítania
Do každej rodiny:
Naučte sa čarovať s kakaom. Mramorovaná bábovka, to je múčnik hodný nedele
Najklasickejší koláčik k nedeľnej kávičke poteší nielen jazýček, ale aj oko....
4 minúty čítania
Ešte než začnete:
6 tipov, aby sa vám mäsová roláda podarila tak, ako si predstavujete
Výhodou rolády je, že hoci na každú porciu potrebujete menej mäsa, nepôsobí lacno, práve naopak, môže vyzerať veľmi reprezentatívne....
3 minúty čítania