Magazín

Chutné recepty: Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom

Chutné recepty:
Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom

Hľadáte každú možnosť, ako zužitkovať všetku cuketu? Máme pre vás niekoľko výborných tipov od našich foodblogerov....
15 minút čítania

Jednoduchý obed: 9 receptov na karfiolové placky. Aj tipy, ako ich urobiť bez predvárania či v rúre

Jednoduchý obed:
9 receptov na karfiolové placky. Aj tipy, ako ich urobiť bez predvárania či v rúre

Placky sú super spôsob, ako rodine naservírovať letné jedlo plné zeleniny. Dnes sme si posvietili na karfiol....
4 minúty čítania

Prekvapivé kombinácie: Letné ovocie naslano? Skôr ako poviete nie, vyskúšajte. Toto sú naši favoriti

Prekvapivé kombinácie:
Letné ovocie naslano? Skôr ako poviete nie, vyskúšajte. Toto sú naši favoriti

Sladké a slané sa nemusia navzájom rušiť – naopak, často si dokonale rozumejú....
6 minút čítania

Coquelet Jaune

Fedor Malík:
Coquelet Jaune

Akosi ľahšie sa mi píše. Neplním odkazy redakcie a mám voľné pero....
3 minúty čítania

Paradajky v skle: 10 najklikanejších receptov na domáci kečup

Paradajky v skle:
10 najklikanejších receptov na domáci kečup

Krásna farba, najlepšia chuť a žiadne zahusťovadlá, stabilizátory ani konzervanty....
4 minúty čítania

Svieža oslava: 13x letné narodeninové torty s ovocím

Svieža oslava:
13x letné narodeninové torty s ovocím

Ak máte doma oslávenca, ktorý má narodeniny v lete, prispôsobte tomu aj tortu pre neho....
5 minút čítania

Tereza Bebarová z Peče celá země: Láska a varenie spolu súvisia

Tereza Bebarová z Peče celá země:
Láska a varenie spolu súvisia

Česká herečka a moderátorka nám porozprávala o údele herečky, receptoch na dlhotrvajúci vzťah, krásnu postavu a aj o svojej nečakanej vášni pre cukrárčinu....
20 minút čítania

Zdravšie z mrazničky: Myslíte si, že mrazené potraviny sú menej hodnotné? Omyl, pri niektorých je to presne naopak

Zdravšie z mrazničky:
Myslíte si, že mrazené potraviny sú menej hodnotné? Omyl, pri niektorých je to presne naopak

Existujú druhy ovocia, zeleniny či pečiva, ktoré sú po zmrazení ešte zdravšie....
3 minúty čítania

10x čučoriedkový cheesecake: Pečený či nepečený, podávajte vždy vychladený!

10x čučoriedkový cheesecake:
Pečený či nepečený, podávajte vždy vychladený!

O cheesecakoch platí, že najlepšie chutia po výdatnom pobyte v chladničke....
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutia Benátky

Gurmánske cesty:
Ako chutia Benátky

Benátky sú jedným z miest, ktoré denne zapĺňajú tisíce návštevníkov....
11 minút čítania

Sušený cmar: Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?

Sušený cmar:
Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?

Ak radi objavujete nové suroviny do kuchyne, sušený cmar vás zaujme....
5 minút čítania

Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút

Rýchlovky z kuchyne:
Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút

Horúce počasie nenahráva dlhému vystávaniu pri sporáku....
6 minút čítania

Cestovinový šalát: Nenáročný na prípravu, ale predsa nie bez nástrah. Aj na ňom môžete všeličo pokaziť

Cestovinový šalát:
Nenáročný na prípravu, ale predsa nie bez nástrah. Aj na ňom môžete všeličo pokaziť

Ako na to, aby sa váš šalát nepodobal skôr na kašu, nebol bez chuti a aby ste po jeho konzumácii nepotrebovali náhradné oblečenie....
5 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 33/2025: Tipy na rýchlu večeru

PRÍLOHA VARECHA 33/2025:
Tipy na rýchlu večeru

Varecha s receptami na rýchle večere z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. augusta.
3 minúty čítania

Poriadne schladenie: 11 receptov na dobroty z mrazničky. Takto zvládnete horúčavy sladko

Poriadne schladenie:
11 receptov na dobroty z mrazničky. Takto zvládnete horúčavy sladko

Keď nám vysoké teploty dávajú zabrať, vítame každé osvieženie....
4 minúty čítania

Zdravie na tanieri: Toto sú dôvody, prečo by ste v lete mali zaradiť patizón do jedálnička

Zdravie na tanieri:
Toto sú dôvody, prečo by ste v lete mali zaradiť patizón do jedálnička

Podobne ako tekvica je v kuchyni veľmi variabilný a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby.
4 minúty čítania

Od šupky až po semienka: 8 nápadov, ako využiť cuketu do posledného kúska

Od šupky až po semienka:
8 nápadov, ako využiť cuketu do posledného kúska

Odkrojené konce, šupky, semienka... Pri spracovaní cukety zostáva v kuchyni veľa zvyškov. Namiesto toho, aby ste ich vyhadzovali, skúste...
3 minúty čítania

Augustové dezerty

Fedor Malík:
Augustové dezerty

Leto vrcholí a počasie je vrtké. Sú dni, keď horúčavy sú úmorné. A boli aj obdobia, keď lialo ako z krhly.
3 minúty čítania

Nasladko aj naslano: Vychutnajte si čerstvé figy na hriankach, v šalátoch aj koláčoch

Nasladko aj naslano:
Vychutnajte si čerstvé figy na hriankach, v šalátoch aj koláčoch

Jasné, že úžasné sú len tak samotné, ale perfektne sa uplatnia aj v teplej kuchyni....
4 minúty čítania

Už žiadne pasce na turistov: 10 znakov, podľa ktorých na dovolenke poznáte dobrú reštauráciu

Už žiadne pasce na turistov:
10 znakov, podľa ktorých na dovolenke poznáte dobrú reštauráciu

Chcete sa na dovolenke dobre najesť a nenechať sa nachytať?...
4 minúty čítania

Rukola nepatrí len do šalátu: Vyskúšajte ju s cestovinami, na pizzi, v polievke aj nátierke

Rukola nepatrí len do šalátu:
Vyskúšajte ju s cestovinami, na pizzi, v polievke aj nátierke

Tieto zelené lístky majú výraznú chuť, ktorá perfektne doplní nielen zeleninový šalát....
5 minút čítania

Navrch koláča: 7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla

Navrch koláča:
7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla

Sladká posýpka je povestnou bodkou na i každého ovocného koláča. Čo ak vám však do nej chýba maslo?
3 minúty čítania

Bez rúry aj veľkej námahy: 14 receptov na nepečené zákusky s ovocím

Bez rúry aj veľkej námahy:
14 receptov na nepečené zákusky s ovocím

Značka: ideál. Veď čo môže byť v lete lepšie, než sa nechať osviežiť dobre vychladeným dezertom, kvôli ktorému ste nemuseli ani rúru...
6 minút čítania

Český cukrár Josef Maršálek: Naučil som sa byť vďačný aj za neúspech. Pochopil som, že je to lekcia a za tie sa ďakuje

Český cukrár Josef Maršálek:
Naučil som sa byť vďačný aj za neúspech. Pochopil som, že je to lekcia a za tie sa ďakuje

Kým bežní smrteľníci ho objavili až vďaka televíznym projektom Peče celá země či Buchty po ránu, on už dávno žil svoj sen....
24 minút čítania