Sviatok práce:
Ušetrite si námahu, dnes je to priam povinné. Upečte si tieto vynikajúce koláčiky z hotového lístkového cesta
Sladký dezertík sa na sviatočný deň hodí. A keďže oslavujeme Sviatok práce, našli sme pre vás také, pri ktorých sa ani veľmi nenarobíte....
5 minút čítania
Chémia v kuchyni:
10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch
Kuchyňa nie je len miestom, kde vznikajú lahodné pokrmy, je to aj malé chemické laboratórium....
5 minút čítania
SÚŤAŽ na máj:
Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur
Na trhoch pribúda čerstvá zeleninka aj prvé jahôdky či čerešne, bude z čoho variť aj piecť....
6 minút čítania
13x špagety:
Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
Na tanieri môžu mať nespočet podôb, ale jedno je isté. Keď potrebujete výborné jedlo, na špagety sa môžete spoľahnúť vždy.
5 minút čítania
Taliansky syr:
Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú
Krémovitá, zároveň nízkotučná a dá sa použiť do dezertov aj slaných jedál....
4 minúty čítania
V každom prípade to bude delikatesa:
10 receptov na slané pečivo, domáci chlebík či krekry so sušenými paradajkami
Oplývajú výraznou chuťou a tak ich stačí len pár, aby vaše dobroty poskočili na vyšší level....
5 minút čítania
Sladký fenomén:
Po dubajskej čokoláde svet dobýja ďalšia zaujímavá čokoláda. Tentoraz s anjelskými vlasmi
Ružová čokoláda s ohromujúcou plnkou pripomínajúcu cukrovú vatu je aktuálnym hitom internetu....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Sója tofu
Bez vetra sa ani lístok nepohne. Nuž a bez sóje by ľudstvo nikdy nepoznalo čosi také ako je tofu.
2 minúty čítania
Od pondelka do nedele:
Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
V tomto týždni nás čaká jeden voľný deň naviac, tak sa inšpirujte, čo dobré si môžete počas pracovných aj sviatočných dní pripraviť...
6 minút čítania
Najobľúbenejšie recepty:
Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
Hovädzie mäso nemávame na tanieri každý deň, tak keď konečne príde na rad, treba si ho poriadne vychutnať....
4 minúty čítania
Moderátorka Lucia Hlaváčková:
Jedlo si treba užívať
Moderátorka Lucia Hlaváčková miluje taliansku kuchyňu, cestoviny, parmezán a na raňajky má najradšej vlastnoručne vyrobenú granolu s jogurtom....
14 minút čítania
Malý trik s veľkým efektom:
Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
Ak je súčasťou cesta na koláč alebo korpus maslo, nie je jedno, ako ho použijete....
3 minúty čítania
Víkendové pečenie:
11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
Aj tomu najjednoduchšiemu koláčiku dodá vítaný svieži akcent poleva alebo krém z kyslej smotany....
4 minúty čítania
Majú miesto na tanieri:
Vyhadzujete ich a pritom obsahujú kopec vitamínov. Toto sú tipy, ako v kuchyni využiť listy z reďkoviek
Fascinujú nás ich červené hlavičky a listy väčšinou končia v odpadkoch, pretože skrátka nevieme, čo s nimi....
5 minút čítania
Sýty prívarok:
9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
Prívarok s kyslým akcentom je výborným spoločníkom k mäsu či údenine, ale takto pripravené zemiaky budú chutiť aj s obyčajným vajíčkom.
4 minúty čítania
Vyšibaná výslužka:
Zaplavili vašu domácnosť čokoládové figúrky? Výborné tipy, ako ich v kuchyni zmysluplne zužitkovať
Veľkonočné čokoládové vajíčka a zajačiky deťom nedajú pokoj, kým ich všetky nepojedia. Ak sa vám to moc nepozdáva, spracujte figúrky osožnejšie....
4 minúty čítania
Záhrada plná chutí:
Varecha mieri na Festival záhrad a hobby
Už túto sobotu a nedeľu 26. a 27. apríla sa areál Zlatých pieskov v Bratislave premení na miesto plné zelene, inšpirácie a praktických rád pre všetkých milovníkov záhrad, byliniek a domácej pohody....
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 17/2025:
Urobte z tofu lahôdku
Varecha s receptami na chutné jedlá s tofu z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 25. apríla.
3 minúty čítania
Jednoduché a predsa výborné:
10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
Na ich príprave nie je nič ťažké a nevyžadujú ani žiadne nezvyčajné suroviny....
5 minút čítania
Nechcené, ale užitočné:
Čo s drevnatými špargľovými odrezkami? Urobte z nich tento tekutý poklad
Ak odkrojené tvrdé časti stoniek špargle hádžete do koša, to ste asi ešte o nich nevedeli toto...
4 minúty čítania
OMV predstavuje nové gastro zážitky a letné kávové osvieženie - kvalita, čerstvosť a inovácie priamo na čerpacích staniciach
INZERCIA - Moderná čerpacia stanica je dnes omnoho viac než miesto na tankovanie....
4 minúty čítania
Domáce bylinkové maslo:
13 možností, ako ho pripraviť a využiť nielen na chlebík
Fantasticky sa hodí nielen na hrianky a pečivo, ale perfektne ochutí aj grilované mäso, ryby, zeleninu alebo pečené či varené zemiaky....
5 minút čítania
Na pizzu i koláče:
Aj kysnuté cesto si môžete zamraziť do zásoby. Treba však dodržať jednu dôležitú zásadu
Zamiesili ste priveľa cesta? Môžete ho odložiť do mrazničky na neskôr. Ešte predtým by ste však mali vedieť jednu zásadnú vec...
4 minúty čítania
Sviatočné dozvuky:
10 tipov, čo navariť zo zvyšku údeného. Stačí kúsok a každé jedlo dostane hneď iný šmrnc
Neviete, čo na večeru? Ak patríte k šťastlivcom, ktorým po Veľkej noci v chladničke zostalo ešte údené mäso, máte vystarané....
5 minút čítania
Šibačková nádielka:
Máte doma plný košík vajíčok natvrdo? Ako rýchlo ich treba zjesť?
Možno sa po sviatkoch na vajíčka nemôžete už ani len pozrieť, nieto ich ešte jesť, tak čo s nimi?...
3 minúty čítania