Magazín

Pečie celé Slovensko: Dnes sa pečú michelinské dezerty. Budú výtvory súťažiacich hodné prestížnych hviezd?

Pečie celé Slovensko:
Dnes sa pečú michelinské dezerty. Budú výtvory súťažiacich hodné prestížnych hviezd?

V semifinále televíznej šou čakajú na amatérske pekárky naozajstné výzvy, budú pripravovať dezerty, o ktorých možno ešte ani nepočuli...
7 minút čítania

12 receptov na linecké pečivo: Tieto koláčiky budú ozdobou každého sviatočného stola

12 receptov na linecké pečivo:
Tieto koláčiky budú ozdobou každého sviatočného stola

S lineckým cestom sa dá pekne pohrať a tak na vianočnom podnose môžu byť malé umelecké dielka....
5 minút čítania

Menu bez stresu: Chcete na Štedrý večer rybu, ale bez kostí? Tieto sú najlepšie

Menu bez stresu:
Chcete na Štedrý večer rybu, ale bez kostí? Tieto sú najlepšie

Po akých druhoch rýb siahnuť, aby ste si sviatočnú večeru vychutnali bez obáv či negustiózneho vŕtania v jedle?
3 minúty čítania

Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra

Jemné a krehké:
11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra

Ak máte správneho kuchynského pomocníka, tvarovanie drobného pečiva vám pôjde pekne odruky....
5 minút čítania

Ako na to: Tajomstvo mäkkých medovníkov? Cukrárka Veronika Bušová nám ho prezradila

Ako na to:
Tajomstvo mäkkých medovníkov? Cukrárka Veronika Bušová nám ho prezradila

Nech robíte čo robíte, sú vaše medovníčky vždy tvrdé ako skala?...
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 50/2025: Vianočné klasiky

PRÍLOHA VARECHA 50/2025:
Vianočné klasiky

Varecha s receptami na najlepšie vianočné klasiky z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 12. decembra.
3 minúty čítania

Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola

Popraskané sušienky:
11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola

Vo vnútri jemné a zvrchu krásne chrumkavé....
4 minúty čítania

Superpotravina: Objavte miso, toto dochucovadlo je lepšie než vegeta!

Superpotravina:
Objavte miso, toto dochucovadlo je lepšie než vegeta!

Stačí ho len troška a jedlo dokáže zmeniť na lahodný a liečivý pokrm....
4 minúty čítania

Príchuť podľa želania: Perníkový, čokoládový, karamelový... a tam nekončíme. 9 receptov na vianočný likér

Príchuť podľa želania:
Perníkový, čokoládový, karamelový... a tam nekončíme. 9 receptov na vianočný likér

Kalíšok sladkého lahodného likéru si na sviatky určite radi vychutnáme, najmä ak je domáci....
4 minúty čítania

Návrat klenotu: Pivnica Čebovce stavia na Tramíne, ktorý dobyl Madrid

O víne:
Návrat klenotu: Pivnica Čebovce stavia na Tramíne, ktorý dobyl Madrid

Osudom vína je celkom nepochybne ročník, no jeho DNA treba hľadať v dávnej minulosti planéty. Pred miliónmi rokov chrlil lávu do svojho okolia...
13 minút čítania

Nielen pre celiatikov: 11 receptov na vianočné dobroty bez múky

Nielen pre celiatikov:
11 receptov na vianočné dobroty bez múky

Sladké tipy na sviatočné koláčiky a cukroviny pre tých, ktorí sa stravujú bezlepkovo, alebo sa len jednoducho vyhýbajú múke.
5 minút čítania

Zero waste: Ako pri prípravách na sviatky neplytvať. 5 tipov pre každého, kto chce dobre gazdovať

Zero waste:
Ako pri prípravách na sviatky neplytvať. 5 tipov pre každého, kto chce dobre gazdovať

Aj keď Vianoce sú oslavou hojnosti, pri ich chystaní môže byť vaša kuchyňa ekologickejšia aj úspornejšia....
6 minút čítania

Ondrej Korpás: Tvorca vinárskeho sebavedomia Slovenska a otec Dunaja, Laviny i Dariusa

O víne:
Ondrej Korpás: Tvorca vinárskeho sebavedomia Slovenska a otec Dunaja, Laviny i Dariusa

Ondrej Korpás, vari najznámejší slovenský vinohradník a vinár, šľachtiteľ, rešpektovaný znalec vína, sa dožil uprostred novembra osemdesiatich rokov. Čulo chodí...
16 minút čítania

Medové pyšteky

Fedor Malík:
Medové pyšteky

Si pracovitý ako včela, si sladká ako med. Časté to ľudské úvahy o našich vlastnostiach, o našej chuti, o našej kráse....
3 minúty čítania

Pohár Sauvignonu blanc z horského vinohradu. Robia ho vrchári z Ábelovej na svahoch sopky

O víne:
Pohár Sauvignonu blanc z horského vinohradu. Robia ho vrchári z Ábelovej na svahoch sopky

Európa i Slovensko prežívajú zvláštne časy. V tradičných oblastiach vinohrady klčujú, a tam, kde vinič nerástol, ho vysádzajú. Kým jedných...
14 minút čítania

Pre celú rodinu: Lenivá kapusta, pečený bôčik aj perkelt. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Pre celú rodinu:
Lenivá kapusta, pečený bôčik aj perkelt. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Sýte obedy, rýchle večere, ale aj nedeľné menu....
6 minút čítania

Inšpirácia pre kúzelné vianočné pečenie

Inšpirácia pre kúzelné vianočné pečenie

INZERCIA - Vianočné pečenie je jednou z najkrajších tradícií, ktorá spája rodinu a prebúdza spomienky na detstvo....
9 minút čítania

Sladké topky: 15 najlepších novembrových receptov. Tu hľadajte inšpiráciu na vianočné pečenie

Sladké topky:
15 najlepších novembrových receptov. Tu hľadajte inšpiráciu na vianočné pečenie

Drobné pečivo aj sviatočné koláčiky na slávnostný stôl....
13 minút čítania

Predium - miesto, kde sa konajú svadby a kde robia víno s tajomstvom dobrého života

O víne:
Predium - miesto, kde sa konajú svadby a kde robia víno s tajomstvom dobrého života

Na Slovensku sa presadzuje nový vinohradnícko-vinársky koncept, ktorý slávi úspech v celej Európe. Ústredným hrdinom je víno s veľkým príbehom.
17 minút čítania

Pečie celé Slovensko: Koláče hore nohami a francúzsky omyl

Pečie celé Slovensko:
Koláče hore nohami a francúzsky omyl

Desiate kolo pekárskej šou preverí tvorivosť, techniku aj pevné nervy....
7 minút čítania

Šéfkuchár Jozef Riska: Od sústruhu do vysokej gastronómie

Šéfkuchár Jozef Riska:
Od sústruhu do vysokej gastronómie

Sme v centre Viedne, v kuchyni novootvoreného hotela, a okolo nás znie slovenčina...
9 minút čítania

Orechové Vianoce: 14 receptov na sviatočné drobné pečivo z vlašských orechov

Orechové Vianoce:
14 receptov na sviatočné drobné pečivo z vlašských orechov

Drobné pečivo neodmysliteľne patrí k Vianociam, tak ako aj orechy....
5 minút čítania

Lepší než vanilínový: Zdá sa vám pravý vanilkový cukor pridrahý? 5 dôvodov, prečo sa vám ho oplatí kúpiť

Lepší než vanilínový:
Zdá sa vám pravý vanilkový cukor pridrahý? 5 dôvodov, prečo sa vám ho oplatí kúpiť

Drahší vanilkový alebo lacnejší vanilínový cukor? V tomto prípade šetrenie nie je namieste. Prečo sa oplatí priplatiť si?
4 minúty čítania

Burgundsko pri Nitre? Pod Mojmírovcami sa ukrýva pivnica plná zázrakov

O víne:
Burgundsko pri Nitre? Pod Mojmírovcami sa ukrýva pivnica plná zázrakov

Víno PD Mojmírovce má jednoduché logo: z viničného lístka vystupujú dve písmená s názvom jednej najstarších vinohradníckych obcí. V Mojmírovciach sa víno dorába od...
15 minút čítania

Prichádza Mikuláš: 10 tipov na domáce sladkosti do čižmičky

Prichádza Mikuláš:
10 tipov na domáce sladkosti do čižmičky

Malí maškrtníci sa už určite nevedia dočkať mikulášskeho balíčka....
4 minúty čítania