Dôležitý krok:
Prečo treba mäso na rezne naklepať a ako to urobiť správne?
Možno sa vám do toho veľmi nechce, ale oplatí sa to! Čo sa stane, ak rezne pred vyprážaním nevyobšívate tĺčikom?
6 minút čítania
TOP rebríčky:
Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
Veľká narodeninová súťaž priniesla na Varechu poriadnu nádielku nových receptov. Ale jeden z nich priam exceloval, stal sa najčítanejším a zároveň aj najukladanejším....
14 minút čítania
Malé kapustičky:
Nechutí vám ružičkový kel? Už ho nevarte, skúste ho pripraviť takto!
Má ružičkový kel vo vašej kuchyni stopku? Možno len potrebujete objaviť iný spôsob prípravy, aby ste sa ho naučili milovať.
4 minúty čítania
Prázdne regály:
Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
Doma či v supermarkete ani jedno vajce a vy rozmýšľate, čo upiecť na víkend?...
4 minúty čítania
Single v kuchyni:
Ako si zorganizovať varenie pre jedného bez zbytočnej drámy a plytvania
Máte pocit, že sólo varenie je deprimujúce, komplikované a nestojí za námahu, pretože je drahšie ako jedenie vonku? Nemusí to byť celkom...
8 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 45/2024:
Úžasné dobroty s orechmi
Varecha s receptami na úžasné dobroty s orechmi z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 8. novembra.
3 minúty čítania
Pečené aj nepečené:
7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
Piškótový korpus, pomarančové želé, poriadna vrstva šľahačky a to všetko korunované piškótami. Až v reze sa odhalia všetky krásy tohto dezertu...
3 minúty čítania
Kauza drahé maslo:
Takto jednoducho sa dá urobiť doma. Ale oplatí sa to vôbec?
Pri pohľade na ceny masla v niektorých obchodoch sa v poslednej dobe mnohým krúti hlava. Pritom stačí jediná surovina, aby ste si vyrobili vlastné....
6 minút čítania
8x kapustová čalamáda:
Jednoduché recepty bez sterilizácie, aj superzdravé bez umelých konzervantov
Rýchlo bez zavárania, ale s chemickým nakladačom, alebo prácnejšie, zato bez umelých prísad....
4 minúty čítania
Jesenné poklady:
Ako využiť šípky a rakytník pri pečení a varení
Krásne sfarbené bobule sú cenné nielen ako domáci liek, ale uplatnia sa aj v kuchyni....
6 minút čítania
TOP 15 októbrových videí:
Tradičný koláč, domáci chlieb, hrejivé polievky aj špagetové variácie
Rebríček najsledovanejších videoreceptov uplynulého mesiaca je skvelou inšpiráciou, čo v najbližších dňoch uvariť či upiecť....
7 minút čítania
Malý poradca:
Všetko, čo potrebujete vedieť o sezamovom oleji
Ak v obchode po ňom pokukujete, alebo ho doma aj máte, ale len bezradne stojí na poličke, čítajte......
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Casoncelli alla bergamasca
Po roku som opäť letel do Lombardie, do Bergama. Už po dvadsiaty raz sa tu konala svetová prehliadka rubínových kabernetov a merlotov....
2 minúty čítania
Rýchlo a efektívne:
9 receptov z woku. Pri tejto panvici sa dlho nezdržíte...
Príprava jedál vo woku je expresná. Viac času než samotné varenie, vám zaberie krájanie surovín...
4 minúty čítania
Pečie celé Slovensko:
Súťažiacich potrápia indiánky. Vás nemusia, máme recepty, ako ich urobiť oveľa jednoduchšie
Trendové želé poháre, penové bomby a ikonické indiánky. Práve tie budú dnes pre finalistov sladkej šou ozajstnou pohromou....
8 minút čítania
Hlavne nevysušiť:
8 tipov, vďaka ktorým bude vaša bravčová panenka pekne šťavnatá
V strede krásne ružová, mäkučká, šťavnatá – taká má byť správne pripravená bravčová panenka....
4 minúty čítania
Jednohubky aj obložené chlebíčky v pohári:
12 tipov, čím pohostiť rodinnú návštevu
Dušičkový víkend je aj príležitosťou na stretnutie s príbuznými, s ktorými sa tak často nevidíme. A patrí sa niečo ponúknuť...
5 minút čítania
Na riady aj na hrdlo:
Čo s načatou zvyšnou cibuľou? Takto ju ešte využijete v kuchyni, domácnosti aj pri prechladnutí
Ak ste použili len časť cibule, stále môžete zmysluplne naložiť s jej zvyškom. Hodí sa vám aj tam, kde by ste to...
7 minút čítania
Sviatočný dezert:
Čo upiecť na Dušičky? Slonie slzy, tradičný zákusok podľa našich najlepších receptov
Kakaový korpus, orechový krém a v ňom ukrytý banán, tak vyzerá klasika....
3 minúty čítania
Čistý sporák:
5 malých trikov, aby pri vyprážaní olej z panvice neprskal
Mastnota na sporáku, obkladačkách aj linke, tak to v kuchyni zvyčajne vyzerá po vyprážaní. Ale nemusí. Ako prskaniu oleja zabrániť?
3 minúty čítania
SÚŤAŽ na november:
Hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur, stačí pridať recept
Dni sa skracujú a v kuchyni akosi prirodzene trávime viac času. Podeľte sa so svojimi chutnými receptami, vyhrať môžete nákupnú poukážku do Kauflandu....
6 minút čítania
Nielen na Halloween:
10 sladkých koláčikov z tekvice, v ktorých využijete všetky jej prednosti
Mäkká, šťavnatá a nasladlá dužina tekvice je ako stvorená do pečenia. Dezerty z nej budú chutné v každej podobe.
4 minúty čítania
Skvelo im to funguje:
Soľ a vanilka? Nevšedná kombinácia s nádychom gurmánskeho luxusu
Vanilková soľ je fascinujúca a stále relatívne neobjavená prísada, ktorá kombinuje jemnosť vanilky so slanou chuťou morskej soli....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 44/2024:
Varenie a pečenie pre každého
Varecha s receptami na tradičné jedlá, ktoré oslovia menej zdatného hobby kuchára aj skúseného majstra kuchyne, vychádza ako príloha denníka Pravda už vo...
3 minúty čítania
S pomocníkmi v zálohe:
9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
Keď je počas pracovných dní chuť na koláč, hotové lístkové alebo štrúdľové cesto vám ušetrí kopec času....
4 minúty čítania