Magazín

Sviatok práce: Ušetrite si námahu, dnes je to priam povinné. Upečte si tieto vynikajúce koláčiky z hotového lístkového cesta

Sviatok práce:
Ušetrite si námahu, dnes je to priam povinné. Upečte si tieto vynikajúce koláčiky z hotového lístkového cesta

Sladký dezertík sa na sviatočný deň hodí. A keďže oslavujeme Sviatok práce, našli sme pre vás také, pri ktorých sa ani veľmi nenarobíte....
5 minút čítania

Chémia v kuchyni: 10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch

Chémia v kuchyni:
10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch

Kuchyňa nie je len miestom, kde vznikajú lahodné pokrmy, je to aj malé chemické laboratórium....
5 minút čítania

SÚŤAŽ na máj: Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

SÚŤAŽ na máj:
Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

Na trhoch pribúda čerstvá zeleninka aj prvé jahôdky či čerešne, bude z čoho variť aj piecť....
6 minút čítania

13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí

13x špagety:
Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí

Na tanieri môžu mať nespočet podôb, ale jedno je isté. Keď potrebujete výborné jedlo, na špagety sa môžete spoľahnúť vždy.
5 minút čítania

Taliansky syr: Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú

Taliansky syr:
Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú

Krémovitá, zároveň nízkotučná a dá sa použiť do dezertov aj slaných jedál....
4 minúty čítania

V každom prípade to bude delikatesa: 10 receptov na slané pečivo, domáci chlebík či krekry so sušenými paradajkami

V každom prípade to bude delikatesa:
10 receptov na slané pečivo, domáci chlebík či krekry so sušenými paradajkami

Oplývajú výraznou chuťou a tak ich stačí len pár, aby vaše dobroty poskočili na vyšší level....
5 minút čítania

Sladký fenomén: Po dubajskej čokoláde svet dobýja ďalšia zaujímavá čokoláda. Tentoraz s anjelskými vlasmi

Sladký fenomén:
Po dubajskej čokoláde svet dobýja ďalšia zaujímavá čokoláda. Tentoraz s anjelskými vlasmi

Ružová čokoláda s ohromujúcou plnkou pripomínajúcu cukrovú vatu je aktuálnym hitom internetu....
4 minúty čítania

Sója tofu

Fedor Malík:
Sója tofu

Bez vetra sa ani lístok nepohne. Nuž a bez sóje by ľudstvo nikdy nepoznalo čosi také ako je tofu.
2 minúty čítania

Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Od pondelka do nedele:
Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň

V tomto týždni nás čaká jeden voľný deň naviac, tak sa inšpirujte, čo dobré si môžete počas pracovných aj sviatočných dní pripraviť...
6 minút čítania

Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa

Najobľúbenejšie recepty:
Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa

Hovädzie mäso nemávame na tanieri každý deň, tak keď konečne príde na rad, treba si ho poriadne vychutnať....
4 minúty čítania

Moderátorka Lucia Hlaváčková: Jedlo si treba užívať

Moderátorka Lucia Hlaváčková:
Jedlo si treba užívať

Moderátorka Lucia Hlaváčková miluje taliansku kuchyňu, cestoviny, parmezán a na raňajky má najradšej vlastnoručne vyrobenú granolu s jogurtom....
14 minút čítania

Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec

Malý trik s veľkým efektom:
Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec

Ak je súčasťou cesta na koláč alebo korpus maslo, nie je jedno, ako ho použijete....
3 minúty čítania

Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou

Víkendové pečenie:
11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou

Aj tomu najjednoduchšiemu koláčiku dodá vítaný svieži akcent poleva alebo krém z kyslej smotany....
4 minúty čítania

Majú miesto na tanieri: Vyhadzujete ich a pritom obsahujú kopec vitamínov. Toto sú tipy, ako v kuchyni využiť listy z reďkoviek

Majú miesto na tanieri:
Vyhadzujete ich a pritom obsahujú kopec vitamínov. Toto sú tipy, ako v kuchyni využiť listy z reďkoviek

Fascinujú nás ich červené hlavičky a listy väčšinou končia v odpadkoch, pretože skrátka nevieme, čo s nimi....
5 minút čítania

Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou

Sýty prívarok:
9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou

Prívarok s kyslým akcentom je výborným spoločníkom k mäsu či údenine, ale takto pripravené zemiaky budú chutiť aj s obyčajným vajíčkom.
4 minúty čítania

Vyšibaná výslužka: Zaplavili vašu domácnosť čokoládové figúrky? Výborné tipy, ako ich v kuchyni zmysluplne zužitkovať

Vyšibaná výslužka:
Zaplavili vašu domácnosť čokoládové figúrky? Výborné tipy, ako ich v kuchyni zmysluplne zužitkovať

Veľkonočné čokoládové vajíčka a zajačiky deťom nedajú pokoj, kým ich všetky nepojedia. Ak sa vám to moc nepozdáva, spracujte figúrky osožnejšie....
4 minúty čítania

Záhrada plná chutí: Varecha mieri na Festival záhrad a hobby

Záhrada plná chutí:
Varecha mieri na Festival záhrad a hobby

Už túto sobotu a nedeľu 26. a 27. apríla sa areál Zlatých pieskov v Bratislave premení na miesto plné zelene, inšpirácie a praktických rád pre všetkých milovníkov záhrad, byliniek a domácej pohody....
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 17/2025: Urobte z tofu lahôdku

PRÍLOHA VARECHA 17/2025:
Urobte z tofu lahôdku

Varecha s receptami na chutné jedlá s tofu z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 25. apríla.
3 minúty čítania

Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept

Jednoduché a predsa výborné:
10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept

Na ich príprave nie je nič ťažké a nevyžadujú ani žiadne nezvyčajné suroviny....
5 minút čítania

Nechcené, ale užitočné: Čo s drevnatými špargľovými odrezkami? Urobte z nich tento tekutý poklad

Nechcené, ale užitočné:
Čo s drevnatými špargľovými odrezkami? Urobte z nich tento tekutý poklad

Ak odkrojené tvrdé časti stoniek špargle hádžete do koša, to ste asi ešte o nich nevedeli toto...
4 minúty čítania

OMV predstavuje nové gastro zážitky a letné kávové osvieženie - kvalita, čerstvosť a inovácie priamo na čerpacích staniciach

OMV predstavuje nové gastro zážitky a letné kávové osvieženie - kvalita, čerstvosť a inovácie priamo na čerpacích staniciach

INZERCIA - Moderná čerpacia stanica je dnes omnoho viac než miesto na tankovanie....
4 minúty čítania

Domáce bylinkové maslo: 13 možností, ako ho pripraviť a využiť nielen na chlebík

Domáce bylinkové maslo:
13 možností, ako ho pripraviť a využiť nielen na chlebík

Fantasticky sa hodí nielen na hrianky a pečivo, ale perfektne ochutí aj grilované mäso, ryby, zeleninu alebo pečené či varené zemiaky....
5 minút čítania

Na pizzu i koláče: Aj kysnuté cesto si môžete zamraziť do zásoby. Treba však dodržať jednu dôležitú zásadu

Na pizzu i koláče:
Aj kysnuté cesto si môžete zamraziť do zásoby. Treba však dodržať jednu dôležitú zásadu

Zamiesili ste priveľa cesta? Môžete ho odložiť do mrazničky na neskôr. Ešte predtým by ste však mali vedieť jednu zásadnú vec...
4 minúty čítania

Sviatočné dozvuky: 10 tipov, čo navariť zo zvyšku údeného. Stačí kúsok a každé jedlo dostane hneď iný šmrnc

Sviatočné dozvuky:
10 tipov, čo navariť zo zvyšku údeného. Stačí kúsok a každé jedlo dostane hneď iný šmrnc

Neviete, čo na večeru? Ak patríte k šťastlivcom, ktorým po Veľkej noci v chladničke zostalo ešte údené mäso, máte vystarané....
5 minút čítania

Šibačková nádielka: Máte doma plný košík vajíčok natvrdo? Ako rýchlo ich treba zjesť?

Šibačková nádielka:
Máte doma plný košík vajíčok natvrdo? Ako rýchlo ich treba zjesť?

Možno sa po sviatkoch na vajíčka nemôžete už ani len pozrieť, nieto ich ešte jesť, tak čo s nimi?...
3 minúty čítania