Aj to sa stáva:
Prevarené cestoviny? Ako ich rýchlo zachrániť a čo s nimi robiť, ak už ani to nepomôže
Správne cestoviny majú byť uvarené al dente. Bodka. Lenže nie vždy to vyjde...
4 minúty čítania
SÚŤAŽ na marec:
Ako vyzerá prvý jarný mesiac na vašom tanieri? Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur
Počas celého marca sa môžete s nami podeliť o dobré recepty a vyhrať poukážky na nákup.
6 minút čítania
Fedor Malík:
Mriežkový koláč pani Gutmannovej
Na viac-menej pobožnom Slovensku musíte listovať v občianskom, ale aj v cirkevných kalendároch....
2 minúty čítania
Na posledný fašiangový víkend:
11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
Po presladených šiškách dobre padne zahryznúť sa do pagáča, koláča s dobrou klobáskou či pečiva s oškvarkovou nátierkou....
5 minút čítania
Sladké tajomstvo:
Pravda o bielej čokoláde. Niektorí ju milujú, iní tvrdia, že to ani nie je čokoláda
Jemná, sladká a neodolateľne krémová. Čím sa biela čokoláda líši od tej tmavej a na čom s ňou môžete v kuchyni pohorieť?
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 9/2025:
Fašiangové dobroty
Varecha s receptami na skvelé sladké fašiangové dobroty z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 28. februára.
3 minúty čítania
Praktické riešenie:
10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
Predstavte si tú chuť, ktorú získajú zemiaky, ryža či cestoviny, keď do seba natiahnu fantastickú šťavu z mäsa....
5 minút čítania
Neznáme perličky:
Máte radi bubble tea? Pozor, tapiokové guľôčky v ňom nie sú vhodné pre každého
Čoraz populárnejšia tapioka je spestrením jedálnička najmä ľudí s intoleranciami....
4 minúty čítania
Prídete si na svoje:
8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
Olivy sú úžasné len tak samotné, ale skúste nabudúce ako pohostenie k vínku položiť na stôl toto...
3 minúty čítania
Šikovný tip:
Nebaví vás počítanie kalórií? Názorný návod, ako si vyskladať zdravý tanier podľa svojej ruky
Práca s kalorickými tabuľkami nie je nič pre vás, ale to, čo máte na tanieri, vám nie je ľahostajné?...
2 minúty čítania
Sladký obed:
11 receptov na zapekané palacinky, plnené dokonca aj na spôsob štedráka
Máte doma maškrtné jazýčky, ktoré by palacinky jedli aj každý deň? Ponúknite im pre zmenu plnené palacinky zapečené v rúre....
5 minút čítania
Oslie mlieko:
Poklad z prírody alebo módny výstrelok?
Oslie mlieko si získava čoraz väčšiu pozornosť ako jedno z najvzácnejších a najvýživnejších druhov mlieka na svete....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Údená „adidas“ slanina
Po roku som bol opäť na modranskej „zabíjačke“. To je po našom, prosím, zakáľačka....
3 minúty čítania
Kým príde pôst:
13 tipov, čo variť posledný fašiangový týždeň
Špecialitky z dobrého mäsa, oškvarkov, klobás či jaterníc, ale aj šišky a fánky. Vychutnajte si záver fašiangov plnými dúškami, pôst...
6 minút čítania
Nebudete ľutovať:
10 inšpirácií na vynikajúci obed z morčacieho mäsa
Neviete, čo si počať s morčacím stehnom či prsami? Duste, pečte, vyprážajte! Tieto recepty vás dovedú k chutnému výsledku.
5 minút čítania
Tip na nedeľný dezert:
Máte radi nevšedné kombinácie? Vyskúšajte kávové želé, povzbudenie a sladkú maškrtu v jednom
Káva a nejaká sladkosť, to patrí k príjemnému víkendovému popoludniu. A tento dezert ich spája do jedinečnej pochúťky.
3 minúty čítania
Bude to raz-dva:
11 receptov na mrveničkové koláče. Toto je skvelé riešenie, keď sa vám nechce piplať s cestom
Pri žiadnom z týchto koláčov vás nečaká miesenie, kysnutie ani vaľkanie. Klasické cesto nahrádza posýpka, ktorú jednoducho vypracujete aj prstami....
5 minút čítania
Taliansky syr:
Burrata, drahšia sestra mozzarelly. Ako ju v kuchyni nezabiť?
Je synonymom luxusu na tanieri, ale aby to bolo naozaj tak, treba vedieť, ako s touto syrovou lahôdkou správne zaobchádzať.
5 minút čítania
Jednoducho neodolateľné:
Syr, párky aj zelenina. 10x vysmážané slané chuťovky v cestíčku
Nadýchané dozlatista vypražené cestíčko spraví aj z obyčajných surovín lahôdky, ktorých sa nebudete vedieť dojesť....
5 minút čítania
Oplatí sa počkať:
Viete, že sú jedlá, ktoré na druhý deň chutia lepšie než čerstvé? Určite ich varíte aj vy
Niektoré pokrmy sa menia na chuťovú bombu až po oddychu v chladničke. Ktoré budú zajtra priam excelovať?
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 8/2025:
Varíme s údeným mäsom
Varecha s receptami na výborné recepty s údeným mäsom z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 21. februára...
3 minúty čítania
Nikdy neuškodia:
11 jedál so sušenými paradajkami. Vylepšia cestoviny, fašírky, mäso aj polievku
Chuť čerstvých paradajok v zime nie je nič moc, ale to sa nedá povedať o tých sušených. Ak ich máte radi, možností,...
5 minút čítania
Fakt alebo fake:
Je možné uvariť celé zemiaky za 5 minút? Vyskúšali sme to za vás
Medzi „zaručenými“ internetovými kuchynskými radami s bombastickými titulkami nás zaujal tip, ako expresne uvariť zemiaky za pár minút....
3 minúty čítania
Zelenina netradične:
8 receptov na tie najchutnejšie cviklové koláče s čokoládou
Prepašujte do sladkého koláča zdravú cviklu. V kombinácii s čokoládou nad ňou nikto nebude ohŕňať nos.
4 minúty čítania
Dobré rady:
Ako doma skladujete nastrúhaný syr? Takto vám vydrží dlhšie
Nastrúhaný syr rýchlejšie podľahne skaze, než ten vcelku. Naše tipy vám pomôžu udržať ho v čo najlepšej kvalite.
5 minút čítania