Najobľúbenejšie recepty:
Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
Hovädzie mäso nemávame na tanieri každý deň, tak keď konečne príde na rad, treba si ho poriadne vychutnať....
4 minúty čítania
Moderátorka Lucia Hlaváčková:
Jedlo si treba užívať
Moderátorka Lucia Hlaváčková miluje taliansku kuchyňu, cestoviny, parmezán a na raňajky má najradšej vlastnoručne vyrobenú granolu s jogurtom....
14 minút čítania
Malý trik s veľkým efektom:
Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
Ak je súčasťou cesta na koláč alebo korpus maslo, nie je jedno, ako ho použijete....
3 minúty čítania
Víkendové pečenie:
11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
Aj tomu najjednoduchšiemu koláčiku dodá vítaný svieži akcent poleva alebo krém z kyslej smotany....
4 minúty čítania
Majú miesto na tanieri:
Vyhadzujete ich a pritom obsahujú kopec vitamínov. Toto sú tipy, ako v kuchyni využiť listy z reďkoviek
Fascinujú nás ich červené hlavičky a listy väčšinou končia v odpadkoch, pretože skrátka nevieme, čo s nimi....
5 minút čítania
Sýty prívarok:
9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
Prívarok s kyslým akcentom je výborným spoločníkom k mäsu či údenine, ale takto pripravené zemiaky budú chutiť aj s obyčajným vajíčkom.
4 minúty čítania
Vyšibaná výslužka:
Zaplavili vašu domácnosť čokoládové figúrky? Výborné tipy, ako ich v kuchyni zmysluplne zužitkovať
Veľkonočné čokoládové vajíčka a zajačiky deťom nedajú pokoj, kým ich všetky nepojedia. Ak sa vám to moc nepozdáva, spracujte figúrky osožnejšie....
4 minúty čítania
Záhrada plná chutí:
Varecha mieri na Festival záhrad a hobby
Už túto sobotu a nedeľu 26. a 27. apríla sa areál Zlatých pieskov v Bratislave premení na miesto plné zelene, inšpirácie a praktických rád pre všetkých milovníkov záhrad, byliniek a domácej pohody....
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 17/2025:
Urobte z tofu lahôdku
Varecha s receptami na chutné jedlá s tofu z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 25. apríla.
3 minúty čítania
Jednoduché a predsa výborné:
10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
Na ich príprave nie je nič ťažké a nevyžadujú ani žiadne nezvyčajné suroviny....
5 minút čítania
Nechcené, ale užitočné:
Čo s drevnatými špargľovými odrezkami? Urobte z nich tento tekutý poklad
Ak odkrojené tvrdé časti stoniek špargle hádžete do koša, to ste asi ešte o nich nevedeli toto...
4 minúty čítania
OMV predstavuje nové gastro zážitky a letné kávové osvieženie - kvalita, čerstvosť a inovácie priamo na čerpacích staniciach
INZERCIA - Moderná čerpacia stanica je dnes omnoho viac než miesto na tankovanie....
4 minúty čítania
Domáce bylinkové maslo:
13 možností, ako ho pripraviť a využiť nielen na chlebík
Fantasticky sa hodí nielen na hrianky a pečivo, ale perfektne ochutí aj grilované mäso, ryby, zeleninu alebo pečené či varené zemiaky....
5 minút čítania
Na pizzu i koláče:
Aj kysnuté cesto si môžete zamraziť do zásoby. Treba však dodržať jednu dôležitú zásadu
Zamiesili ste priveľa cesta? Môžete ho odložiť do mrazničky na neskôr. Ešte predtým by ste však mali vedieť jednu zásadnú vec...
4 minúty čítania
Sviatočné dozvuky:
10 tipov, čo navariť zo zvyšku údeného. Stačí kúsok a každé jedlo dostane hneď iný šmrnc
Neviete, čo na večeru? Ak patríte k šťastlivcom, ktorým po Veľkej noci v chladničke zostalo ešte údené mäso, máte vystarané....
5 minút čítania
Šibačková nádielka:
Máte doma plný košík vajíčok natvrdo? Ako rýchlo ich treba zjesť?
Možno sa po sviatkoch na vajíčka nemôžete už ani len pozrieť, nieto ich ešte jesť, tak čo s nimi?...
3 minúty čítania
Veľkonočný pondelok:
11 nápadov na rýchle nepečené sladkosti pre šibačov, ku káve aj namiesto štamperlíka
Tieto expresne hotové dobroty spestria každé pohostenie a vyriešia aj problém, keď zistíte, že sa už u vás všetky napečené koláče zjedli.
5 minút čítania
Rady od profíka:
K jarným sviatkom patrí aj jahňacina. Ako ju čo najlepšie pripraviť, nám prezradil Marcel Ihnačák
Čo nám poradil známy šéfkuchár, aby sme si pôžitok z tohto vzácneho mäsa nepokazili?
5 minút čítania
Sladké a veselé:
11x veľkonočné cupcakes. Krém a zdobenie z nich urobia naozaj rozkošné kúsky
Pohrajte sa pri pečení a výsledok budú obdivovať všetci....
4 minúty čítania
Varené údené:
Aj šťavnaté mäso, aj chutná polievka? Takto sa to určite podarí
Plátky údeného mäsa so zemiakovým šalátom alebo ako súčasť studenej misy, to je vždy vítaná pochúťka....
4 minúty čítania
11 receptov na veľkonočné rolády:
Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
Budú ozdobou každého stola a ešte ak sa v nich skrývajú chute obľúbených punčákov, štafetiek, žerbó rezov či opitého Izidora, zaručene im...
5 minút čítania
Najobľúbenejšia sviatočná príloha:
Ako predĺžiť trvanlivosť zemiakového šalátu? Tieto rady sa vám zídu, ak ste ho spravili priveľa
Či na Veľkú noc alebo na Vianoce, vždy ho robíme plný vandeľ a jeme ho niekoľko dní....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Jahňacina s acidkom
Jahňacina v hlave, jahňacina na tanieri. Ťažká gastronomická téma pre človeka, ktorý mäso tohto druhu „nemusí“....
3 minúty čítania
Efektné aj chutné:
Zafarbite si olúpané varené vajíčka, každý bude žasnúť nad tou krásou...
Plnené vajíčka sú obľúbeným studeným pohostením....
4 minúty čítania
Veľkonočná plnka:
Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
Nepotrebujete do nej nič extra, a predsa tá kombinácia jednoduchých surovín perfektne funguje....
6 minút čítania