Paradajky v konzerve:
Celé, krájané, drvené, pasírované či pretlak, viete kedy ktoré použiť?
Konzervované paradajky sa oplatí mať vždy poruke. Sú lacné, skladné, dlho vydržia a dokážu zachrániť obed aj večeru.
4 minúty čítania
Teraz je najlepšia:
Nátierky, šaláty, placky aj pagáče. 11 chutných nápadov, čo s jarnou cibuľkou
Trhy ňou prekypujú, tak sa pozrite, kde všade môžete lahôdkovú cibuľku zakomponovať.
5 minút čítania
Zabudnutý klenot:
Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?
Ešte donedávna sa hovädzí špik považoval za niečo, čo patrí len do vývaru našich starých mám....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Grilované všeličo
Štúdium chémie na STU Bratislava bolo náročné. Pri mnohých predmetoch som sa zapotil.
3 minúty čítania
Po víkende:
Pondelková večera zo zvyškov uvarených zemiakov či kaše. Spravte si placky, fašírky alebo vyprážané chuťovky
Zostalo vám z nedeľného menu už len pár uvarených zemiakov alebo niekoľko lyžíc kaše? Spravte z nich dnes večeru....
5 minút čítania
O víne:
Kruhy II. svetovej vojny vo víne. Čo dal slovenskému vínu socializmus a čo roky po Novembri 1989?
Za víťazstvo si zaslúžiš šampanské. Pri porážke ho potrebuješ, povedal Napoleon, ktorý zažil najväčšie víťazstvá aj prehry. Osemdesiat rokov od konca...
11 minút čítania
Pochutnáte si:
13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne
Ak máte dnes doma nachystaný kus bravčového stehna, ale žiadnu inšpiráciu, z týchto receptov si určite vyberiete.
6 minút čítania
Zelená bohyňa:
Kultový dresing a osviežujúci šalát plný chuti. Toto budete velebiť celé leto
Vo svete je Green Goddess pojmom a je načase tento klenot predstaviť aj svojej kuchyni.
3 minúty čítania
O víne:
Slovenské víno ako prvá voľba. Poznáme jeho Ambasádora roka
Vinári vyhlásili medzi someliermi súťaž Ambasádor slovenského vína. Prihlásilo sa do nej 40 mužov a žien. Víťaza spoznáme 30. mája. "Ak...
8 minút čítania
TOP rebríčky:
Obľúbené jedlá, jednoduché koláče aj sviatočné zákusky. Varte a pečte podľa najlepších receptov uplynulého mesiaca
Ak neviete, čo urobiť rodine na obed, aký dezert ponúknuť ku káve alebo čím prekvapiť oslávenca, dnes to vyriešite....
14 minút čítania
Vyhnite sa im:
7 najčastejších chýb, ktoré ľudia robia pri grilovaní
Ugrilovať mäso tak, aby bolo chutné a šťavnaté, vyžaduje trochu praxe a skúseností. A niektoré veci by ste pri tom určite robiť...
5 minút čítania
O víne:
Vinum Nobile: víno môže dať krajine viac a očariť svetových expertov. Nadišiel čas premeniť medaily na komerčný úspech
Jar čo jar prichádzajú zo sveta optimistické správy o úspechoch slovenských vinárov na najprestížnejších zahraničných výstavách. K výborným reprezentantom patrí aj Vinum Nobile Winery,...
13 minút čítania
Čistý pôžitok:
14 spôsobov, ako si vychutnať čerstvé jahody. Tieto nepečené dobroty vám nedajú spať
Skôr než začnete zavárať, džemovať a vypekať, doprajte si jahody v ich najlepšej podobe....
5 minút čítania
Znie tak exoticky:
Labneh je lacný a nahradí aj maslo či majonézu. Takto jednoducho si ho vyrobíte aj doma
Vyskúšajte krémový syr zo stečeného jogurtu pochádzajúci z krajín Blízkeho východu. Je neskutočne univerzálny.
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 23/2025:
Grilujeme s pôžitkom
Varecha s receptami na grilovačku z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 6. júna.
3 minúty čítania
O víne:
Čo generácia, to nový pohľad na víno. Napríklad aj na víno bez alkoholu
Zdá sa, že víno vo svojom vývoji dospelo na jednu z mnohých križovatiek, ktorá rozhodne o jeho ďalšom osude. Odpoveď na otázku...
15 minút čítania
Slovenské, aj od Taliana:
13x variabilné lasagne. Spravte si ich na mieru, alebo jednoducho z toho, čo máte práve v chladničke
Ich základom sú cestovinové plátky, ale s čím ich budete vrstviť, je už na vás. Možností, ako urobiť lasagne sú totiž...
6 minút čítania
Nenápadná, ale dôležitá:
Čo nechýba tým najlepším ovocným koláčom? Chrumkavá posýpka. A takto bude dokonalá
Správna posýpka dodá chrumkavý a sladký kontrast k šťavnatému kyslému ovociu. A preto im to spolu tak perfektne ladí.
5 minút čítania
O víne:
Slovensko - malá krajina krásnych vín. V konkurencii najlepších vín predávaných v Japonsku vyhral Pinot Noir z produkcie Mrva&Stanko
V apríli podnikol vinár Vladimír Mrva vínne turné po Japonsku. Na Expo v Osake 2025 a potom v Tokiu slovenské vína Japoncov nadchli...
16 minút čítania
Zelená radosť:
Čerstvý hrášok je tu! 10 jedál, v ktorých vám bude určite chutiť
Na trhu sa už usmievajú hráškové struky....
5 minút čítania
Kde sa dobre najesť:
Sú slovenské reštaurácie svetové? Slávny bedeker tvrdí, že áno
Renomovaný gastronomický sprievodca reštauráciami vyhodnotil najlepšie reštaurácie u nás. Ktoré to sú?
4 minúty čítania
O víne:
Značku Hubert pozná celé Slovensko. Ako sa víno stalo strojom času a národným pokladom?
Hubert, šumivé víno pamätajúce rozkvet aj úpadok Rakúsko-Uhorska, staršie ako Československo a jeden zo symbolov súčasného Slovenska, oslavuje 200-ročnicu....
16 minút čítania
Sladký obed:
12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
Plnené ovocím, džemom alebo úplne jednoducho len posypané opraženou strúhankou a preliate maslom....
5 minút čítania
Tajomný názov, jednoduchá príprava:
Máte radi vyprážané jedlá? Potom skúste tempuru, to nadýchané cestíčko vás dostane
Urobte namiesto klasického trojobalu cestíčko, ktoré preslávilo Japonsko po celom svete....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Tekvicové hrantíky s mletým mäsom
Narodil som sa v Bratislave, som však roduverný Modran....
2 minúty čítania