Nové komentáre

  • tinca - fotkaTinca včera 12:44 k Jablkové koláče jedna báseň


    U mňa ja naj jablkový koláč od maminy » varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-pite-fotorecept/54355-...



  • tinca - fotkaTinca včera 12:38 k Podplamenník podľa mňa (fotorecept)


    U nás na jarmokoch predáva jedna pani podplameník, má ho famózny,rôzne druhy.Aj teraz na baníckych dňoch sme si pochutili na ňom.Máš pravdu cena je prehnaná,jeden trojuholník vo veľkosti pizze 3 eurá. Vydaril sa ti.
  • sovka62 - fotkaSovka62 včera 12:23 k Toskánský bůček


    Jejdanenky, to je krása! Mne v posledných časoch naozaj nechutí jesť, ale na toto sa mi zbiehajú slinky. Bôčik môžem vždy, stačí aj uvarený, potretý cesnakom a červenou paprikou, ale toto je iná liga. Hneď ako nejaký pekný bôčik stretnem, pustím sa do skúšania.
  • používateľ nemá avatarRela včera 10:25 k Toskánský bůček


    @remculko , len čo sa tu objavíš po dlhej dobe, hneď narobíš rozruch. :-) Bôčik patrí medzi "zatracované" ale aj "zbožňované" jedlo. U mňa platí ten druhý variant, takže díky za recept :-)
  • olinecka - fotkaOlinecka včera 10:08 k Tvarohovo-višňové ružičky z kysnutého cesta (fotorecept)


    Krásne sa podarili, chválim.
  • zolik - fotkaZolik včera 9:50 k Babkin jablčník


    Dobry recept. Ako vidiet, nestihla som ho odfotit cely. Jablka som postruhala a podusila.


  • jujoska - fotkaJujoska včera 9:26 k Toskánský bůček


    parada, musim vyskusat. Dobry bocik nie je zly :-D
  • pavas - fotkaPavas včera 9:11 k Toskánský bůček


    Ahoj Remculka, krásny receptík. Ja hovorievam, že si idem spraviť niečo diétneho a upečiem si bôčik
  • mata3636 - fotkaMata3636 včera 8:40 k Overený recept na papriku v oleji


    @Marcel83 (23.9.2018 22:05)

    Tak to ma veľmi teší
  • mata3636 - fotkaMata3636 včera 8:38 k Nízkokalorický dezert


    @Pipnat (24.9.2018 07:51)

    Možno málo sladké, ale tá glykemická nálož, ako keby si piekla z klasickej múky a cukru. Pre obézneho človeka nevhodné, bohužiaľ
  • bubaya - fotkaBubaya včera 8:35 k Toskánský bůček


    @remcula , ty vieš človeka potešiť. Ten bôčik až spieva, viem si ho predstaviť na krajci dobrého chleba, teraz v toto studené škaredé ráno, ako by ma potešil. Ukladám, vyskúšam. Kedysi sme robievali pečený bôčik miesto salámy, tuším, že s tým zase začnem.
  • bubaya - fotkaBubaya včera 8:27 k Majoránka


    @Alena45 (23.9.2018 22:14)
    Ohník, kotlík..... ty sa máš, ja len sporák. Tak keď to spočítam, u nás sa majorán s gulášom povarí najmenej 4x, lebo jeden deň guláš večer varím, a potom sa dva dni konzumuje. Keby sa jedlo s majoránom malo kaziť, tak mi tri dni guláš nevydrží. A zatiaľ vždy vydržal.
  • evusik - fotkaEvusik včera 8:25 k Toskánský bůček


    ja by som povedala, že krása veľká :-) a dobrota ešte väčšia, aj keď, ako píšeš "nemala by som" ja si tiež vždy dám, pretože tomuto sa odolať nedá :)
  • používateľ nemá avatarPipnat včera 7:51 k Nízkokalorický dezert


    neviem ci je to este aktualne, ale vcera som robila cheesecake na zdravsi sposob a bol vyborny : cesto 180 g ovsených vlociek zmixovat s 50 g mandli (pripadne iných orechov), pridat 2 PL medu (alebo iného tekuteho sladidla, napr. melasu), 2 PL roztopeného kokosového oleja, 2 PL vody, vypracovat take casto, aby sa dalo utlapkat na dno mensej tortovej formy (ja som pridala viac vody aj oleja). Na to dat plnu : pomixovat dva tvarohy (dala som nizkotucny hrudkovity, dokopy 500 gramov) s 150 g bieleho jogurtu, 2 PL medu (sladidla), 1 vajce. Piekla som na 170 st, asi 40 minut.....mnam. Mozno pre niekoho malo sladke, ale nam chutilo:)
  • remcula - fotkaRemcula včera 0:27 k Kapustník


    I mi se to moc líbí :-)
  • remcula - fotkaRemcula včera 0:26 k Čokoládový koláč pre jedného


    Skvělý nápad :-)
  • remcula - fotkaRemcula včera 0:24 k Čertovsky pálivé rezne (fotorecept)


    Jejda, to bude dobrůtka!!!
  • remcula - fotkaRemcula včera 0:22 k Toskánský bůček


    @Kvakac (23.9.2018 20:29)

    to mi je moc líto! :-D
  • alena45 - fotkaAlena45 23. septembra 2018 22:30 k Toskánský bůček


    Presne ! Prečo by takéto jedlo bolo nezdravé ? Mne kedysi jeden známy povedal, že slanina je už tuk, takže telo nemá čo spracovať, tak to jednoducho vylúči. Možno je to blbosť, ale na ospravedlnenie neustálej chuti na bôčik mi to stačí. Nezdravé je to, čím sa kŕmia zvieratá. Stále sa hovorí, že kurence kŕmia rôznymi zmeskami, hormónami a čojaviem čím, aby za 6 týždňov vychovali dvojkilové kura. Dvojkilové kura starká vychovala za pol roka a viac. Napriek tomu všetci, čo chcú žiť zdravo, jedia kuracie prsia na milión spôsobov. Kuracie prsia som nejedla asi 20 rokov, zato bôčik tak 8x v roku.
  • alena45 - fotkaAlena45 23. septembra 2018 22:20 k Vlaština


    Keď sú teploty okolo nuly, tak mne príde chuť na kel a kapustu. Mám to tak už roky. Hoci robievam podobnú polievku, s haluškami som ešte neskúšala. Uvidím, aká bude zima a potom vyskúšam aj túto.
  • alena45 - fotkaAlena45 23. septembra 2018 22:14 k Majoránka


    Tiež som nepočula. Majoránku si pestujem a práve ju suším, už tretíkrát som ju ostrihala. Predtým ju dobre osprchujem a nechám odkvapkať v sitku, a potom rozložím na plachtu a suším. Niekedy dám majoránku aj 10 minút pred odstavením polievky, ešte nikdy mi neskysla, alebo nezhorkla. ( To ten Murphy dúfam nečíta. Mne sa totiž dejú veci, ak poviem slovo "nikdy"). Taktiež s gulášom, dám majoránku a on ešte buble na dohárajúcom ohni v kotlíku. A v zime si z nej veľmi rada robím čaj, zvlášť, keď na mňa niečo lezie.
  • marcel83 - fotkaMarcel83 23. septembra 2018 22:05 k Overený recept na papriku v oleji


    @Mata3636 (30.8.2018 08:00)

    Odskusane. Je super. Dakujem.
  • 3sandra3 - fotka3sandra3 23. septembra 2018 20:30 k Toskánský bůček


    Ten spieva. Nádhera
  • kvakac - fotkaKvakac 23. septembra 2018 20:29 k Toskánský bůček


    Tak to je teda krása, mňam. A už mám spánok pokazený, lebo sa mi bude snívať o ňom.
  • remcula - fotkaRemcula 23. septembra 2018 20:20 k Toskánský bůček


    @Kuko95 (23.9.2018 18:10)

    Že jo? :-D
  • jack - fotkaJack 23. septembra 2018 19:44 k Jablkový chlebík


    Chlebík vyzerá dobre.Ukladám.
  • luwinka - fotkaLuwinka 23. septembra 2018 19:37 k Tvarohovo-višňové ružičky z kysnutého cesta (fotorecept)


    Jéjo , aké krásne ružičky. A dobre že si tu dala ten pofotený postup , takto sa viem lepšie v tom orientovať. ďakujem.
  • mijaita - fotkaMijaita 23. septembra 2018 19:25 k Fazuľkový prívarok à la lady Ann (fotorecept)


    recept na tu papriku je tu od tebe davnejsie, patri mezi moje favority ☺
  • afataga - fotkaAfataga 23. septembra 2018 19:18 k Toskánský bůček


    Nadhera prevelika
  • používateľ nemá avatarHaji 23. septembra 2018 19:08 k Toskánský bůček


    Můj brácha bůčku říká "bílé maso". Recept pěkný, o chuti nepochybuji!
  • kikusiatko1507 - fotkaKikusiatko1507 23. septembra 2018 18:34 k Tvarohovo-višňové ružičky z kysnutého cesta (fotorecept)


    @Haji , dakujem za opytanie, ani ja som si to celkom dobre nevedela predstavit, ako to budu lupienky drzat okolo plnky bez pridaneho postupu :-).
    Je to velmi pekny recept, ruzicky krasne ukazu aj na slavnostnom stole. Dakujeme, @Valina :-)
  • používateľ nemá avatarHaji 23. septembra 2018 18:18 k Majoránka


    @Evanaaa (23.9.2018 17:46)
    Evi, zavařovala jsem syrové maso - vepřové plecko, kousíček bůčku a diviaka. První den 2 hodiny a druhý den 1,5 hodiny.Sla jsem na jistotu. Jsem maximálně spokojená. Určitě budu opakovat.
    Pokud jde o zavařování čehokoliv, někdy se dějí věci mezi nebem a zemí. Trénink dělá závodníka.
    Přeji hezký nedělní večer!
  • kuko95 - fotkaKuko95 23. septembra 2018 18:10 k Toskánský bůček


    preco si vsetci myslia ze tieto dobroty su nezdrave? nezdrave su umele (...slovo vymazané redakciou...) a sladkosti takato nadhera a tuk v nej je nahodou vysoko zdravy :) krasa
  • používateľ nemá avatarEvia 23. septembra 2018 17:47 k Obyčajný jablčník (fotorecept)


    Dnes som upiekla a toto je najlepší jablčník, aký som robila. Perfektný recept
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 23. septembra 2018 17:46 k Majoránka


    @Haji , ja som tiež zavárala mäso do pohárov, ale len raz, keď sme mali ísť na dovolenku, neviem, aký postup si ty zvolila, ale ja som ho normálne piekla so všetkým, čo k tomu (u mňa) patrí - rasca, cesnak, soľ, korenie nedávam, používam ho málo, aj to len biele, jeje, ale sterilizovala som ho na dvakrát po 24 hod. na 100 st. Ale na strane druhej, robila som aj lečo a z rovnakej várky sa mi dva poháre skysli, ostatné boli dobré.
  • používateľ nemá avatar2010 23. septembra 2018 17:37 k Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)


    @Afataga (22.9.2018 17:09)
    Aj u nas bude znova, dnes som bol na trhu u vietnamcov a kupil ich azijsku bazalku a peknu mladu fazulku.
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 23. septembra 2018 17:29 k Výborná dusená červená kapusta


    Robím podobne, ale bez zahusťovania, ale robila som aj takú, z bielej kapusty na spôsob "moravskej", tá sa zahusťuje.....do červenej je dobré pridať aj za lyžicu šípkového alebo pod. tmavého džemu.......ale tiež okyselím trochu, ako @Marienka44 , aj rascu pridávam, tá do kapusty patrí, bobk. list ale nedávam (do hlávkovej).
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 23. septembra 2018 17:22 k Slané krekry (fotorecept)


    Tak toto je už veľkovýroba, úžasné, a tá práca s tým, ale aj trpezlivosť a výdrž na toľko vaľkania a krájania ani nehovorím! Mne by ale stačilo spraviť asi z tretiny toho množstva surovín, aspoň na začiatok....ešte prezraď, @Sonulienka , ako dlho to vydrží, ak sa to nezje hneď v prvý deň? Dá sa to nejako uskladniť ( väčšie množstvo)?
  • používateľ nemá avatar45678 23. septembra 2018 16:36 k Jablčný ocot domáci (fotorecept)


    @Haji , tým som chcela s Tebou súhlasiť:-)
  • danila - fotkaDanila 23. septembra 2018 16:36 k Kapustník


    toto sa mi veľmi páči , musím vyskúšať
  • používateľ nemá avatar45678 23. septembra 2018 16:34 k Jablčný ocot domáci (fotorecept)


    @Haji (23.9.2018 12:58)

    Veľmi oceňujem jablčný ocot pre zdravie,no zdržala by som sa poznámok,že sa nemá používať kov..v minulosti neboli keramické nože a jablčný ocot má dlhodobú tradíciu a v priemyselnom spracovaní sa používajú iba nerezové struhadla, ba dokonca ocot,aj jablčný, kysne v nerezových galonoch...
    Jablčný ocot je účinný aj pri redukčných diétach:-)
  • matysek - fotkaMatysek 23. septembra 2018 16:33 k Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept)


    Dovoluji si dodat foto k receptu výborný všem chutnal dávám 1*.


  • matysek - fotkaMatysek 23. septembra 2018 16:26 k Prekladané smotanovo-oškvarkové pagáčiky


    Já dělám tyto pagáčky již 40 let naučila mě je maminka (byla Slovenka) a ještě přidávám do těsta 3 lžíce bílého vína.


  • kapucinka - fotkaKapucinka 23. septembra 2018 16:16 k Využitie starého cedidla (fotonávod)


    pivonka
    áno, to je dobrý nápad :)
  • bronislava - fotkaBronislava 23. septembra 2018 15:05 k Torta di mele (jablkový koláč)


    Vynikajúci šťavnatý koláčik.
  • afataga - fotkaAfataga 23. septembra 2018 14:07 k Majoránka


    Tiez som to pocula, ale nemozem potvrdit, nikdy mi nic neskyslo, majoran davam az ked vypnem sporak a potom necham este minutu dobublat, stiahnem z platnicky.
  • sonulienka - fotkaSonulienka 23. septembra 2018 13:58 k Slané krekry (fotorecept)


    @Finczi áno je to síce trochu prácnejšie vzhľadom na krájanie na tenké plátky ale zas výsledok stojí za to.
  • klukodvody - fotkaKlukodvody 23. septembra 2018 13:14 k Majoránka


    @Milad (22.9.2018 14:26)

    Ale s provensálským kořením už vaříš jiné jídlo. Možná nekysne, i když to po 60ti letech vaření slyším poprvé a já třeba bramborovou polévku mám v lednici minimálně tři dny a je tam i zelenina a nekysne, ale s provensálským kořením chuť je jiná.
  • používateľ nemá avatarHaji 23. septembra 2018 12:58 k Jablčný ocot domáci (fotorecept)


    @Matka2601 (23.9.2018 12:01)
    I při přípravě octa? Opravdu?
  • používateľ nemá avatarHaji 23. septembra 2018 12:56 k Tvarohovo-višňové ružičky s kysnutého cesta (fotorecept)


    @Valina (23.9.2018 12:51)
    Děkuji, jsi sluníčko! Moje maličkost je na podobnou tvorbu natvrdlá, ale zvědavá jsem jako opice. Teď už je to jasné jako facka. I mně.

TOPlist