Slivková torta fotorecept
Aj takto môžete spotrebovať ovocné kompóty a výsledok je perfektný. Poteší k šálke dobrej kávy na posedení s priateľmi.
Suroviny
| Hrnčekový korpus: | |
| 3 ks |
|
| štipka |
|
| 1 hrnček (200 ml) |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 2 KL |
|
| Slivkový krém: | |
| 250 ml vriaca |
|
| 1 bal.(72 g) |
|
| 1 bal. (72 g) |
|
| 200 ml (33 %) |
|
| 450 g (bez nálevu) |
|
| Poleva čokoládová: | |
| 50 g (Figaro 65 % kakao) |
|
| 50 g |
|
| 3 PL |
|
| Ozdoba: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si polovice sliviek z kompótu nechám vopred scediť na sitku. Bez nálevu – scedené 450 g – potom nakrájam na 3-4 pásiky.
- 2
Korpus: Celé vajcia s cukrom a štipkou soli vyšľahám do svetlej peny. Postupne pridám olej, mlieko, múku s práškom do pečiva. Vymiešam na nižšej rýchlosti.
- 3
Hotové cesto vylejem do tortovej formy 22 cm. Dno som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 35-40 minút. Upečený korpus nechám vychladnúť. Môžete použiť tortovú formu aj 24 cm.
- 4
Teraz pripravím galaretky – poľský výrobok v prášku na tuhnutie do krému, pozri foto. Ja som si chute vybrala podľa seba. V miske ich zalejem vriacou vodou a riadne miešam do rozpustenia. Občas premiešam až do vychladnutia.
- 5
Potom v ďalšej miske vyšľahám do tuha šľahačku a tenkým prúdom prilievam vychladnutú (nie stuhnutú) galaretku na menšej rýchlosti mixéra. Nakoniec do tejto zmesi vysypem a lopatkou premiešam scedené nakrájané slivky z kompótu. Chvíľku nech krém postojí, aby sa spojili chute.
- 6
Vychladnutý korpus som prerezala na 2 časti. Jednu časť obopínam cukrárskou obručou. Na tú vylejem pripravený slivkový krém, vyrovnám a prikryjem druhou polovicou korpusu. Odložím na noc do chladu.
- 7
Čokoládovou polevou natriem vrch torty. Po zatuhnutí tortu ozdobím, odfotím, nakrájam a kvietky nekonzumujeme, ale odstránime.
Tiež slivková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu