Šťavnaté kuracie rezne pečené v rúre

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 12. novembra 2022     Dĺžka videa: 3 minúty 3 sekundy.

Foto a video: TV Varecha

Neradi vyprážate? Máme pre vás recept na kuracie rezne. Naše kuracie rezne si vystačia len s trochou oleja a sú pečené v rúre. Napriek tomu chutia aj vyzerajú, ako tie vyprážané a sú naozaj vynikajúce. Vyskúšajte, určite vám zachutia!

Suroviny

6 ks
1 hrnček
1 hrnček
3 ks
1 ks
 (na vyprážanie)

Postup

  1. 1

    Plech vystelieme alobalom a dáme naňho pár lyžíc oleja. Rovnomerne ho rozotrieme a plech vložíme do rúry, ktorú dáme aj s plechom vyhrievať na 220 °C.

  2. 2

    Kuracie prsia narežeme, tak aby vznikol väčší plát a pod fóliou natenko rozklepeme. Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.

  3. 3

    Do jedného taniera nasypeme múku, do druhého taniera rozklepneme vajcia a rozšľaháme. Do tretieho taniera dáme strúhanku, pridáme trochu mletej papriky a premiešame. Pripravené rezne klasicky obalíme najprv v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.

  4. 4

    Keď je rúra vyhriata, vytiahneme plech a poukladáme naň obalené rezne vedľa seba. Potrieme ich ešte olejom. Vrátime späť do rúry a pečieme 6 minút. Potom plech vyberieme, rezne otočíme a pečieme ďalších 6 minút. Ak sú rezne hrubšie, podľa potreby môžeme piecť ešte o čosi dlhšie. Podávame s mesiačikom citróna. Ako príloha sa hodí klasický zemiakový šalát, zemiaková kaša či varené zemiaky. Rezeň je výborný aj s porciou zeleninového šalátu.

  5. 5

    Naše tipy: Keďže rúru vyhrievame na vysokú teplotu, je dôležité použiť olej, ktorý má vyšší takzvaný bod zadymenia. To je teplota, pri ktorej sa už tuk prepaľuje. Odporúčame použiť olivový olej vhodný na teplú kuchyňu alebo fritovací olej. Veľmi vhodné je použitie aj prepusteného masla ghee alebo klasickej bravčovej masti. Do strúhanky môžete pridať vaše obľúbené koreniny a bylinky, ako napríklad sušený cesnak, štipľavú papriku, petržlenovú vňať, tymian. Ďalším variantom je aj dochutenie strúhaným parmezánom alebo aj trochou nastrúhanej citrónovej kôry.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
Vynikajuci recept- jednoduchy, rýchly a velmi dobry.
Dakujeme za recept.