Rýchle domáce lasagne

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 13. januára 2023     Dĺžka videa: 3 minúty 45 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Keď potrebujete zasýtiť doma veľa hladošov a máte málo času, tak sa recept na rýchle a výdatné jedlo isto hodí! Skúste naše božské šťavnaté lasagne, ktoré určite všetkých nadchnú.

Suroviny

250 g (plátky)
2 PL
2 ks
500 g mleté (mix bravčové, hovädzie)
1 konzerva
250 g (alebo paradajková šťava)
2 PL
2 strúčiky
1 PL (oregano, bazalka)
250 g
180 g strúhaný (eidam, mozzarella)
 čerstvá

Postup

  1. 1

    Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Do panvice dáme olej, zohrejeme a opečieme na ňom šalotku. Potom pridáme mleté mäso a vareškou porozdeľujeme na kúsky, aby sa rovnomerne opieklo a zatiahlo.

  2. 2

    K mäsu pridáme krájané paradajky, pasírované paradajky, paradajkový pretlak a všetko spolu dôkladne premiešame. Mäsovú zmes dochutíme bylinkami, soľou, korením a tiež prelisovanými strúčikmi cesnaku. Varíme 10 minút.

  3. 3

    Do zapekacej najlepšie obdĺžnikovej misy s rozmermi asi 26x22 cm dáme na dno trošku mäsovej omáčky a položíme prvú vrstvu plátkov lasagní, podľa potreby ich aj nalámeme, aby bolo dno formy vyplnené.

  4. 4

    Na prvú vrstvu lasagní dáme mäsovú zmes, opäť lasagne a mäsovú zmes. Pridáme aj polovicu kyslej smotany a ďalej pokračujeme vrstvami lasagní a mäsovej omáčky. Vrchnú vrstvu bude tvoriť mäsová zmes, na ktorú rozdelíme zvyšnú smotanu a bohato posypeme strúhaným syrom.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 až 35 minút dozlatista. Hotové lazane vyberieme, necháme krátko vychladnúť, nakrájame a podávame ešte posypané a ozdobené čerstvými bylinkami – bazalkou a oreganom.

  6. 6

    Tip: Smotana v tomto recepte tak trochu nahrádza bešamelovú omáčku, ktorá je pre lasagne taká typická. Vďaka smotane sú lasagne mimoriadne šťavnaté a najmä pripravíte ich oveľa rýchlejšie. Do lasagní môžete okrem mäsovej zmesi použiť aj rôzne druhy zeleniny, napríklad plátky cukety, šampiňóny, nastrúhanú mrkvu alebo plátky batatov.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Nerobila som ich, ale podľa iných receptov sa mi nezdá, že by boli nejaké rýchle.....veď je tam asi normálny postup ako treba, či nie?