Lahodný zákusok Oblíž prst

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 31. marca 2023     Dĺžka videa: 5 minút 55 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Tento kráľ zákuskov sa pečie na všetky sviatky. Je vláčny a taký lahodný. Harmóniu chutí tvorí kakaové piškótové cesto, vanilkový krém a ľahučká snehová vrstva. Poďme si ho spolu upiecť.

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
5 PL
160 g
1/2 bal.
3 PL
Krém:
500 ml
5 ks
4 PL
1 bal.
150 g
250 g
1 ČL
Bielková pena:
5 ks
200 g
z 1 citróna
Na posypanie:

Postup

  1. 1

    Na cesto oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky spolu s kryštálovým cukrom vyšľaháme do pevnej peny. Po jednom pridávame žĺtky a každý dôkladne zapracujeme. Po lyžiciach pridávame studenú vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a po tretinách zľahka zapracujeme do vaječnej hmoty.

  2. 2

    Plech s rozmermi 30 x 40 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto, dôkladne zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ºC asi 25 minút.

  3. 3

    Na krém v mlieku rozmiešame žĺtky, pridáme cukor, múku, vanilkový cukor a uvaríme hustý puding. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s vanilkovou pastou do peny a po lyžiciach za stáleho šľahania pridávame vychladnutý uvarený puding izbovej teploty.

  4. 4

    Bielková pena: V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme bielky s cukrom a citrónovou šťavou, ktorú sme vytlačili z jedného citróna na hustú penu.

  5. 5

    Na žĺtkový krém navrstvíme bielkovú penu a vrch posypeme strúhanou horkou čokoládou.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu