Cestoviny s gorgonzolovou omáčkou, hľuzovkou a pancettou

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 22. marca 2022     Dĺžka videa: 5 minút 40 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Jednoduchý hravý recept na skvelé domáce cestoviny vám v tomto videu predstaví účastník kulinárskej show Bez servítky Timotej Cesnak.

Suroviny

300 - 400 g (vhodná na domáce cestoviny)
3 ks
200 g
150 g

Postup

  1. 1

    Múku nasypeme na pracovnú dosku. Do kôpky múky urobíme jamku, do ktorej dáme žĺtky, trochu olivového oleja a trochu vody. Postupne vymiešame do tuhšieho cesta (podľa potreby dolejeme ešte vodu), ktoré necháme chvíľu odstáť.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto na tenko vyvaľkáme. Plát zrolujeme a nakrájame na širšie rezance. Rezance rozprestrieme a uvaríme v osolenej vode.

  3. 3

    Uvarené cestoviny scedíme, časť vody odložíme na ďalšie použitie. Cestoviny polejeme trochou olivového oleja.

  4. 4

    Na panvici opražíme plátky pancetty a vyberieme ich. Do panvice dáme uvarené rezance, pridáme gorgonzolu. Keď sa začne syr roztápať, pridáme troška odloženej vody z cestovín. Na záver na cestoviny nastrúhame trochu hľuzovky. Premiešame.

  5. 5

    Hotové cestoviny podávame s opraženou pancettou a posypané nastrúhaným parmezánom.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Šikovný mládenec, dobre navaril aj chutne, dokonca zohnal aj hľuzovku! Spravil mi chuť, len kde zoženiem tú podzemnú hubu, alebo aký druh to je?
Vymazať
používateľ nemá avatar
t69
@evanaaa (23.3.2022 18:53)

Bielu hľuzovku naozaj nezháňaj, 1 gram stojí asi tak 5-6 €. Navyše ak sa v tom nevyznáš, pokojne ti môžu predať staršiu, vyprchanú hubu. Aj u nás je pomerne dostupný hľuzovkový olej, ktorý ti urobí prakticky rovnakú službu. To na videu nie je biela, ale čierna hľuzovka, ktorá je rádovo lacnejšia, biela hľuzovka nemá nič spoločné s Toskánskom, ale je výhradnou záležitosťou Piemontu. Chalan má plusové body za prácu s cestom, ale.... Gorgonzolu je vhodné najprv zvlášť roztopiť, následne môžeš použiť smotanu a urobiť gorgonzolovú omáčku, prípadne ako na videu, gorgonzolu rozemulgovať s vodou z cestovín. Osobne by som nekombinoval gorgonzolu a hľuzovku. Gorgonzola je sama o sebe výrazne aromatická, krásne dopĺňa menej výrazné jedlá ako baklažán či kuracie prsia. Hľuzovka má taktiež široké použitie, ale moja topka je tatarák. Nič len, mäso, ideálne teľacie, hľuzovka/hľuzovkový olej a štipka korenia.


Vymazať
@evanaaa (23.3.2022 18:53) veľmi jednoduché: nemáš to v rozpise surovín, nezháňaj😉 inak, dostať aj hotové omáčky s hľuzovkou. Riešim takto rýchle cestovinové večere.