Lieh

Lieh ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Likér zo zelených orechov

    Nadišiel čas zelených vlašských orechov, práve vhodných na zaváranie a iné zázraky. Ja z nich občas robievam likér. Síce ho nepijem ale celkom dobre sa tým ohurujú mlsné návštevy. Výroba, ak má byť dobrý,...

  • Vaječný koňak

    Vaječný koňak

    Kupovaný som skúsila len raz, aj to bolo nedopatrením :-o Teda nerátam do toho náplň zákuskov (špicov). Odkedy si pamätám, tak tento koňak patrí k Vianociam u nás (ale aj mimo nich). Je z kuchárskej...

  • Pagaštan konský - tinktúra /NIE JEDLÉ GAŠTANY!!!/

    Pagaštan konský - tinktúra /NIE JEDLÉ GAŠTANY!!!/

    NEKONZUMUJE SA! tento postup som si dovolila pridať medzi recepty, aby sme si ho mohli uložiť. Je od janyzjarku a ťažko sa mi tento rok hľadal tu na vareche, keďže bol medzi jej zážitkami.

  • Medvedí cesnak - tinktúra (fotorecept)

    Medvedí cesnak - tinktúra (fotorecept)

    Túto tinktúru som robila na jar. Nenapadlo ma to vtedy ani odfotiť, lebo toľkí o cesnaku vedeli aké má dobré účinky... ale teraz, keď sa blíži zima je pre nás dobré zas sa k tomuto...

  • Trnkový likér (fotorecept)

    Trnkový likér (fotorecept)

    V nedeľu sme sa zobudili do mrazivého rána, čo znamenalo, že poobede ideme na trnky, ktoré ošľahol prvý mráz ...

  • Recept bez obrázku

    Orechový likér

    Na žiadosť@mariaklara, pridávam tento recept. Je to starý recept, v ktorom sa používa čistý lieh.

  • Recept bez obrázku

    Višňovica

    mariaklara, hľadala som v písanke, no nakoniec som ho našla, tak ti ho posielam. Aj ja by som ho spravila, keby ma to bolo skôr napadlo. Tento rok nemáme veľa višní. Už som zavárala, tak hádam na rok.

  • Recept bez obrázku

    Rascový likér

    Recept je z prvorepublikových publikácií a pridávam na žiadosť varecháča.

  • Medový likér, zvaný medovina /fotorecept/

    Medový likér, zvaný medovina /fotorecept/

    Môj recept pochádza z knihy Vyrábame domáce likéry,

  • Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso

    Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso

    Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička, pevný lieh a asi šesť vidličiek na dlhej rúčke. Bežne ich predávajú v domácich potrebách. Taktiež si dajme na...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist