mariaklara,hľadala som v písanke,no nakoniec som ho našla,tak ti ho posielam.Aj ja by som ho spravila,keby ma to bolo skôr napadlo.Tento rok nemáme veľa Zobraziť celý popismariaklara,hľadala som v písanke,no nakoniec som ho našla,tak ti ho posielam.Aj ja by som ho spravila,keby ma to bolo skôr napadlo.Tento rok nemáme veľa višní.Už som zavárala,tak hádam na rok.
Postup
-
1
3 kg tmavých nevykôstkovaných višní prekladaj v 5 litrovom pohári na zaváranie s 1,5 kg cukru.
-
2
Zakry gázou.Raz za týždeň premiešaj.Nechaj stáť 8 - 9 týždňov,stále premiešavaj. Ako sa bude cukor topiť,vznikne šťava z višní. Ja som ich dala do 2 fliaš,aby sa mi to ľahšie miešalo.
-
3
Potom višne sceď cez gázu,pridaj 2 ks rumovej esencie / my sme chodili do Maďarska na Jamajka rumovú esenciu/,1 liter liehu a 1 liter destilovanej vody. Premiešaj,nalej do fliaš.Tento likér ti vydrží dlho. Na flašku som si napísala dátum,aby som vedela,dokedy to musím premiešavať a kedy sa bude višňovica
- 4
Višne môžeš zavariť do malých pohárikov s pridaním rumu,budú na guľky,koláč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu