Domáci rum

mojack - fotkamojack, 17. decembra 2010
Domáci rum
Foto: mojack

...nikdy nesmie chýbať pri pečení.

Suroviny

2-3  PL
500 ml, alebo čistý lieh




Postup

  1. 1

    Z cukru a vody sa upraží karamel, zaleje sa vodou, aby se rozpustil a nechá sa vychladnúť. Prilejeme 500 ml vodky alebo čistého liehu a pridáme rumov esenciu - podľa chuti. Precedíme a nalejeme do fľaše. Tento rum môžeme používať na pečenie...

    Domáci rum - obrázok 1

Diskusia k receptu

jaja53
Tak toto vyskúšam a potom by bolo vyriešene ako piect bez rumu v UK (máme tam dve dcéry) lebo každe kilo navyše do lietadla ,je zlé.
marianne69
@jaja53 v UK je bezne dostat rum na pecenie napr.v ASDA.cena £8.Naozaj ho posielat nie je potrebne,Ja s nim peciem uz 6 rokov a nicim sa nelisi od slovenskeho.....
evanaaa
Keď sa spraví karamel, zaleje vodou, nestuhne pri ochladení, nebude tvrdý ?
mojack
Vodu treba naliat a hned miešat, ja si to dám dole zo sporáka. A potom to znova zohrievam a pomaly sa to rozvarí. Objem vody má byt o trochu väčši ako toho karamelu.
jaja53
marianne69,dakujem,uz som dala odkaz našim dceram. Jedna uz objavila obchod u nich polsky a maju vraj aj rum a vselico ine slovenske.
julica
Pytala som sa preto, lebo neviem, aku vyhodu ma tento rum, preco radsej nekupit rovno rum
mojack
Ja rum nemam doma len tak. A ked mi ho treba tak neutekám do obchodu ale si ho zrobím. Nemusí to byt len vodka ale aj destilát neutrálnej chuti. Ja maám domáce a môžem to urobit aj o polnoci. :-))
a môžem to zriedit .
babinka
a mne nosia rum zo slovenska, jednu na pecenie a druhu ako vzacnost pre mojho zata - tomu tak zachutil nas rum, ze ho navsteve ponukne iba raz a flasu aj sam pred sebou skryva. Snad urobim male mnozstvo a dam mu to ochutnat - ak mu zachuti, usetrime kila a litre, ktore pri dnesnom limite v lietadle mozu byt usetrene na ine, napr. klobasky madarske, zlaty klas, BB puding, horalky, margotky a ine dobroty :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia