Medvedí cesnak - tinktúra fotorecept

marianna76 - fotkamarianna76, 18. októbra 2011 12:06
Ďalšie recepty »

Túto tinktúru som robila na jar. Nenapadlo ma to vtedy ani odfotiť, lebo toľkí o cesnaku vedeli aké má dobré účinky... ale teraz, keď sa blíži zima je pre nás dobré zas sa k tomuto cesnaku vrátiť. Doteraz som fľašku mala odloženú v chladničke, ale už ju začínam pravidelne vyťahovať...

10 min
príprava

Suroviny

 alebo
 alebo
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Tento recept mám z jednej knihy o liečivých bylinkách. Do pohára od zaváraniny som nakrájala vňať medvedieho cesnaku. Bolo to v období asi v apríli, keď mal pekné lístky. Zaliala som páleným,lebo to sme mali doma, inak sa píše vodka alebo lieh. Uzavrela som na nechala na slnku 14 dní.

  2. 2

    Potom som tinktúru precedila, preliala do fľašky, schovala do chladničky.

    Medvedí cesnak - tinktúra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Môže sa používať až 3x 1 lyžičku s troškou vody asi 30 min. po jedle. Pridávam do čaju. Snažím sa dávať si aspoň jeden krát za deň aj menej ako lyžičku - nechcem to zbytočne preháňať.

  4. 4

    Zabraňuje kôrnateniu ciev, účinkuje proti skleróze, podporuje pamäť... Nemala by sa dlhodobo užívať a je dobré medzitým si urobiť prestávku.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist