Foto: marianna76
Túto tinktúru som robila na jar. Nenapadlo ma to vtedy ani odfotiť, lebo toľkí o cesnaku vedeli aké má dobré účinky... ale teraz, keď Zobraziť celý popisTúto tinktúru som robila na jar. Nenapadlo ma to vtedy ani odfotiť, lebo toľkí o cesnaku vedeli aké má dobré účinky... ale teraz, keď sa blíži zima je pre nás dobré zas sa k tomuto cesnaku vrátiť. Doteraz som fľašku mala odloženú v chladničke, ale už ju začínam pravidelne vyťahovať...
príprava
Postup
-
1
Tento recept mám z jednej knihy o liečivých bylinkách. Do pohára od zaváraniny som nakrájala vňať medvedieho cesnaku. Bolo to v období asi v apríli, keď mal pekné lístky. Zaliala som páleným,lebo to sme mali doma, inak sa píše vodka alebo lieh. Uzavrela som na nechala na slnku 14 dní.
- 2
Potom som tinktúru precedila, preliala do fľašky, schovala do chladničky.
- 3
Môže sa používať až 3x 1 lyžičku s troškou vody asi 30 min. po jedle. Pridávam do čaju. Snažím sa dávať si aspoň jeden krát za deň aj menej ako lyžičku - nechcem to zbytočne preháňať.
- 4
Zabraňuje kôrnateniu ciev, účinkuje proti skleróze, podporuje pamäť... Nemala by sa dlhodobo užívať a je dobré medzitým si urobiť prestávku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a julko - uskladňovala som od jari v chladničke, mám túto pollitrovku. Keďže sa užíva po lyžičkách - myslím, že akurát do jari vystačí... viac som ani nechcela robiť
asi kolko listkov si pouzila?