čierne mleté korenie,soľ

Recepty, kde je čierne mleté korenie,soľ

prazdny

Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami

Kuracie mäso

Mladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená....

prazdny

Cviklová nátierka so syrom feta

Bezmäsité jedlá

Nielen krásne farebná, ale aj mimoriadne chutná! Pripravte si doma túto fantastickú ružovú nátierku z cvikle...

prazdny

Hashweh s koreneným jahňacím mäsom

Hlavné jedlá

Hašve je stálicou levantských hostín a určite si získa veľa ľudí....

prazdny

Pizza z karfiolového cesta

Bezmäsité jedlá

Bezlepkových verzií sa nemusia obávať ani zarytí fanúšikovia talianskej klasiky....

prazdny

Zemiakové chuťovky so syrom

Bezmäsité jedlá

Jednoduché slané chuťovky z varených zemiakov plnené syrom chutia najlepšie ešte teplé.

prazdny

Paradajková polievka s mletým mäsom

Hovädzie mäso

Paradajková polievka doplnená mletým hovädzím mäsom bude nielen vynikajúca, ale aj sýta....

prazdny

Pizza calzone s tekvicovou plnkou

Hlavné jedlá

Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...

prazdny

Moules Frites (slávky s hranolkami)

Hlavné jedlá

Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte,...

prazdny

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou

Kuracie mäso

Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....

prazdny

Krupoto s bravčovým stehnom

Bravčové mäso

Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som...

prazdny

Špagety s omáčkou z pečených paradajok

Cestoviny

Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

prazdny

Šampiňónový guláš

Bezmäsité jedlá

Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

prazdny

Pečené zemiaky so sušenou slaninou a šalátom

Večera

Pečené zemiaky, to je dobrota vždy. Vyskúšajte skvelú kombináciu so sušenou šunkou....

prazdny

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom

Kuracie mäso

Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

prazdny

Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne

Prílohy

Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....

prazdny

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou

Hlavné jedlá

400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

prazdny

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov

Bravčové mäso

Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

prazdny

Tarhoňa zapečená s Nivou

Cestoviny

Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

prazdny

Zapekaná šošovica so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

prazdny

Fazuľkový šalát s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

prazdny

Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke

Kuracie mäso

Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré je vďaka sviežej citrónovej omáčke ideálne na teplé letné dni....

prazdny

Zemiaková placka z plechu

Hlavné jedlá

Možno niektorí z vás vyskúšajú upiecť v rúre.

prazdny

Treska v majonéze

Raňajky

Pripravím si nálev - 1 liter voda, 100 ml ocot, 2 ks bobkový list, ...

prazdny

Kuracie mäso dusené s mrkvou

Kuracie mäso

Pripravené rýchlo a jednoducho.

prazdny

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch

Kuracie mäso

Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...

prazdny

Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare

Bezmäsité jedlá

Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...

prazdny

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami

Cestoviny

Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

prazdny

Talianska paradajková polievka

Bezmäsité jedlá

Na horúcom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, potom drvené paradajky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme...