Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 25. mája 2022

Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.

Videopostup

Suroviny

Zubáč:
180 g
50 g
1 vetvička
1 vetvička
2 strúčiky
Cviklové rizoto:
250 g
1 ks malá
1 ks
50 g
50 g
 (alebo voda)
Pečená hruška:
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklové rizoto: Do rozohriateho hrnca pridáme olivový olej, najemno nakrájanú šalotku, ktorú do zlatista orestujeme. Pridáme ryžu, ktorú tiež zľahka orestujeme. Podlejeme vývarom a varíme, podľa potreby dolievame vývar.

  2. 2

    Keď je ryža al dente (na skus), tak do nej primiešame nakrájanú sterilizovanú cviklu, cviklovú šťavu, dochutíme soľou a korením. Pridáme strúhaný parmezán, podľa potreby ešte rizoto môžeme podliať vývarom. Pridáme maslo a premiešame.

  3. 3

    Pečená hruška: Hrušku nakrájame na mesiačiky. Uložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Premiešame a dáme do vyhriatej rúry upiecť na 190 °C na 10-15 minút.

  4. 4

    Zubáč: Filety zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Pridáme nakrájaný cesnak a bylinky. Opečieme z každej strany približne 2 minúty.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha