Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

Autor receptu: redakcia

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Postup

  1. Zubáč: Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, obalíme jemne v hladkej múke a pomaly opekáme na oleji do zlatista.
  2. Smotanové zemiaky: Zemiaky umyjeme a dáme ich uvariť do osolenej vody, potom ich očistíme, nakrájame na kolieska a opečieme na panvici do zlatista. Pridáme tymian, podlejeme šľahačkou a zredukujeme na ohni do zhustnutia.
  3. Pesto: Bazalku, olivový olej, nastrúhaný parmezán, opečené píniové oriešky, cesnak, soľ a korenie rozmixujeme.
  4. Náš tip: Redukovanie (z francúzskeho gastronomického výrazu réduire) znamená odparenie tekutiny na určitý menší objem.