Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Autor receptu: redakcia
Varí: Branislav Križan,
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Postup
- Zubáč: Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom,
obalíme jemne v hladkej múke a pomaly opekáme na oleji
do zlatista.
- Smotanové zemiaky: Zemiaky umyjeme a dáme ich
uvariť do osolenej vody, potom ich očistíme, nakrájame
na kolieska a opečieme na panvici do zlatista. Pridáme
tymian, podlejeme šľahačkou a zredukujeme na ohni
do zhustnutia.
- Pesto: Bazalku, olivový olej, nastrúhaný parmezán,
opečené píniové oriešky, cesnak, soľ a korenie
rozmixujeme.
- Náš tip: Redukovanie
(z francúzskeho
gastronomického
výrazu réduire)
znamená
odparenie tekutiny
na určitý menší
objem.