Žemličky a hubky - jednohubky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások.
  2. Obe múky, soľ a olej dáme do misy alebo pekárničky na chlieb, prilejeme pripravený kvások a vymiešame cesto. Necháme hodinku kysnúť.
  3. Cesto preložíme na podložku posypanú múkou.
  4. Vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy - žemličky. Preložíme na plech, necháme ešte 15 -20 minút podkysnúť.
  5. Medzitým si pripravíme zmes na potieranie. Vodu, sójové mlieko sušené a štipku kurkumy kvôli farbe.
  6. Žemličky potrieme, posypeme sezamovými semienkami.
  7. Pri teplote 200°C pečieme cca 15-18 minút.
  8. Pripravíme suroviny na marinadu.
  9. Marinádu na šampiňóny a hlivu pripravíme rozmixovaním všetkých surovín uvedených v rozpise.
  10. Marináda by mala byť hustá, keďže huby i cibuľa pustia počas marinovania šťavu. Šampiňóny zbavíme nožičiek, hlivu nakrájame na vhodné kúsky. Vložíme do uzatvarateľnej nádoby, prelejeme marinádou, uzatvoríme a občas premiešame. Marinujeme cca hodinu, potom preložíme na mriežku, potrieme marinádou ktorá ostala v nádobe a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C.Počas pečenia pod mriežku podložíme plech.
  11. Na tofu krém si pripravíme tofu, ktoré necháme chvíľu zaťažené medzi papierovými obrúskami.
  12. Potom ho preložíme do mixera spolu s horčicou a soľou.
  13. Podľa chuti pridáme kyslé uhorky a rozmixujeme. Na záver pridáme lyžicu lahôdkového droždia.
  14. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja, orestujeme cesnak
  15. a pridáme špenát a soľ. Občas premiešame. Keď sa odparí tekutina odstavíme.
  16. Paradajky nakrájame na krúžky.
  17. Žemličky prekrojíme, vrecúškom vytlačíme na dolnú časť tofu krém.
  18. Na krém dáme krúžok paradajky a šampiňón či hlivu so špenátom.
  19. Na vrchnú čast žemličky dáme trochu horčice, žemličku zatvoríme a upevnime špáradlom.