Marinádu na šampiňóny a hlivu pripravíme rozmixovaním všetkých surovín uvedených v rozpise.
Marináda by mala byť hustá, keďže huby i cibuľa pustia počas marinovania šťavu. Šampiňóny zbavíme nožičiek, hlivu nakrájame na vhodné kúsky. Vložíme do uzatvarateľnej nádoby, prelejeme marinádou, uzatvoríme a občas premiešame. Marinujeme cca hodinu, potom preložíme na mriežku, potrieme marinádou ktorá ostala v nádobe a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C.Počas pečenia pod mriežku podložíme plech.
Na tofu krém si pripravíme tofu, ktoré necháme chvíľu zaťažené medzi papierovými obrúskami.
Potom ho preložíme do mixera spolu s horčicou a soľou.
Podľa chuti pridáme kyslé uhorky a rozmixujeme. Na záver pridáme lyžicu lahôdkového droždia.
Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja, orestujeme cesnak
a pridáme špenát a soľ. Občas premiešame. Keď sa odparí tekutina odstavíme.
Paradajky nakrájame na krúžky.
Žemličky prekrojíme, vrecúškom vytlačíme na dolnú časť tofu krém.
Na krém dáme krúžok paradajky a šampiňón či hlivu so špenátom.
Na vrchnú čast žemličky dáme trochu horčice, žemličku zatvoríme a upevnime špáradlom.