Zemiaková polievka

Zemiakový krém s mäsovými knedličkami

Autor receptu: hame

Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla. Môžete sa rovno pustiť do varenia.

Suroviny

Postup

  1. Očistenú zeleninu nakrájame na kocky, cibuľku na kolieska. V hrnci zohrejeme maslo a opečieme na ňom najprv cibuľku, potom mrkvu a zeler. Po pár minútach pridáme zemiaky, premiešame, osolíme, okoreníme a necháme 5 minút opekať.
  2. Zeleninu zalejeme vývarom a necháme 10 minút variť. Potom pridáme zmiešané mlieko s múkou a varíme ďalších 5 minút, kým nebude zelenina mäkká a polievka sa zahustí. Trochu polievky odoberieme a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Odobranú časť vrátime naspäť do hrnca.
  3. Knedličky: paštéku zmiešame s vajíčkom a zahustíme strúhankou. Vznikne nám tuhá hmota, z ktorej mokrými rukami tvarujeme menšie guličky. Polievku znovu zohrejeme, prilejeme do nej smotanu a vložíme knedličky. Opatrne ich asi 5 minút varíme a dohliadame, aby polievka nevykypela z hrnca. Tip: Polievku môžeme posypať aj strúhaným syrom a kúskami opečenej slaniny.