Zapekané zemiaky

Zemiakový kebab (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Keď si vyskúšate tento spôsob zapekaných zemiakov a karbonátok, určite už nebudete viac vypekať v masti. Jednoduchá príprava a chuť výborná.

6
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si v troche mlieka namočíme rohlík, len toľko aby vpil do seba. Mleté mäsko si okoreníme, osolíme, pridáme rozmočené rožky a dobré rukou premiesime. Môžeme pridať troška vody počas miesenia a mäsko necháme odstať.
  2. Medzi tým si očistíme zemiaky.
  3. Na dno misky si nakrájame menšiu cibiľku a na dno pokrájame na kolieska, asi 1/2 cm, zemiaky.
  4. Teraz z mäska robíme menšie guľky a postupne dookola ukladáme mäsko, zemiak, mäsko, zemiak, až kým nezaplníme celú misku. Misku zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 35 min. Potom misku odkryjeme a dopečieme ešte 25 min.
  5. Mäsko a zemiaky pustia trocha šťavičky, jedlo je fajné vláčné. K tomu už podľa chutí si zvolíme či nejaký zeleninový šalát, alebo kyslé. Dobrú chuť.