Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta fotorecept
Foto: ancicka
porcií
príprava
Suroviny
800 g očistené |
|
|
|
1 PL |
|
1/2 dl |
|
trocha |
|
trocha |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Cesto: | |
250 g |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
350 g (polohrubá, hladká) |
|
trocha |
|
Na oprážanie: | |
|
Postup
-
1
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, troška červenej papriky a popučíme. Na troške oleja opražíme na drobno pokrájanú cibuľu do zlatista a pridáme ju k zemiakom aj s vajíčkom a premiešame. Zmes necháme vychladnúť.
-
2
Zarobíme si cesto. Je dobré použiť tvaroh hrudkovitý, ale mäkký. Keď je tvrdší, trocha ho rozmixujeme. Pridáme vajcia, kyslé mlieko, cukor a zmiešame. Do múky zamiešame kypriaci prášok a soľ, preosejeme. Do tvarohu postupne pridáme asi 3/4 múčnej zmesi a zamiešame. Vyložíme na dosku a zhnetieme so zvyškom múčnej zmesi. Cesto by malo byť mäkké. Cesto vložíme naspäť do misky, zakryjeme a necháme postáť. Potom cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí, urobíme z nich guľky. Guľky rozvaľkáme na kruhy s priemerom asi 20 cm. Rozdelíme na ne zemiakovú zmes, cesto zabalíme a zasa rozvaľkáme.
-
3
Na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán a vyložíme na papierový obrúsok.
-
4
Dobrú chuť.
Vďaka za tento veľmi sympatický recept, rada ho použijem vo svojej kuchyni.
Milá @ancicka , dlouho jsem tě tu neviděla, zdravím na dálku! Mám radost, že tě tu vidím a ještě s tak pěkným receptíkem! Požehnané dny, plné lásky, radosti a v pevném zdraví!