Posúchy plnené zemiakovou kašou
Foto: luwinka
Tieto posúchy nám vždy piekla moja mama. Sú chutné, ľahučké, ochutené čerstvou zemiakovou kašou, ktorá tam robí tú vynikajúcu chuť a vôňu.
porcií
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
30 g |
|
250 ml vlažné |
|
100 ml |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
50 g |
|
1 strúčik |
|
1 ks menšia |
|
|
|
|
|
|
|
3 ks uvarené |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Do hrnčeka si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a medzi prsty múky. Zalejeme 0,5 dcl mlieka. Necháme nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, soľ, olej, žĺtok , kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme ho nakysnúť 35 - 40 minút.
- 2
Plnka: Zemiaky uvaríme v osolenej vode. V hrnci na oleji usmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme slaninku, ktorú sme si nakrájali na malé kúsky a necháme ju usmažiť spolu s cibuľou. Pridáme do scedených zemiakov, ktoré sme si uvarili a roztlačili na kašu. Ešte pridáme mleté čierne korenie, majorán, postrúhaný strúčik cesnaku a soľ podľa chuti. Všetko riadne vymiešame dohladka. Kaša by nemala byť riedka, ale taká akurát.
- 3
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vyváľkame ho na hrúbku asi tak na 1 cm. Vykrajujeme z neho kúsky, na každý jeden nanesieme ochutenú plnku. Každý kúsok vytvarujeme do tvaru buchty. Potom ju obrátime a v dlani vyťapkáme na 0,5 cm vysoký posúch. Na plech vyložený papierom na pečenie (ja som použila alobal) dáme každý jeden posúch a potrieme ho povrchu olejom a popicháme vidličkou. Necháme nakysnúť tak 10 minút.
- 4
Pečieme 35 - 40 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov.
- 5
Upečené ihneď potrieme po vrchu olejom. Najviac chutia teplé a s kyslou polievkou.
- 6
V reze.
Tiež posúchy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nabudúce jej poviem, aby polovičku dávky urobila so slaninkou podľa teba :-))