Cibuľové posúchy
Cibuľové posúchy

Výborné cibuľové posúchy videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 2. apríla 2022

Skvelé kysnuté cesto plnené úžasnou cibuľovou plnkou. Jednoduché slané posúchy, ktoré sa hodia aj na obed či večeru ako príloha k dobrej polievke.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

6 ks
porcií
25 minút
na 190 °C
Výborné cibuľové posúchy (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
cca 3-3,25 dl
1/2 dl
21 g
1 KL
1 KL
Plnka:
5
1 kopcovitá PL
1-1,5 KL
1,5 KL
podla potreby
Na potretie:
trocha
trocha




Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad si zamiesime polomäkké cesto, ktoré necháme 30 minút na teplejšom mieste nakysnúť.

  2. 2

    Medzitým pokrájame cibuľu na tenké plátky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, osolíme a dáme aj rascu. Premiešame a zakryté pokrievkou cibuľu udusíme. Udusenú cibuľu odkryjeme, posypeme hladkou múkou, zvýšime plameň a upečieme ju pekne do zlatista. Ona sa do zlatista opečie od tej múky. Nakoniec dáme hotovú bokom.

  3. 3

    Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 ks, každý jeden vymiesime znova do bochníčka a necháme 20 minút podkysnúť.

  4. 4

    Podkysnuté bochníčky vyvaľkáme do tvaru kruhu a do stredu dáme cibuľovú plnku. Napokon uzavrieme spôsobom ako sa robia kaiserky. Pre lepšiu predstavu si môžete pozrieť aj video. Nakoniec uzavreté bochníčky otočíme spojenou stranou nadol a ešte ich rukami popučíme, aby boli ploché.

    Výborné cibuľové posúchy (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posúchy poukladáme na plech s papierom na pečenie, natrieme vrch olejom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 20-25 minút. Upečené už aj natrieme trochou mlieka a necháme následne aspoň trochu vychladnúť.

  6. 6

    Posúchy sú úžasne chutné, cesto je ľahučké a do chrumkava. Plnka je výbornej chuti, kombinácia cibule a rasce je fakt veľmi dobrá a povedala by som, že mi pripomína kapustu. Prajem dobrú chuť!

    Výborné cibuľové posúchy (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, jednoduché suroviny, krásná práce! Dostalo mě balení posúchov a následně ta spodní strana - jako vyšívaná. Jo, profík kysnutého cesta se nezapře, krásná práce! K polévečce a nejen k ní bych hned dala testovací vzorečky. Díky za fajnový receptík, milá Cesmínko!
haji
@cesminaz (2.4.2022 20:48)
Jdi ty brepto. Tebe chválím ráda a chvála je na místě! Umím i nechválit, ale to musí být nějaká hrůza co třepe kurníkem a ještě od profesionála. Hezký večer!
marianne
Posúchy ako majú byť @cezminka. Mám rada cibuľové plnky. Do kysnutého cesta tiež nikdy nedávam vajíčko, ani žĺtok a je jedno, či ho robím na slano alebo sladko. Prišla som na to, že je oveľa vláčnejšie, mäkšie a nestvrdne. Ani do buchiet, alebo na záviny.
majkahra
Tak, toto je maškrta podľa môjho gusta, k tomu tanier nejakej dobrej polievky a máš obed ako z rozprávky. V najkratšom čase pravdepodobne prídu posúchy na rad. Verím, že podľa receptu sa podaria, tak ako všetko od @cesminaz. Ďakujem za skvelý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia