Foto: stacy77777
Toto starodávne jedlo som nerobila veľmi dávno,trochu som zaspomínala na môjho svokra,ktorý bol vo varení starých receptov neprekonateľný a moje deti do dnes spomínajú Zobraziť celý popisToto starodávne jedlo som nerobila veľmi dávno,trochu som zaspomínala na môjho svokra,ktorý bol vo varení starých receptov neprekonateľný a moje deti do dnes spomínajú na jeho trhance, halušky,podlesníky, no a tieto posúchy....Zároveň je to výborné využitie zemiakovej kaše,ktorá zostala od obeda...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiakovú kašu vymiesime s hladkou múkou a štipkou soli. Zemiaková zmes musí byť mäkká,jemná, nie tuhá.Podľa potreby môžeme pridať ešte kašu.
- 2
Rozkrájame,urobíme malé bochníčky,vyvaľkáme. U nás sa pečú starým spôsobom, priamo na elektrickej platni,asi minútku z každej strany, skrátka dáme pozor, aby neprihárali,pečieme na strednom stupni.
- 3
Na horúce položíme tenký plátoček masla a necháme roztopiť. Moji chlapi ich majú najradšej takto, ale naši starkí mali najradšej s troškou masti a škvarkami... Tiež ste si zaspomínali?
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ona to potieralala bravčovou masťou s oškvarkami a priložila na placku trochu vydusenej kyslej kapusty./Len takej osmahnutej/
Bola to dobrota!Takže ako vidíš,zaspomínala.
@stacy7777 , robievam aj ja pravidelne, vždy ked mi zostane zemiaková kaša, vždy, ked len tak pre chuť do ruky, alebo aj na večeru , dobrý čajík k tomu