Zemiakové posúchy

Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, troška červenej papriky a popučíme. Na troške oleja opražíme na drobno pokrájanú cibuľu do zlatista a pridáme ju k zemiakom aj s vajíčkom a premiešame. Zmes necháme vychladnúť.
  2. Zarobíme si cesto. Je dobré použiť tvaroh hrudkovitý, ale mäkký. Keď je tvrdší, trocha ho rozmixujeme. Pridáme vajcia, kyslé mlieko, cukor a zmiešame. Do múky zamiešame kypriaci prášok a soľ, preosejeme. Do tvarohu postupne pridáme asi 3/4 múčnej zmesi a zamiešame. Vyložíme na dosku a zhnetieme so zvyškom múčnej zmesi. Cesto by malo byť mäkké. Cesto vložíme naspäť do misky, zakryjeme a necháme postáť. Potom cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí, urobíme z nich guľky. Guľky rozvaľkáme na kruhy s priemerom asi 20 cm. Rozdelíme na ne zemiakovú zmes, cesto zabalíme a zasa rozvaľkáme.
  3. Na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán a vyložíme na papierový obrúsok.
  4. Dobrú chuť.