Zemiaková polievka
Zemiaková polievka s hubami
Autor receptu: redakcia
Postup- Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme
hladkú múku, stiahneme teplotu a pozvoľna restujeme dozlatista. Takto orestovanú zápražku
zalejeme studenou vodou, rozšľaháme metličkou, ochutíme soľou, rascou, mletým korením a varíme asi 20 minút.
- Počas varu pridáme do polievky očistené, na hrubšie kusy nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu. Sušené huby krátko namočíme do horúcej vody a spolu s ňou ich pridáme
do polievky. Polievku varíme do úplného zmäknutia surovín.
- Na záver polievku dochutíme nastrúhaným
čerstvým cesnakom a pokrájanými lístkami
čerstvého majoránu.
- Listy kelu nakrájame na
štvorce, ktoré sparíme v horúcej vode a následne
ich vložíme do hotovej polievky.
|