Zemiaková polievka

Zemiaková polievka s hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme teplotu a pozvoľna restujeme dozlatista. Takto orestovanú zápražku zalejeme studenou vodou, rozšľaháme metličkou, ochutíme soľou, rascou, mletým korením a varíme asi 20 minút.
  2. Počas varu pridáme do polievky očistené, na hrubšie kusy nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu. Sušené huby krátko namočíme do horúcej vody a spolu s ňou ich pridáme do polievky. Polievku varíme do úplného zmäknutia surovín.
  3. Na záver polievku dochutíme nastrúhaným čerstvým cesnakom a pokrájanými lístkami čerstvého majoránu.
  4. Listy kelu nakrájame na štvorce, ktoré sparíme v horúcej vode a následne ich vložíme do hotovej polievky.