Zeleninový šalát

Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu dodá výbornú chuť.

2
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ružičky brokolice kratučko povaríme v pare alebo v trošičke vody. Musia ostať chrumkavé.
  2. Kaleráb a mrkvu nastrúhame nahrubo a premiešame.
  3. Na zálievku premiešame najprv med, citrónovú šťavu a horčicu. Až potom postupne vmiešame olej.
  4. Zálevku nalejeme na šalát, premiešame.
  5. Pridáme vychladnuté ružičky brokolice a necháme v chlade postáť.