Zapekaná fileta z halibuta s petržlenovo-citrónovou gremolatou
Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 600 g filety |
|
|
|
|
|
|
|
| 2-4 PL |
|
| Gremolata: | |
| 2 ks |
|
| 5 PL |
|
| 1 ks (na drobno nakrájaná) |
|
| 2 strúčiky (na jemno nasekaný) |
|
| 4 ks nasekané |
|
| 100 g |
|
| (nasekaná) |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Gremolata: Citróny nakrájame, vyfiletujeme (ostrým nožom vyrežeme dužinu mesiačikov zo šupiek), dužinu nasekáme a všetky suroviny na gremolatu zmiešame.
- 2
Filety halibuta položíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a na ne rozložíme gremolatu.
- 3
Takto pripravenú rybku pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch asi 10–12 minút. Vynikajúca je s čerstvým chlebíkom.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu