Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
mesačník Varecha, dnes 08:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g (fileta bez kože) |
|
|
|
2 PL |
|
2 PL nasekané |
|
2 PL |
|
1/2 malej hlávky |
|
4 ks (malé) |
|
6 plátkov |
|
na ozdobenie |
|
Na dresing: | |
1 ČL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Filetu ryby nakrájame na porcie a osolíme. Sezam zmiešame s nasekanými lieskovcami a v tejto zmesi obalíme kúsky ryby. Lieskové oriešky môžeme pred použitím krátko opiecť na suchej panvici – zvýrazní to ich chuť a dodá ešte väčšiu chrumkavosť. Rybu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.
- 2
Kapustu nakrájame na tenké rezance. Všetky ingrediencie na dresing metličkou premiešame, aby sa spojili. Polovicou dresingu polejeme kapustu a necháme ju pri izbovej teplote chvíľu odležať.
- 3
Nakrájame uhorky, zmiešame ich s nakladaným zázvorom a so zvyškom dresingu.
- 4
Na taniere rozdelíme kapustu a uhorky, pridáme rybu v chrumkavej kruste a ozdobíme lístkami výhonkov.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu