Pečená ryba
Pečená ryba

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 08:00
Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (fileta bez kože)
2 PL
2 PL nasekané
2 PL
1/2 malej hlávky
4 ks (malé)
6 plátkov
 na ozdobenie
Na dresing:
1 ČL
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Filetu ryby nakrájame na porcie a osolíme. Sezam zmiešame s nasekanými lieskovcami a v tejto zmesi obalíme kúsky ryby. Lieskové oriešky môžeme pred použitím krátko opiecť na suchej panvici – zvýrazní to ich chuť a dodá ešte väčšiu chrumkavosť. Rybu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 15 minút.

  2. 2

    Kapustu nakrájame na tenké rezance. Všetky ingrediencie na dresing metličkou premiešame, aby sa spojili. Polovicou dresingu polejeme kapustu a necháme ju pri izbovej teplote chvíľu odležať.

  3. 3

    Nakrájame uhorky, zmiešame ich s nakladaným zázvorom a so zvyškom dresingu.

  4. 4

    Na taniere rozdelíme kapustu a uhorky, pridáme rybu v chrumkavej kruste a ozdobíme lístkami výhonkov.

Diskusia k receptu