Zapečené mäsovo-ryžové guličky v rajčinovej omáčke
Suroviny
250 g |
|
1 šálka |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
2 plechovky |
|
200 g (na strúhanie) |
|
(zemiaky) |
|
1/4 ČL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mleté mäso, vajíčka, soľ, korenie,(okorenime a osolíme podľa chuti) muškátový orech, pretlačený cesnak, ryžu poriadne premiešame, lyžicou naberieme zmes a tvarujeme gule, ktoré obaľujeme v strúhanke a následne ukladáme na plech. Takto uložené guľky, zalejeme buď domácim už ochuteným pretlakom (robím a ochucujem si ho sama), alebo pretlakom z obchodu, ktorý si zriedime s vodou, ochutíme soľou, vegetou a čiernym korení. A šup do rúry na 180 stupňov, pečieme, až kým nie sú guľky zlatistej farby, nakoniec môžme posypať nastrúhaným syrom. Podávame so špagetami, zemiakmi, alebo jednoducho s tým, čo najviac ľúbime :D
Diskusia k receptu