Zapečené karé so smotanou a horčicou fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbite.
Zdroj: internet
porcie
na 180 °C
Suroviny
4 plátky (bez kosti alebo s kosťou) |
|
200 ml (12 %) |
|
3 PL |
|
2 ks stredná |
|
1 KL (čerstvý alebo sušený) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Karé nakrájame na rezne. Ja som mal akurát kúsok, z ktorého vyšli 4 ks.
-
2
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Okraje narežeme, aby sa pri opekaní mäso neskrútilo.
-
3
Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiace. Orestujeme na rozpálenom oleji a vložíme na dno vhodného pekáča alebo zapekacej nádoby.
-
4
Na oleji po cibuli opražíme mäso do hneda.
-
5
Mäso preložíme do pekáča na cibuľu.
-
6
Výpek zalejeme trochou vody a prevaríme.
-
7
V miske rozmiešame smotanu s horčicou a pridáme snietky tymianu.
-
8
Šťavu z mäsa nalejeme na rezne v pekáči...
-
9
... zalejeme zmesou smotany a horčice.
-
10
Prikryjeme a dáme piecť na 90 minút do vyhriatej rúry na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením odokryjeme a zapečieme do ružova. Takmer všetka tekutina vsiakla do mäsa a vytvorila sa hustejšia omáčka.
-
11
Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som zvolil zemiakové hranolky, zeleninovú oblohu a tatársku omáčku.
Diskusia k receptu