Bravčové karé
Bravčové karé

Zapečené karé so smotanou a horčicou fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 22. februára 2022
Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept)
Foto: kimlo

Jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbite.
Zdroj: internet

4
porcie
90 minút
na 180 °C

Suroviny

4 plátky (bez kosti alebo s kosťou)
200 ml (12 %)
3 PL
2 ks stredná
1 KL (čerstvý alebo sušený)
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby

Postup

  1. 1

    Karé nakrájame na rezne. Ja som mal akurát kúsok, z ktorého vyšli 4 ks.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Okraje narežeme, aby sa pri opekaní mäso neskrútilo.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiace. Orestujeme na rozpálenom oleji a vložíme na dno vhodného pekáča alebo zapekacej nádoby.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji po cibuli opražíme mäso do hneda.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso preložíme do pekáča na cibuľu.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Výpek zalejeme trochou vody a prevaríme.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V miske rozmiešame smotanu s horčicou a pridáme snietky tymianu.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Šťavu z mäsa nalejeme na rezne v pekáči...

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... zalejeme zmesou smotany a horčice.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prikryjeme a dáme piecť na 90 minút do vyhriatej rúry na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením odokryjeme a zapečieme do ružova. Takmer všetka tekutina vsiakla do mäsa a vytvorila sa hustejšia omáčka.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som zvolil zemiakové hranolky, zeleninovú oblohu a tatársku omáčku.

    Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

haji
Vypadá to moc dobře a chutně, šťavnaté masíčko s chutí smetany a hořčice mě nikdy nezklame. Pěkný receptík, chutné foto! Díky za inspiraci!
sracz
... mňa rcp_ty od @Kimlo kamaráta ešte nezradili a o ichchuti nepochybujem. Na rozdiel od mojej obľúbenej krkovičky, karé tu nakúpim v bársakom množstve, tak bude repete a la Cowboy zo Záhoria v mojom podaní. Ďakujem a blahoželám!
kavicka11
Krásne ako všetky vaše recepty. Ja sa teším na každý jeden ktorý pridáte, vždy keď uvarím alebo upečiem podľa vás, nikdy nesklame. Kvalita a výborná chuť zaručená 👍 ďakujem, že pridávate.
chemik
Tak tohle je vynikající recept, který se v recepturách teplé kuchyně podle ČSN nevyskytoval, takže musel být vymyšlen a ověřen "vlastní hubou" nápaditého experimentátora.
kimlo
Vďaka Vám priatelia za komentáre, vewľmi si ich cením. :-)
kitty24
To musí byť dobré, smotana mäso zjemní, určite vyskúšam, ale asi nie z karé, ďakujem za recept

Zaujímavé video z archívu TV Varecha