Bravčové karé
	        Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept)
	        Autor receptu: kimlo
	         
	        
	        Jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbite.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	90 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Karé nakrájame na rezne. Ja som mal akurát kúsok, z ktorého vyšli 4 ks.
 - Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Okraje narežeme, aby sa pri opekaní mäso neskrútilo.
 - Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiace. Orestujeme na rozpálenom oleji a vložíme na dno vhodného pekáča alebo zapekacej nádoby.
 - Na oleji po cibuli opražíme mäso do hneda.
 - Mäso preložíme do pekáča na cibuľu.
 - Výpek zalejeme trochou vody a prevaríme.
 - V miske rozmiešame smotanu s horčicou a pridáme snietky tymianu.
 - Šťavu z mäsa nalejeme na rezne v pekáči...
 - ... zalejeme zmesou smotany a horčice.
 - Prikryjeme a dáme piecť na 90 minút do vyhriatej rúry na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením odokryjeme a zapečieme do ružova. Takmer všetka tekutina vsiakla do mäsa a vytvorila sa hustejšia omáčka.
 - Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som zvolil zemiakové hranolky, zeleninovú oblohu a tatársku omáčku.