Slané palacinky
Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla.
Postup
- Vymiešame cesto na palacinky a necháme ho cca 15 minút postáť. Potom klasicky upečieme palacinky z oboch strán.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky narezané šampiňóny, jemne vyžmýkanú a nakrájanú kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a podusíme, kým sa všetka šťava nevydusí. Necháme vychladnúť.
- Každú palacinku naplníme tak, že do jej stredu dáme 2-3 lyžice kapustovej zmesi (urobíme z nej hrubší valček).
- Prehneme palacinku tak, že ju najprv prehneme z dlhšej strany, potom z kratších strán.
- Tak vytvoríme zo všetkých palaciniek balíčky.
- Hotové balíčky obaľujeme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom v rozmiešanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- Potom ich na tuku vyprážame z oboch strán.
- Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.