Slané palacinky

Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla.

90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame cesto na palacinky a necháme ho cca 15 minút postáť. Potom klasicky upečieme palacinky z oboch strán.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky narezané šampiňóny, jemne vyžmýkanú a nakrájanú kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a podusíme, kým sa všetka šťava nevydusí. Necháme vychladnúť.
  3. Každú palacinku naplníme tak, že do jej stredu dáme 2-3 lyžice kapustovej zmesi (urobíme z nej hrubší valček).
  4. Prehneme palacinku tak, že ju najprv prehneme z dlhšej strany, potom z kratších strán.
  5. Tak vytvoríme zo všetkých palaciniek balíčky.
  6. Hotové balíčky obaľujeme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom v rozmiešanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  7. Potom ich na tuku vyprážame z oboch strán.
  8. Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.