Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb videorecept
Chutná obmena klasického sviatočného receptu. Spojenie jemných zemiakov, sladkastej cvikly, vajec a krémovej majonézy vytvára dokonale vyváženú chuť, ktorá ozvláštni každý štedrovečerný stôl.
6-8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1 kg (uvarené v šupke) |
|
| 500 g varená |
|
| 6 ks (uvarené natvrdo) |
|
| 6 ks |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 PL |
|
|
|
Postup
-
1
Olúpané uvarené zemiaky pretlačíme cez koliesko alebo nakrájame. Rovnako spracujeme aj uvarenú cviklu. Olúpané vajcia tiež pretlačíme cez koliesko.
- 2
Pridáme nakrájané kyslé uhorky a scedenú sterilizovanú zeleninu.
- 3
Olúpanú nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme dosklovita na lyžici oleja. Pridáme do šalátu.
- 4
Všetko dochutíme soľou, korením, pridáme majonézu, horčicu, trochu nálevu z kyslých uhoriek a dobre spolu premiešame. Pred podávaním necháme šalát odležať.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu