Foto: jeery
Lahôdka pre všetkých čo nemajú problém s jahňacím a baraním mäsom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks (alebo baranie) |
|
1 zväzok |
|
1 zväzok |
|
5 strúčikov |
|
1 vetvička |
|
podľa chuti |
|
Podľa chuti |
|
2 dcl |
|
2 kg |
|
125 g |
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
Stehno umyjeme.Odstránime blany, tuk a vykostíme.
-
2
Stehno režeme tak, aby sme dostali čo najväčší plát mäsa.Mäso naklepeme osolíme,okoreníme,pridáme posekaný rozmarín, potrieme olivovým olejom a prelisovaným cesnakom.Zrolujeme a necháme odstáť cez noc.
-
3
Na druhý deň mäso rozbalíme na alobal a potrieme pestom z olivového oleje, bazalky, kôpru a troška soli.Já som použil ponorný mixér.
-
4
Stehno zrolujeme a zabalíme do alobalu.
-
5
Pečieme v rúre lebo remoske dve a pol hodiny.pred koncom pečenia alobal rozrežeme a stehno pripečieme za častého polievania výpekom.
-
6
Medzi časom ošúpeme a uvarime zemiaky.Do uvarených zemiakov dáme maslo a trochu mlieka a všetko roztlačíme a vymiešame na pyré.Roládu vyberieme z alobalu a krájame na kolieska.
-
7
A môžte servírovať.Prajem dobrú chuť.Je to skutočná ňamka. :-)
*****