Zrolované baranie stehno fotorecept

jeery - fotkajeery, 7. marca 2015
Zrolované baranie stehno (fotorecept)
Foto: jeery

Lahôdka pre všetkých čo nemajú problém s jahňacím a baraním mäsom.

12
porcií
60 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (alebo baranie)
1 zväzok
1 zväzok
5 strúčikov
1 vetvička
podľa chuti
Podľa chuti
2 dcl
2 kg
125 g
1 dcl




Postup

  1. 1

    Stehno umyjeme.Odstránime blany, tuk a vykostíme.

    Zrolované baranie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stehno režeme tak, aby sme dostali čo najväčší plát mäsa.Mäso naklepeme osolíme,okoreníme,pridáme posekaný rozmarín, potrieme olivovým olejom a prelisovaným cesnakom.Zrolujeme a necháme odstáť cez noc.

    Zrolované baranie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň mäso rozbalíme na alobal a potrieme pestom z olivového oleje, bazalky, kôpru a troška soli.Já som použil ponorný mixér.

    Zrolované baranie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stehno zrolujeme a zabalíme do alobalu.

    Zrolované baranie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre lebo remoske dve a pol hodiny.pred koncom pečenia alobal rozrežeme a stehno pripečieme za častého polievania výpekom.

    Zrolované baranie stehno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzi časom ošúpeme a uvarime zemiaky.Do uvarených zemiakov dáme maslo a trochu mlieka a všetko roztlačíme a vymiešame na pyré.Roládu vyberieme z alobalu a krájame na kolieska.

    Zrolované baranie stehno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A môžte servírovať.Prajem dobrú chuť.Je to skutočná ňamka. :-)

    Zrolované baranie stehno (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

motyka
Vyzerá to nádherne a určite tak aj chutí. Recept sa mi práve hodí. Len neviem, či sa mi podarí to tak dobre vykostiť, ako tebe. Nemáš na to nejaký grif? Prezradíš? Ukladám do K.K.5*.
denyany
Mňam! Toto musí byť dobrota! Pozerám, že bývaš neďaleko, tak na udúce skočím okoštovať!:-)
evusik
pre mňa trochu nezvyklé zloženie pesta z bazalky a kôpru... ináč veľmi pekný recept :)
katka78
Vykosťovanie mi veľmi nejde, ale ochutnávku by som neodmietla.
jeery
Všetkým ďakujem.Vrátim sa k bazalke s kôprom.Na moje počudovanie tie chute spolu idú,ale dá sa aj samostatne.Baranie stehno sa vykosťuje ako bravčové.Trochu anatomie a je to. :-)
radox1
super spracovany recept,len stale nepochopim,naco pripekat maso bez koze.len koli tomu aby bolo krajsie-do zlata opecene,ale zato na povrchu vysusene?
tinca
Ja teda tiež bez kôpru, ale krásny rcp 5*