Pečená ryba
Pečená ryba

Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 25. júla 2020. Komerčný recept.

Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

15 minút
na 200 °C

Videopostup

Suroviny

2-3 ks
125 g
3-4 ks
2 ks (s vňaťou)
4 strúčiky
 (mlynček)
Na ozdobu:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tresku nakrájame na menšie kúsky, osolíme a uložíme na maslo do pekáča, ktorý sme predom vymastili trochou oleja. Na rybu položíme ďalšie kúsky masla a plátky limetky. Dáme piecť do rúry predhriatej na 200 °C na približne 10 - 15 minút.

  2. 2

    Zemiaky pozdĺžne nakrájame na mesiačiky, uložíme do olejom vymasteného pekáča, omastíme a dáme piecť.

  3. 3

    Zmixujeme cesnak, mladú cibuľku a zázvor a zmes opražíme na troche oleja. Pridáme rozmixovanú chilli papričku, papriky a koriander. Všetko spolu orestujeme, ochutíme kurkumou, soľou a čiernym mletým korením. Pridáme smotanu, kúsok masla a šťavu z limetky.

  4. 4

    Upečenú tresku podávame s upečenými zemiakmi, omáčkou a ozdobené pažítkou a plátkom mrkvy.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Pekný receptík ... zaujala ma najmä tá omáčka. Ukladám do KK a vyskúšam.