Thajská kuracia polievka
Thajská kuracia polievka

Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 19. júna 2020

Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.

40-50 minút
príprava

Videopostup

Suroviny

 (z vývaru)
 čerstvé
1 bal.
1 l
 (Fish sauce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vývaru dáme citrónovú trávu pokrájanú na menšie kusy, prípadne rozdrvenú v mažiari, galangal, šalotku, limetkové listy nakrájané na tenšie plátky, celý cesnak a chilli.

  2. 2

    Polievku povaríme približne 30 minút a potom pridáme kokosové mlieko.

  3. 3

    Nakoniec dochutíme palmovým cukrom, limetkovou šťavou a rybacou omáčkou. Zohrievame dovtedy, kým sa palmový cukor rozpustí. Polievka však už nesmie vrieť.

  4. 4

    Rozohriatu panvicu pokvapkáme olejom a orestujeme huby a cherry paradajky.

  5. 5

    Misku naplníme ryžovými rezancami, ktoré sme si vopred prepláchli a namočili v studenej vode. Zalejeme hotovou polievkou, pridáme nakrájané kuracie mäso z vývaru a ozdobíme orestovanými hubami s paradajkami. Na vrch dáme ešte čerstvý koriander, pár koliesok šalotky a čerstvé chilli.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ono je to skoro skutocna, ale pre slovenskych cestovatelov pozor. Skutocna verzia v thajsku je super stiplava hadzu do nej minimalne 5, ale skor 10 tych ich malych thajskych chilli tie su cez 50,000 Scovid skaly madarska feferonka je len cez 5,000. Specificku chut tejto polievke davaju kafirove limetkove listy, nie limetkove uplne ina aroma.




1x zahra