Terina
Terina z chobotnice s rukolou a olivami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme
červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ.
Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.
- Varíme asi pol hodiny, kým chobotnice nezmäknú. Do hrnčeka
nalejeme med, sójovú omáčku a 200 ml vody. Zohrejeme asi na
60 °C, pridáme želatínu a miešame, pokiaľ sa želatína neroztopí.
- Kovovú formu vystelieme potravinárskou fóliou, naukladáme
do nej uvarené chobotnice, mrkvu, koriander a jarnú
cibuľu. Následne formu zalejeme roztopenou želatínou a vložíme
do chladničky asi na 1,5 hodiny. Podávame s olivovým olejom, miešaným šalátom,
rukolou, čiernymi olivami a so sušenými paradajkami.
|