Terina

Terina z chobotnice s rukolou a olivami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.
  2. Varíme asi pol hodiny, kým chobotnice nezmäknú. Do hrnčeka nalejeme med, sójovú omáčku a 200 ml vody. Zohrejeme asi na 60 °C, pridáme želatínu a miešame, pokiaľ sa želatína neroztopí.
  3. Kovovú formu vystelieme potravinárskou fóliou, naukladáme do nej uvarené chobotnice, mrkvu, koriander a jarnú cibuľu. Následne formu zalejeme roztopenou želatínou a vložíme do chladničky asi na 1,5 hodiny. Podávame s olivovým olejom, miešaným šalátom, rukolou, čiernymi olivami a so sušenými paradajkami.