Terina z husacej pečene s jablkami, lieskovcami a ryžovým čipsom
Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 15. júna 2021
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 15. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 40 °C
na 40 °C
Suroviny
700 g prerastená (foie gras) |
|
7 g |
|
15 g |
|
50 ml |
|
100 g lúpané |
|
25 g |
|
1 ks (Granny Smith) |
|
15 g |
|
1/2 ks |
|
(ak máme) |
|
|
Postup
-
1
Husaciu pečeň necháme pri izbovej teplote „povoliť“, rozrežeme ju a odstránime žilky. Potom ju prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme soľou, cukrom, prilejeme brandy a okoreníme. Dobre premiešame.
- 2
Pripravenú zmes dáme do formy a pečieme pri 40 stupňoch 40 minút. Necháme vychladnúť, aby terina stuhla.
- 3
Terinu ozdobíme jablkami, nasucho opraženými lieskovcami, malinami, čučoriedkami a ryžovým čipsom. Ten urobíme vypražením ryžového papiera, ktorý môžeme obaliť v cviklovom prachu. Podávame s chlebom opečeným na grile alebo opečeným toastovým chlebom.
Tiež husacia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu