Zeleninový šalát
Teplý zeleninový šalát
Autor receptu: podravka
Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte ju
vychladnúť, zmäknúť a zintenzívniť svoju chuť pred tým, ako ju posypete Podravkou na šalát. A potom už len
podávajte tento farebný, teplý a dymovou arómou voňajúci šalát.
Postup
- Papriky umyjeme a nakrájame ich na väčšie kúsky, každý šampiňón prekrojíme na polovicu, z cukety odkrojíme oba konce a nakrájame ich pozdĺžne na hrubšie plátky, cibuľku očistíme a nakrájame a hľuzy feniklu umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
- Všetku zeleninu spolu ugrilujeme na rozpálenej, nenaolejovanej panvici alebo grile, potom necháme chvíľu vychladnúť.
- Ugrilovanú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, preložíme do veľkej šalátovej misy, pridáme pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, koriandrovú vňať, scedené a prepláchnuté olivy a na kocky nakrájaný syr Feta.
- Posypeme korením na šalát, zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Zakryjeme a necháme odpočinúť na 5-10 minút. Pred podávaním skontrolujeme chuť a podľa potreby osolíme a okoreníme.
- Šalát necháme až do servírovania zakrytý, aby sa všetky chute spojili.