Zeleninový šalát

Teplý zeleninový šalát

Autor receptu: podravka

Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte ju vychladnúť, zmäknúť a zintenzívniť svoju chuť pred tým, ako ju posypete Podravkou na šalát. A potom už len podávajte tento farebný, teplý a dymovou arómou voňajúci šalát.

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Papriky umyjeme a nakrájame ich na väčšie kúsky, každý šampiňón prekrojíme na polovicu, z cukety odkrojíme oba konce a nakrájame ich pozdĺžne na hrubšie plátky, cibuľku očistíme a nakrájame a hľuzy feniklu umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
  2. Všetku zeleninu spolu ugrilujeme na rozpálenej, nenaolejovanej panvici alebo grile, potom necháme chvíľu vychladnúť.
  3. Ugrilovanú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, preložíme do veľkej šalátovej misy, pridáme pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, koriandrovú vňať, scedené a prepláchnuté olivy a na kocky nakrájaný syr Feta.
  4. Posypeme Podravkou na šalát, zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Zakryjeme a necháme odpočinúť na 5-10 minút. Pred podávaním skontrolujeme chuť a podľa potreby osolíme a okoreníme.
  5. Šalát necháme až do servírovania zakrytý, aby sa všetky chute spojili.