Dusené teľacie mäso
Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
150 minút príprava |
Postup- Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu.
Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku,
žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo
tuhé zemiakové cesto. Pridáme nadrobno nasekané bylinky a ešte raz
premiesime.
- Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrájame na malé kúsky. V dlaniach z týchto kúskov vytvoríme malé oválky. Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až kým nevyplávajú na hladinu
vody. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
- Porciu mäsa osolíme,
okoreníme a z oboch strán potrieme rozdrveným cesnakom. Potom
mäso sprudka opečieme na rozpálenom tuku z obidvoch strán a odložíme bokom.
- Na masti opražíme cibuľu, cesnak, pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme
tymian a opražíme dozlata. Pridáme biele víno, ktoré necháme odpariť, a zalejeme vodou, alebo vývarom. Potom vložíme späť mäso
a dusíme ho domäkka. Keď je mäsko mäkké, pridáme huby a dovaríme. Vydusené osso buco znovu vyberieme a omáčku necháme varom zredukovať na požadovanú hustotu.
- Porcie osso buco poukladáme na bylinkové gnocchi a jemne prelejeme hubovou omáčkou.
|