Orieškové rezy
Orieškové rezy

Tekvicovo-orieškové rezy s mascarpone krémom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, dnes 06:00

Dobrota plná voňavých korenín ako stvorená na sobotné či nedeľné posedenie pri kávičke.

24
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
200 g
160 g
1 ČL
4 ks
220 g
250 g mleté
2 ČL
2 ČL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
Krém:
250 g
100 g
30 g
1 ČL
Na posypanie:
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Na kocky nakrájanú tekvicu uvaríme vo vode. Vodu zlejeme (časť zachytíme) a uvarenú tekvicu rozmixujeme na jemné pyré. Podľa potreby pridáme trocha vody, aby pyré malo konzistenciu podobnú jablkovému pyré.

  2. 2

    V mise vyšľaháme mäkké maslo, cukor a vanilkovú pastu do krémova. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Primiešame vychladnuté tekvicové pyré.

  3. 3

    V inej mise zmiešame múku, mleté lieskové oriešky, prášok do pečiva, koreniny a soľ. Suchú zmes pridáme k maslovej zmesi a všetko dobre premiešame, aby vzniklo hladké cesto.

  4. 4

    Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180 °C pečieme asi 45 minút, kým koláč nie je zlatohnedý. Upečený koláč necháme vychladnúť.

  5. 5

    Krém: Mascarpone a smotanu na šľahanie vyšľaháme do krémova. Pridáme preosiaty práškový cukor, vanilkovú pastu a všetko spolu premiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč a na záver môžeme ešte posypať trochou mletej škorice.

Diskusia k receptu