Tekvicovo-orieškové rezy s mascarpone krémom videorecept
Dobrota plná voňavých korenín ako stvorená na sobotné či nedeľné posedenie pri kávičke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 160 g |
|
| 1 ČL |
|
| 4 ks |
|
| 220 g |
|
| 250 g mleté |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 1 ČL |
|
| Na posypanie: | |
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na kocky nakrájanú tekvicu uvaríme vo vode. Vodu zlejeme (časť zachytíme) a uvarenú tekvicu rozmixujeme na jemné pyré. Podľa potreby pridáme trocha vody, aby pyré malo konzistenciu podobnú jablkovému pyré.
- 2
V mise vyšľaháme mäkké maslo, cukor a vanilkovú pastu do krémova. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Primiešame vychladnuté tekvicové pyré.
- 3
V inej mise zmiešame múku, mleté lieskové oriešky, prášok do pečiva, koreniny a soľ. Suchú zmes pridáme k maslovej zmesi a všetko dobre premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
- 4
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180 °C pečieme asi 45 minút, kým koláč nie je zlatohnedý. Upečený koláč necháme vychladnúť.
- 5
Krém: Mascarpone a smotanu na šľahanie vyšľaháme do krémova. Pridáme preosiaty práškový cukor, vanilkovú pastu a všetko spolu premiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč a na záver môžeme ešte posypať trochou mletej škorice.
Tiež orieškové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu