Orieškovo-kávové rezy
Foto: katarinalucanova
Vynikajúci zákusok z lieskových orechov plnený kávovým krémom.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto (2x to isté): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
4 PL mleté |
|
4 PL |
|
2 pl |
|
1/2 bal. |
|
Krém: | |
5 ks |
|
200 g |
|
1 PL |
|
500 g |
|
Na potretie korpusov: | |
|
|
Na posypanie: | |
mleté |
|
Postup
-
1
Cesto upečieme 2krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mleté lieskové oriešky a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.
- 2
Krém: Celé vajcia šľaháme s cukrom nad parou do hustej peny asi 15 minút. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a instantnú kávu. Vyšľaháme na hladký krém.
- 3
Prvý orieškový plát potrieme džemom. Na džem navrstvíme polovicu krému. Na krém položíme druhý orieškový plát, potrieme džemom a zvyšným krémom. Môžeme si nechať malú časť krému na dozdobenie. Zákusok posypeme mletými lieskovými orieškami. Necháme stuhnúť a po stuhnutí pokrájame rezy.
Tiež orieškové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
36x29
Ako maľované.