Orieškové rezy
Orieškové rezy

Orieškovo-kávové rezy

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 7. septembra 2024

Vynikajúci zákusok z lieskových orechov plnený kávovým krémom.

60
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto (2x to isté):
4 ks
4 PL
3 PL
4 PL mleté
4 PL
2 pl
1/2 bal.
Krém:
5 ks
200 g
1 PL
500 g
Na potretie korpusov:
Na posypanie:
 mleté




Postup

  1. 1

    Cesto upečieme 2krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mleté lieskové oriešky a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.

  2. 2

    Krém: Celé vajcia šľaháme s cukrom nad parou do hustej peny asi 15 minút. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a instantnú kávu. Vyšľaháme na hladký krém.

  3. 3

    Prvý orieškový plát potrieme džemom. Na džem navrstvíme polovicu krému. Na krém položíme druhý orieškový plát, potrieme džemom a zvyšným krémom. Môžeme si nechať malú časť krému na dozdobenie. Zákusok posypeme mletými lieskovými orieškami. Necháme stuhnúť a po stuhnutí pokrájame rezy.

    Orieškovo-kávové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Vrátila som sa z dovolenky, na ktorej som nemala ani jediný zákusok. otvorím Varechu a tu hneď navrchu takéto lákadlo! Už viem, čo treba doplniť. :) Rezy vyzerajú krásne a lákavo a chuť lieskových orieškov v pečive mám veľmi rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia