Orieškovo-kávové rezy
Vynikajúci zákusok z lieskových orechov plnený kávovým krémom.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto (2x to isté): | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 3 PL |
|
| 4 PL mleté |
|
| 4 PL |
|
| 2 pl |
|
| 1/2 bal. |
|
| Krém: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 500 g |
|
| Na potretie korpusov: | |
|
|
|
| Na posypanie: | |
| mleté |
|
Postup
-
1
Cesto upečieme 2krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mleté lieskové oriešky a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.
- 2
Krém: Celé vajcia šľaháme s cukrom nad parou do hustej peny asi 15 minút. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a instantnú kávu. Vyšľaháme na hladký krém.
- 3
Prvý orieškový plát potrieme džemom. Na džem navrstvíme polovicu krému. Na krém položíme druhý orieškový plát, potrieme džemom a zvyšným krémom. Môžeme si nechať malú časť krému na dozdobenie. Zákusok posypeme mletými lieskovými orieškami. Necháme stuhnúť a po stuhnutí pokrájame rezy.
Tiež orieškové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









36x29
Ako maľované.