Krémová tekvicová polievka

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito

Autor receptu: redakcia

4
porcie
55 minút
príprava

Postup

  1. Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu 45 minút.
  2. Na olivovom oleji opečieme cibuľu spolu s cesnakom, zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme očistené zemiaky a uvaríme domäkka.
  3. Upečenú tekvicu pridáme do zemiakového základu spolu s kokosovým mliekom. Všetko vymixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme.
  4. Z bazalky, olivového oleja, tymianu, parmezánu a píniových orieškov pripravíme bazalkové pesto.
  5. Prepasírovanú polievku dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom. Hotovú polievku podávame pokvapkanú bazalkovým pestom.