Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka s jablkom

podravka - fotkapodravka, 6. novembra 2017. Komerčný recept.
Tekvicová polievka s jablkom
Foto: podravka

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
1 menší ks
2 strúčiky
2 lyžice
1/2 lyžice
2 lyžice
1 lyžica
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.

  2. 2

    Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.

  3. 3

    Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.

  4. 4

    Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

  5. 5

    Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Varim polevku z hokaida, o tu je doma nejvetsi zajem, do rozmixovane dyne pridam uvarene ovesne vlocky a poradnou porci kari koreni a sul, necham projit varem driv jsem zalevala vyskvarenou slaninou a lzici dynoveho oleje, dnes uz jen dynovy olej.

Pridaj komentár k receptu: