Pečená tekvica
Tekvica so žemľovou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme
nadrobno a na masle opečieme. Primiešame
k pečivu spolu s vaječným žĺtkom
a mliekom. Z bielkov vyšľaháme sneh,
ktorý zapracujeme do žemľovej zmesi
spolu so soľou a s korením.
- Vytvarujeme knedľu, ktorú zabalíme
do potravinovej fólie a poprepichujeme
špajľou. Vložíme do vriacej vody a varíme
na miernom ohni 20 minút. Po uvarení
knedľu hneď vybalíme z fólie a necháme
vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame na
čo najtenšie plátky. Rozložíme na plech
vystlaný papierom na pečenie
a na 100 °C sušíme v rúre asi 15 minút.
- Tekvicu očistíme, nakrájame na mesiačiky.
Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme.
Pridáme tymian a pečieme v rúre
pri 170 °C 30 minút.
- V kastróle zahrejeme
olej, pridáme nakrájanú šalotku a krátko
opražíme. Prilejeme červené víno a med.
Necháme zredukovať na polovicu. Medzitým
očistíme jablká a nakrájame ich na
pásiky. Zázvor očistíme a nastrúhame
najemno. Pridáme do vína a krátko spolu
povaríme. Dochutíme soľou a korením.
Na tanier naložíme jablká, na ne tekvicu
a dozdobíme čipsami.
|