Také moje cestovinové karí
Autor receptu: alzbetty
Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská verzia v podaní mojej verzie :D možno bude niekomu inšpiráciou :D
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si chilli papričku nakrájame nadrobno a všetky koreniny opečieme na oleji. Vhodíme cibuľu, po chvíľu prelisovaný cesnak a posmažíme, aby všetko zavoňalo. Nakoniec vhodíme nakrájanú zeleninu a podusíme. V strede dusenia pridáme nakrájanú paradajku.
- Pridáme kokosové mlieko, horčicu, pretlak citrónovú šťavu, citrónovú kôru a nakrájanú bazalku. Dodusíme domäkka.
- Cestoviny uvaríme v slanej vode takmer domäkka a pridáme do karí zmesi, spolu ešte dusíme, aby sa prepojili chute. Hotové podávame posypané vňaťou.