Také moje cestovinové karí

Autor receptu: alzbetty

Receptov na karí je snáď stovky, samozrejme, toto nie je originál, skôr taká slovenská verzia v podaní mojej verzie :D možno bude niekomu inšpiráciou :D

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si chilli papričku nakrájame nadrobno a všetky koreniny opečieme na oleji. Vhodíme cibuľu, po chvíľu prelisovaný cesnak a posmažíme, aby všetko zavoňalo. Nakoniec vhodíme nakrájanú zeleninu a podusíme. V strede dusenia pridáme nakrájanú paradajku.
  2. Pridáme kokosové mlieko, horčicu, pretlak citrónovú šťavu, citrónovú kôru a nakrájanú bazalku. Dodusíme domäkka.
  3. Cestoviny uvaríme v slanej vode takmer domäkka a pridáme do karí zmesi, spolu ešte dusíme, aby sa prepojili chute. Hotové podávame posypané vňaťou.