Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine (fotorecept)

Autor receptu: rous5

Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa. Ako doplnok ešte pridávam k receptu podobnú variantu a bolo to pri jednom varení, najedla sa celá rodina :) .

12
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny pri oboch jedlách sú rovnaké s rozdielom mlieka a oleja. Pri kuracom mäse použijeme mlieko a pri hovädzom olej.
  2. Všetku zeleninu nakrájame, osolíme a dáme variť.
  3. Mäso si nakrájame na kocky. Kuracie dáme dusiť, ničím nepodlievame, len osolíme. Hovädzie sprudka osmažíme, osolíme, pridáme troška oleja, mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme pomaly a dlho domäkka.
  4. Uvarenú zeleninu si rozdelíme v pomere 1:2. Do kuracieho mäsa ju rozmixujeme do hladka (bez vody), pridáme lyžičku horčice (podľa chuti) a mlieko, toľko aby bola zmes taká redšia. Použila som ponorný mixér ktorý som vyhrala vďaka VARECHE.
  5. Touto zmesou zalejeme udusené kuracie mäso. Ostatnú zeleninu rozmixujeme tiež do hladka s pridaním vody v ktorej sa zelenina varila (podľa potreby). Túto s vodou rozmixovanú zeleninu prilejeme k hovädziemu domäkka udusenému mäsu, podľa chuti dochutíme soľou alebo vegetou. Nič iné nepridávame.
  6. Dobrú chuť.