Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine (fotorecept)
Autor receptu: rous5
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa. Ako doplnok ešte pridávam k receptu podobnú variantu a bolo to pri jednom varení, najedla sa celá rodina :) .
12 porcií |
30 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny pri oboch jedlách sú rovnaké s rozdielom mlieka a oleja. Pri kuracom mäse použijeme mlieko a pri hovädzom olej.
- Všetku zeleninu nakrájame, osolíme a dáme variť.
- Mäso si nakrájame na kocky. Kuracie dáme dusiť, ničím nepodlievame, len osolíme. Hovädzie sprudka osmažíme, osolíme, pridáme troška oleja, mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme pomaly a dlho domäkka.
- Uvarenú zeleninu si rozdelíme v pomere 1:2. Do kuracieho mäsa ju rozmixujeme do hladka (bez vody), pridáme lyžičku horčice (podľa chuti) a mlieko, toľko aby bola zmes taká redšia.
Použila som ponorný mixér ktorý som vyhrala vďaka VARECHE.
- Touto zmesou zalejeme udusené kuracie mäso.
Ostatnú zeleninu rozmixujeme tiež do hladka s pridaním vody v ktorej sa zelenina varila (podľa potreby).
Túto s vodou rozmixovanú zeleninu prilejeme k hovädziemu domäkka udusenému mäsu, podľa chuti dochutíme soľou alebo vegetou. Nič iné nepridávame.
- Dobrú chuť.