Sviečková na smotane (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Každý máme svoj spôsob prípravy... Niekto ju robí prešpikovanú slaninou,no mne osobne chutí viac takto... po našom :)

6
porcií
25 minút
príprava
100-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso nakrájame na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.
  2. Na rozpálenom oleji narýchlo opražíme mäso.
  3. Medzitým si dáme do hrnca trochu oleja a opražíme cibuľku.Pridáme nastrúhanú zeleninu - mrkvu,petržlen a zeler.
  4. Vložíme mäso do hrnca aj s výpekom,podlejeme vodou,pridáme bobkový list,čierne celé a nové korenie a dusíme,až kým mäso nebude mäkké.
  5. Potom mäso aj koreniny vyberieme,zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.Dáme znovu variť,zahustíme smotanou s hladkou múkou a necháme prevariť.
  6. Ochutnáme a dochucujeme citrónovou šťavou,cukrom,prípadne ešte dosolíme.
  7. Podávame s knedľou.Už sa len do toho jedenia pustiť :o) , prajem Vám dobrú chuť !