Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Stredoamerická fazuľová polievka videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 16. augusta 2022

Neuveriteľne sýta a pestrá polievka z Ameriky. Má mnoho variácií - kostarická, guatemalská, s čiernou fazuľou, s plackami, s plantainom,... Dôležité však je, Zobraziť celý popisNeuveriteľne sýta a pestrá polievka z Ameriky. Má mnoho variácií - kostarická, guatemalská, s čiernou fazuľou, s plackami, s plantainom,... Dôležité však je, že je neskutočne chutná. Ja som navaril verziu, akú som spoznal v USA na južnej Floride, so surovinami, ktoré sa dajú ľahko zohnať u nás.

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ks
1/2 ks
1 hrsť (čerstvá)
1 ČL
2 ks
2 strúčiky
3 ks farebná
400 g (z konzervy)
400 g (z konzervy)
300 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúp, nakrájaj na kocky a daj za občasného miešania speniť do hrnca na oleji - všetko na miernom ohni. V tejto fáze pridaj aj nadrobno nasekanú čili papričku, stonky z koriandru (lístky si nechaj na koniec na dozdobenie), rímsku rascu a bobkové listy. Dochuť soľou a korením.

  2. 2

    Po 5 minútach sa dostáva na rad nasekaný cesnak - ako už klasicky len obligátnu minútku, aby neprihorel. Bokom už maj prichystané na kocky nakrájané farebné papriky (cca polovicu z každej) a tento krásny semafor vmiešaj medzi ostatné suroviny v hrnci. Dožič im minútku za stáleho miešania, aby sa tam všetci spoznali. Nakoniec do hrnca prilej paradajky aj so šťavou, rovnako tak aj fazuľu s nálevom a zalej to vodou. Obsah hrnca priveď do varu, teplotu udržuj na mierne vysokom leveli a var po dobu 15 minút. Občas premiešaj, polievka sa takto jemne zredukuje.

  3. 3

    Vyber a zahoď do koša bobkové listy a polievku iba útržkovo premixuj ponorným mixérom - to znamená, že ju iba trošku zahustíš, nie rozmixuješ na kašu 😀 Stačia dve-tri otočky. Stiahni teplotu sporáku na miernu a do hrnca vylúpni vajíčka - každé na inú stranu, nech sa nedotýkajú. Bez miešania var posledné 4 minúty, kým vajíčka nestuhnú. Ak ich chceš viac “natvrdo”, tak pridaj minútu-dve. Skontroluj soľ a korenie, prípadne tieto detaily dotiahni.

  4. 4

    Podávaj s lyžicou kyslej smotany, s plátkami čerstvého avokáda pokvapkanými limetkou, s kukuričnými čipsami, posypané fetou a lístkami koriandru.

  5. 5

    Môj Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

farbuska
Polievka vyzerá (veľmi pekne naservírovaná) a podľa použitých surovín iste aj chutí veľmi dobre. Rada vyskúšam podľa tvojho receptu. Vďaka zaň.