Hovädzí steak
Hovädzí steak

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 21. septembra 2022

Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú zeleninu a domácu hráškovú majonézu. Chuť bude dokonalá!

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

 (alebo chlieb)
400 g
 (zmes korenín)
Restovaná zelenina:
100 g
100 g
100 g
hrsť
Hrášková majonéza:
1 ks
100 ml
150 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrášková majonéza: Hrášok sparíme v horúcej vode, čiastočne scedíme a dáme do mixéra. Pridáme horčicu, soľ, tymian a pomarančové korenie a rozmixujeme. Pyré môžeme prepasírovať cez sitko a necháme ho vychladnúť. Do vysokej nádoby dáme vajíčko, pridáme rastlinný olej a ponorným mixérom vymiešame majonézu. K majonéze primiešame hráškové pyré.

  2. 2

    Steak: Na panvici zohrejeme citrónový olej a sprudka opečieme rump steak z oboch strán do požadovaného stupňa prepečenia. Opečený steak vyberieme na dosku, ochutíme BBQ korením a necháme odležať na teplom mieste. Odpočinutý steak šikmo nakrájame na tenké plátky.

  3. 3

    Restovaná zelenina: Do panvice dáme troška oleja, pridáme zeleninu nakrájanú na kocky a za stáleho miešania orestujeme. Zeleninovú zmes dochutíme.

  4. 4

    Plátky ciabatty alebo chleba opečieme na suchej panvici. Na pečivo nanesieme hráškovú majonézu, restovanú zeleninu a plátky steaku.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Oprážané

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha