Obrátené rezne
Obrátené rezne

Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa fotorecept

kucharecka33 - fotkakucharecka33, 9. októbra 2022

Štandardne sa vraj obrátené rezne majú robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac nám chutí táto bravčová verzia. Často som ich videla (aj Zobraziť celý popisŠtandardne sa vraj obrátené rezne majú robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac nám chutí táto bravčová verzia. Často som ich videla (aj skúšala) robiť s kečupom. Raz som ho nemala a nahradila ho paradajkovým pretlakom, ktorý som trochu osladila cukrom... a poviem vám, inak to už robiť nebudem :-) Tieto rezne zbožňujem. Sú šťavnaté, mäkučké, pri tomto recepte vám ostane dosť šťavy aj k zemiakom... Mňam. Nech vám chutia tak, ako mojej rodine! :-)

6
porcií
70 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
4 ks
1 ks
Na zálievku:
750 ml
1 ČL
8 PL
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájané na plátky, vyklepeme, osolíme, zľahka okoreníme čiernym korením.

    Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalíme v strúhanke a potom vo vyšľahaných a osolených vajíčkach. Osmažíme krátko na oleji z oboch strán.

    Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené plátky ukladáme do vymastenej zapekacej misy (ak by ich bolo viac, tak na plech) tak, aby v zálievke neskôr "plávali".

    Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si zálievku z vody, pretlaku, cukru, soli, korenín a necháme krátko zovrieť. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a horčicu. Na plátky mäsa poukladáme cibuľu nakrájanú na krúžky a zalejeme pripravenou zálievkou.

    Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme nezakryté piecť do rúry na 200-220 °C cca 40 minút. Priebežne rúru otvoríme a mäso poprelievame zálievkou zospodu. Zálievka sa bude varom postupne redukovať a hustnúť.

    Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo! Podávame s varenými, pučenými zemiakmi s maslom. Dobrú chuť! :-)

    Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hannes
Receptík syskúšam. Tiež pracujem s hovädzím, najviac je to stehno. Rezníky , hrubé asi 1 a pol cm jemne naklepem cez fóliu, aby som nerozbil mäsko. Naposledy som použil tenderizér a mäso zostalo šťavnatejšie. Po vypražení rezne vyberiem, olej zlejem skoro všetok urobím cibuľový základ a vrátim mäso. Trocha podlejem a na slabom plameni dusím asi hodinu. Mäso zostane po tomto čase mäkké a šťavnaté. Vyberiem ho po druhý raz, dokončím omáčku a vrátim ho už len na prehriatie. Podávam s dusenou tarhoňou a je to ozaj mňam...
drajan
výborné jedlo. Robievam z rôznych druhov mäsa, aj z morčaciny. Do šťavy pridávam paradajku , papriku, olivy... rôzne... a vždy chutia výborne a vždy trochu inak.
evanaaa
Robla som tieto rezne asi trikrát, dávno, keď začal tento recept prvýkrát kolovať, a bola v ňom uvedená hovädzina, ale mäso bolo mäkúčke, aj som sa čudovala, lenže v pôvodnom recepte sa nerobila žiadna zálievka, rezne sa poliali len výpekom z panvice, a stačilo to. Potom som robila ak z bravčového mäsa, ale zasa bez tej zálievky, tak by som skúsila aj s ňou, ale len v malom množstve....a neopadne ten obal, nerozmočí sa v toľkej tekutine?
kucharecka33
@hannes (10.10.2022 16:42)

Áno, každý si ho prispôsobí podľa svojho gusta. Ja nemám rada suché zemiaky ku ktorým nie je žiadna šťava, omáčka... preto takto :-) Na obrátených rezňoch mám najradšej práve to upravené mäkké a šťavnaté mäsko. Keď som to jedla ako dieťa, vždy som si myslela že je to mletý rezeň, len trochu šťavnatejší :-)
1x haji
haji
Vděčný, variabilní recept, maso je vždy jako dortík.
haji
@kucharecka33 blahopřeji k výhře za október 2022, dárkový balíček od Varecha je moc hezký, užij si ho!
redakcia
@kucharecka33 (17.11.2022 16:04)

Dobrý deň, kontaktovali sme vás mailom za účelom zaslania výhry, zatiaľ ste sa neozvali. Aby sme vám mohli výhru poslať, prosíme, zašlite nám vaše kontaktné údaje na mail redakcia@varecha.sk
Ďakujeme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia